De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gedichtendag 29 januari 2009. 2008 in de badkamer druppelen warme tranen uit de kraan ze vloeien door mijn vingers Dardan S.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gedichtendag 29 januari 2009. 2008 in de badkamer druppelen warme tranen uit de kraan ze vloeien door mijn vingers Dardan S."— Transcript van de presentatie:

1 Gedichtendag 29 januari 2009

2 2008

3 in de badkamer druppelen warme tranen uit de kraan ze vloeien door mijn vingers Dardan S.

4 een strijd tussen mijn lichaam en het laken nauw gewikkeld rond mijn lijf vechtennadenkenzweten liefde tussen het laken en mijn geest krijgen vulkaanuitbarsting Kimberly B. Kimberly B.

5 de operatie is voorbij gevlogen als een windvlaag ik pluk een appel. Selsela S.

6 mijn rolstoel wordt geduwd hij rolt en rijdt mijn rolstoel kijkt naar anderen Bahar Ö

7 paardenmolen lachen draaien veel plezier geuren kleuren de klok staat stil Ebru C.

8 Voor het vensterraam. Het stormt in de gordijnen van mijn kamer. Frommels in de stof. Fronsen in mijn gezicht. Sören S.

9 door grashalmen lopen een gestoord doolhof maken verstoppen in het tuinhuisje en dan hard weglopen grashalmen tegen mijn benen Wim M.

10 auto’s razen ik schrik mijn fiets tegen de borduur lawaai ik borduur het geluid op de muur. Tim H.

11 verstoppertje spelen achter de bomen achter het huisje tussen de struiken rond de bomen lopen Giechelen! Lindsy A. Lindsy A.

12 wij lopen in de wei en gooien een bal omhoog handenvoeten en hoofd vangen de lucht ahmoud E.S. wij lopen in de wei en gooien een bal omhoog handenvoeten en hoofd vangen de lucht Mahmoed E.S.

13 De schoolpoort de poort open doen dicht doen binnen blijven er tegen leunen dichtslaanslag TOE Arno B. TOE Arno B.

14 de bel gaat vrolijk lopen lachende benen vlug! op tijd! Hajar B.

15 woorden weg letters weg schoolbordveger tekst uitgommen met waspoederopnieuw met taal Twagi T.

16 Bandwerk Altijd hetzelfde koperen vijzen en koperen kogels kabelklemmen altijd hetzelfde met een schroevendraaier uitdraaien alles moet eruit altijd herhalen altijd hetzelfde drang om te willen alles naar buiten gooien vijzen op ons hoofd en stoelen ook omver en onderste boven altijd hetzelfde Alles moet eruit. Kelly V. Lesley D.W.

17 In de gang door de deuren Donker het licht aansteken ze komen op je af Geluiden kinderen babbelen mijn oren en hoofd Vol boetsj boetsj voetstappen klinken Hol Liese P.

18 Kruiwagen. ik geef een lift aan de blaren bruin rood groen geel samen in de zak van Sinterklaas Olivier W. Avdulah T.

19 dampende kookpotten de soep kookt de groenten sudderen windhoos in de pot wij ruiken spannend eten Jill D.M.

20 Nevelwoud. regen over het nevelwoud overal planten overal dieren klimaatzones krachtig in het heelal het kompas draait door de aarde zo rijk Mathias H. Mathias H.

21 Wolkenspel in bomen. feeëriek dringen wolken takken binnen met mezelf ertussen vertakte einden vastgrijpen Ebru C.

22 Monumentenzorg. Klokken beginnen te luiden. Torens strekken hun halzen uit. Bescherm de klokken en hun klanken Restaureer de gebouwen met hun geluiden. Voortbestaan van vroeger. Zij willen blijven! Mathias H.

23 Winter een wonder die witte suikertakken aan de bomen bloemsuiker op de grond sneeuw smelt we tekenen de winter op aangedampte ramen Klasgedicht 2 OV 1

24 Voetstappen kraken en schrijven een spoor in de sneeuw. Tintelende vingers houden een winterdroom vast. Een krijtwittig sprookje kleeft aan alle witte bomen kantwerk van takken. klasgedicht 3 OV 1

25 Onheilspellend spoelt modderwater alles weg. Drijvende boomstronken botsen tegen huizen. Radeloos. Ik kan nog muurbloempjes plukken. Troost. Tim H.

26 Nachtzwaluw vlieg in het donker onder stenen wolken bedolven. Nachtzwaluw hou je schuil en maak de wolken licht. Goede reis in de nacht. Selsela S. Selsela S.

27 Poeke, zwarte kat wil nooit in bad vangt graag muizen wandelt langs alle huizen slaapt in de kast geeft soms wat last speelt ook met mij dat maakt mij blij Matthias T.

28 Zijn schurken wereldvreemd? Kunnen helden blussen? Wie stelt er daden? Wat is een golf van liefde? Kan iedereen dit onder de knie krijgen? V R E EMD Steven V.L.

29 OGEN IN HET WATER KIJKEN BRILLEN GLAZEN ZWEMMEN NAAR DE BODEM DUIKBRIL NAAR OMHOOG KIJKEN LUCHTBELLENWATEROPPERVLAK PRACHTIG ZICHT OGEN Murat T. Murat T.

30 Kapstokhanger naar buiten jas aan naar binnen jas uit als ik werk jas aan de hanger naar huis binnen jas uit klaar hangen jas zonder lichaam elke dag weer Twagi T.

31 Ik steek de stekker in en ik zing dans spring ! Stacy V.G.

32 ik sta in de rij en kijk haar aan binnenin woedt een geweldig gevoel zij is zo mooi haar haren wapperen in de wind de wind streelt haar gezicht een engel ik hou van haar met een hart vol liefde Wie ben ik om het te vragen? Michael T. Liefde

33 Vriendschap missen er zit een fotoalbum in mijn hoofd een verzameling van prenten beelden en stemmen Vriendschap missen het praten is weg plezier maken en lachen zijn weg ik kijk in mijn hoofd naar het fotoalbum Peggy M.

34 Zakdoek. Het verdriet zit in mijn zakdoek, nat van tranen. Waarom huil jij? Is het van de kou of van de pijn? Is het van verdriet of huil je van geluk? Olivier W.

35 Notenmagie. toveren met noten en instrumenten Zij kleuren het orkest. mijn hoofd vol noten en notenbalken Veel noten op je zang! Kelly V.

36 Een wereld zonder grenzen één volk allemaal mensen. Weg met de grenzen één wereld voor ons allemaal! Mohamed L.

37 De gedichten werden u aangeboden door de leerlingen van BAKEN

38 Prijsuitreiking Soetendaellepoëziewedstrijd 2008


Download ppt "Gedichtendag 29 januari 2009. 2008 in de badkamer druppelen warme tranen uit de kraan ze vloeien door mijn vingers Dardan S."

Verwante presentaties


Ads door Google