De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BARCELONA REIS PROGRAMMA INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA

Verwante presentaties


Presentatie over: "BARCELONA REIS PROGRAMMA INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA"— Transcript van de presentatie:

1

2 BARCELONA REIS PROGRAMMA INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA
WERKSTUK & PRESENTATIE 4 havo GROEPSINDELING ETC. GIDS opdracht 5 havo DIVERSEN AFSLUITING

3 1. Reis Zondag 13 oktober 2013 vertrekken Havo 4 en Havo 5 leerlingen naar Barcelona in Spanje. Het vliegtuig vertrekt om uur van Schiphol. Vertrek vanaf Belgisch park zal om 4.30 uur in de ochtend zijn. We arriveren om uur in Barcelona en gaan met een bus naar het Hostel Barcelona Dream in de wijk Badalona. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. Donderdag 17 oktober 2013 om uur vliegen we terug. We verwachten rond middernacht terug op school te zijn.

4 2. Programma We zullen de volgende instellingen bezoeken:
Museu de la Ciencia (wetenschapsmuseum) Macba (moderne kunst) Barro Gothico (oude binnenstad) Kathedraal Haven & strand Museu National d’Art de Catalunya Paviljoen Mies van der Rohe Park Güell Familia Sagrada kerk Fundacion Joan Miró Hospital de Sant Pau Beurs van Barcelona

5 3. Informatie BARRO GOTHICO
De stadskern van de Catalaanse hoofdstad is de Gotische wijk Barro Góthico. Hier staan enkele voorbeelden van de meest emblematische bouwwerken van de stad, zoals de kathedraal waarin verschillende bouwstijlen verenigd zijn. De kathedraal is gebouwd tussen de XIIIe en XVe eeuw. Het is een kerk met drie gotische schepen, een XIXe eeuwse gevel en een brede kloostergalerij, de Romaanse kapel van Santa Lliúci en de crypte van Sant Eulàlia (beschermheilige van Barcelona)

6 Barro Gothico

7 Barro Gothico

8 Barro Gothico

9 3. Informatie PARK GÜELL Eusebi Gűell, lid van een rijke en adellijke familie uit Barcelona, gaf Antoni Gaudi in 1900 de opdracht voor de aanleg van een soort tuindorp op een braakliggend stuk land in het noordoosten van de stad Barcelona. Markante onderdelen van Park Güell zijn de ingang met portiersloge en portierswoning, het hek, de zuilengalerij, de dubbele trap met Salamander (ook wel als Draak betiteld) en de enorme, golvende, zitbank. Zowel zitbank als Salamander bestaan uit, letterlijk, ontelbare hoeveelheden mozaïekstukjes. Het park is in een periode van 14 jaar gerealiseerd, en staat sinds 1984 op de Unesco werelderfgoedlijst.

10 PARK GÜELL

11 PARK GÜELL

12 PARK GÜELL

13 3. Informatie HOSPITAL DE SANT PAU
Het Hospital de Sant Pau heeft zijn oorsprong in het jaar 1401, wanneer de zes toen bestaande ziekenhuizen van Barcelona fuseerden. Eind 19e eeuw was Barcelona enorm gegroeid en de vooruitgang van de medische wetenschap eiste meer moderne faciliteiten. Daarom werd er een nieuw gebouw toegevoegd, dat gefinancierd kon worden dankzij een donatie van de bankier Pau Gil. De bouw begon in 1902 en zou 28 jaar duren, tot 1930.

14 HOSPITAL DE SANT PAU

15 3. Informatie SAGRADA(GAUDI)
De Verzoeningskerk van de Sagrada Familia vormt op zichzelf al een hoofdstuk in de geschiedenis van de stad Barcelona. Zij vertegenwoordigt een groot deel van het artistiek werk van Gaudi. De voltooiing van de kerk en het experimentele karakter in de kunst van Gaudi zullen nu en in de toekomst altijd een uitdaging blijven. Het eerste ontwerp van de architect Villar was reeds zeer gedurfd en van al zijn ontwerpen het meest grootse. Toen Gaudi in 1883 zijn intrede deed ter vervanging van Villar, waren de pijlers van de crypte reeds half gebouwd.

16 SAGRADA

17 Sagrada

18 3. Informatie FUNDACIO JOAN MIRÓ
Dit museum bezit stukken : 217 schilderijen, 178 beelden, 9 wandkleden, 4 keramische beelden, bijna alle grafische werken en meer dan 8000 tekeningen van Joan Miró.

19 JOAN MIRÓ Woman and bird, 1969 Bronze 110 x 60 x 30 cm

20 JOAN MIRÓ The bottle of wine, 1924 Oil on canvas x 65.5 cm

21 Mozaik Miro op de Rambla

22 3. Informatie MUSEU D’ART CONTEMPORAIN
Dit museum (Macba) heeft vooral tentoonstellingen over hedendaagse moderne kunst met speciale aandacht voor fotografie, video en grafische kunst. Het gebouw is ontworpen door Richard Meier en heeft geleid tot veel discussie.

