De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Best Business Reservations Hotels

Verwante presentaties


Presentatie over: "Best Business Reservations Hotels"— Transcript van de presentatie:

1 Best Business Reservations Hotels

2 Wat is een Hotel? Een hotel is een serviceverlenend bedrijf met een commercieel oogmerk waar iemand tegen betaling kan overnachten. Het gaat hierbij om een bedrijf met minimaal 3 kamers, waarmee men minimaal 5 slaapplaatsen kan verstrekken. In het hotel worden ook afzonderlijke maaltijden, kleine snacks en dranken verstrekt aan zowel hotelgasten als passanten (voorbijgangers). Het woord hotel komt uit het Latijn > hospitalis = gastvrij. We spreken daarom ook over (hotel)gasten en niet over klanten!

3 Op 1 juli 2003 is in Nederland een nieuw
Hotelclassificatie. Op 1 juli 2003 is in Nederland een nieuw hotelclassificatiesysteem ingevoerd: de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC). Op basis van dit systeem wordt er bepaald hoeveel sterren een hotel verdient. De criteria voor de sterren zijn verdeeld over verplichte voorzieningen en services (basisnormen) en vrijwillige voorzieningen en services (keuzenormen). Voorbeeld basisnormen: Voor categorie 3-sterren een privé douche en toilet in alle kamers en voor 4-sterren een gastenkluisje.

4 Soorten hotels Zakenhotel: Gasten blijven korte periode
Kamers worden verhuurt op basis van LO of alleen LG Hotel heeft meerdere eetgelegenheden: restaurant, brasserie, bar. Er zijn vergaderzalen aanwezig Er zijn goede communicatievoorzieningen (wifi internet, fax, telefoon copyer) Het hotel is goed bereikbaar Vakantiehotel Gasten verblijven voor langere tijd Kamers worden verhuurt op basis van arrangementen (HP) Er zijn recreatiemogelijkheden aanwezig, vb. zwembad, wellness, tennisbaan. Het hotel ligt in een toeristisch aantrekkelijke omgeving.

5 Wie werken er in een hotel?
Chef-kok Receptionist(e) (Nacht)portier Sales manager Administratief medewerker Kamermeisje Reserveringsmedewerker Barman Bedieningsmedewerker

6 De Hotelorganisatie Purchasing / inkoop Reserverings-afdeling

7 Handige sites voor organogram
Leuk hotelmanagement spel: Leuk filmpje, aan de bak:


Download ppt "Best Business Reservations Hotels"

Verwante presentaties


Ads door Google