De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Marcel Creemers Nyenrode – VU – TransacSys

Verwante presentaties


Presentatie over: "Marcel Creemers Nyenrode – VU – TransacSys"— Transcript van de presentatie:

1 Marcel Creemers Nyenrode – VU – TransacSys
De lat moet hoger! Marcel Creemers Nyenrode – VU – TransacSys Nijkerk, 7 juni 2006

2 In antwoord op Rob …. Het zijn niet de lage productiekosten in Azië die ons bedreigen, maar onze eigen torenhoge en zinloze transactiekosten. Het is niet de democratie die ons vertraagt, maar de hoge mate van institutionalisering. Het is niet de technologie die onze toekomst bepaalt, maar de manier waarop wij die gaan inzetten.

3 die wachten gewoon op de goede technologie
Ideeën zijn er genoeg Wie doorbraak van techniek wil voorspellen, moet zoeken naar imperfecties die wachten gewoon op de goede technologie

4 Dell’s productiviteit
Het heeft voor ons weinig zin om de productie naar China te verplaatsen. De loonkosten die we besparen zijn lager dan de transportkosten van de computers vanuit China naar onze klanten in Amerika en Europa Michael Dell

5 Dell’s regime (sinds 1994) minder imperfecties
Alignment van inkoop en verkoop Scherp klantprofiel (regelmatig kopende early adopters) ondersteund door veel data (CRM, BI, BPM) Corrigeer het productaanbod (twee kwartalen van tevoren) elke maand Sluit standaard inkoopcontracten met een korte looptijd (60 dagen) Pas de prijzen per week aan Michael Dell “Sell what we have” elke dag Kevin Rollins minder imperfecties slagvaardigheid in het “moment of value”

6 Soms(?) worden imperfecties gemaakt
Ik bel Paulissen Nr. 1: Ik ben hier nieuw Nr. 2: Ik kan niet in de polis kijken Nr. 3: U heeft een accountmanager Nr. 4: Je moet Paulissen hebben! Nr. 5: Paulissen

7 ? Belastingdienst aanmaning + boete + rente verminderde aanslag
bevestiging + uitstel aanmaning + boete aanslag telefoon ? september oktober november december verweer telefoon bezwaar bezwaar betaald bezwaar

8 Wat doen wij met technologie?
Te veel: 2 x telefoon 3 x bezwaar 2 x aanmaningen, boete en rente Te weinig: respect, aandacht, controle, zelfkritiek vermogen om te veranderen Wat doen wij met technologie?

9 Wij zitten met de inzet van ICT op de goede weg
We rijden alleen nog vaak de verkeerde kant op

10 De toestand in de wereld
Afstanden verdwijnen, grenzen vervagen Concurrentie is mondiaal geworden Samenwerken ook Industriële revolutie voor 3 miljard Aziaten Slorpen energie en grondstoffen Vergrijzing is ons deel Regels belemmeren onze activiteiten Is concurreren nog wel mogelijk?

11 Gebrek aan slagvaardigheid
Vetopunten Leiderschapsstructuur Het kabinet en de regeringspartijen domineerden in 2005 het politieke nieuws in de vijf grootste Nederlandse dagbladen, De Telegraaf, Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw. Ruim driekwart van alle aandacht was voor hen. Nederlandse Nieuwsmonitor van Het Persinstituut.

12 een intelligente ander
Strategie Rekening houden met het gedrag van een intelligente ander

13 Slimmer werken met Profuse
Enkele voorbeelden: Schaalbare productiecapaciteit Stroomlijning inkoopproces Vereenvoudiging urenadministratie Integratie bedrijfsprocessen Beëindiging eilandautomatisering Beter inzicht in productiegegevens Heel mooi allemaal ….

14 Maar .. de lat kàn hoger Holmatro: productie van hydraulische werktuigen voor Europese markt hoeft niet naar China. Ferm: productie van elektrisch gereedschap in China en uitlevering naar Oosteuropese markten. Dell: productie in USA en Europa wordt uitgebreid en gaat niet naar China. Freshdirect: sluit de hele voedselketen kort. Dat kan alleen als je je werk VÉÉÉL slimmer doet.

15 Joe Fedele (Fairway Market):
Voorbeeld Freshdirect.com Joe Fedele (Fairway Market): Al dat eten ligt daar de hele dag maar te bederven in open bakken!

16

17

18 Verse koffie Importeren groene bonen, branden en malen die tot koffiepoeder

19 (1) minder imperfecties,
(2) ondersteuning thuiskok

20 Bij Freshdirect 2 euro (37%) goedkoper dan bij Albert. Hoe kan dat?
Geen winkels Geen winkelpersoneel Geen interne distributie en tussenvoorraden Nauwelijks eindvoorraad Geen overschotten van onverkochte waren Hoge doorloopsnelheid


Download ppt "Marcel Creemers Nyenrode – VU – TransacSys"

Verwante presentaties


Ads door Google