23 MUSEU D’ART CONTEMPORAIN

24 MUSEU D’ART CONTEMPORAIN

25 4. Werkstuk en Presentatie
Alle vierde klas leerlingen moeten voor het vertrek naar Barcelona een werkstuk gemaakt hebben over Barcelona. Het werkstuk behandelt een (zelfbedachte) onderzoeksvraag en evt. deelvragen). Afhankelijk van het profiel kan het werkstuk gaan over een kunststroming, een kunstenaar, een gebouw, een economisch vraagstuk of natuurkundige vraagstukken. In Barcelona houdt iedere leerling een korte presentatie van max. 10 minuten over zijn werkstuk, op een van te voren afgesproken plaats in een museum, park of bij een gebouw. Er mag gebruikt gemaakt worden van een spiekbriefje, maar de presentatie mag niet opgelezen worden. Na afloop van de presentatie kunnen er vragen gesteld worden. Leerlingen, die niet meegaan naar Barcelona houden hun presentatie met een PowerPoint presentatie op school.

26 5.Groepsverdeling Kamerindeling:
Voordat we vertrekken worden jullie opgedeeld in 3 groepen van ongeveer 10 leerlingen elk. De klassen 4 en 5 Havo worden gemengd. De presentaties van de leerlingen zijn voor hun eigen groep en duren rond de 10 minuten. Onderweg hoor je welke groep je bent ingedeeld en bij welk museum of cultureel bezoek je een presentatie moet houden. Leerlingen, die een PowerPoint maken zijn vrijer in hun onderwerp keuze. Kamerindeling: Dhr. Wesselo maakt een kamerindeling. Leerlingen kunnen met hem vooraf overleggen. Bij aankomst in Barcelona kunnen er geen wijzigingen meer plaatsvinden.

27 6. Gids De 5 Havo leerlingen maken geen werkstuk, maar zullen in tweetallen gids zijn op een locatie of in een instelling. Zij leveren daarnaast een artikel voor een reisgids in. 5 havo leerlingen die niet meegaan met de cultuurreis verzorgen een groter artikel van een reisgids.

28 7. Diversen 1 stuk van 55 x 25 x 35 cm (l x b x h) *
HANDBAGAGE: 1 stuk van 55 x 25 x 35 cm (l x b x h) * de handbagage mag maximaal 12 kg wegen. de som van de afmetingen mag niet meer zijn dan 115 cm (45 inch), inclusief wielen en handvatten. IN DE HANDBAGAGE MOGEN GEEN VLOEISTOFFEN ZITTEN, GEEN SCHAREN ETC. RUIMBAGAGE: 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg. Denk aan geldig ID of paspoort!

29 7. Diversen DUMMY: ALLE LEERLINGEN NEMEN ELKE DAG EEN DUMMY OF EEN SCHETSBOEKJE MEE ALS ZE BARCELONA INTREKKEN. ELKE DAG WORDT ER MINIMAAL 1 SCHETS GEMAAKT IN HET BOEK VAN IETS WAT EEN SPECIALE BETEKENIS HEEFT VOOR DE LEERLING ZELF. BEGELEIDERS: DE VOLGENDE 4 DOCENTEN GAAN MEE ALS BEGELEIDERS: Dhr. G. Wesselo, Mevr. Gerards–van Woerkom, Dhr. G. de Vries, en Mevr. Waltman. CRIMINALITEIT: HET IS BELANGRIJK OM VOORZORGEN TE NEMEN M.B.T. ZAKKENROLLERS, MENSEN, DIE ZICH TEN ONRECHTE UITGEVEN VOOR POLITIE IN BURGER ETC.

30 7. Diversen HOSTEL: HET HOSTEL HEEFT KAMERS VOOR 4, 6 EN 8 PERSONEN. JE MOET JE EIGEN HANDDOEK(EN) MEENEMEN! WANDELEN: WE GAAN ONTZETTEND VEEL LOPEN. ZORG VOOR GOEDE WANDELSCHOENEN, REGENKLEDING!

31 7. Diversen REGELS ONDERWEG: Geen sterke alcohol/ energy drank
Bij elkaar blijven (niet iets kopen, wc bezoek) ‘s Avonds uur binnen zijn in het hostel Vanaf 0.00 uur op de eigen kamer Geen overlast andere gasten hostel Niet roken op de kamers ‘s Avonds in groepjes van min. 6 gaan eten Passend gedrag in musea etc. Gele kaart en rode kaart principe De regels zijn door Dhr. Wesselo op papier gezet en moeten door ouder en leerling worden ondertekend.

32 8. AFSLUITING Voor vragen:

33 WIJ WENSEN JULLIE EEN ONVERGETELIJK MOOIE REIS TOE!


Download ppt "BARCELONA REIS PROGRAMMA INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA"

Verwante presentaties


Ads door Google