Download de presentatie
1
Enzymregeling En Practica
De Spijsvertering Enzymregeling En Practica
2
Enzym animaties http://www.bioplek.org/animaties/enzymen/enzym.swf
Deze laatste animatie is in het engels maar bevat belangrijke informatie over competitieve en niet-competitieve inhibitoren (remmers) en de regeling van enzymatische routes.
3
Practica We vullen 4 reageerbuisjes:
Buis 1: Eiwitten, water en speeksel Buis 2: Eiwitten, water en maagsap Buis 3: Eiwitten, water en gal Buis 4: Eiwitten, water en alvleessap In welke buizen worden Eiwitten verteerd?
4
Tabel met resultaten practicum:
Buis Inhoud Verteringssap Indicator Kleur na 15 minuten 1 5 ml zetmeel-oplossing Geen (wel 5 ml water) 1 druppel jodiumoplossing Donkerblauw 2 5 ml verdund speeksel Lichtblauw 3 5 ml maagsap 4 5 ml alvleessap Lichtbruin In welke buizen is zetmeel verteerd?
5
Practicum Vetvertering
Proef 1 Proef 2 Proef 3 Proef 4 Inhoud Bekerglas 10 gram vet Water Vetverterend enzym Gal - Temperatuur 4 graden Celcius 37 graden Celcius Resultaat na 2 uur 1 gram vet verteerd 9 gram vet verteerd 0 gram vet verteerd 4 gram vet verteerd Welke drie conclusies kun je trekken na het bekijken van de resultaten?
6
Welk verteringsenzym heeft hier zijn werk gedaan?
7
Hoeveel gram water zit er in Brinta?
In 100 gram Brinta zit: 11 gram eiwitten 65 gram koolhydraten 2,1 gram vetten 10,5 gram voedingsvezels 0,2 gram natrium ,8 gram 100 – 88,8 = 11,2 gram water
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.