De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GIP Stoomtrein. 1. Voorstellen van project De bedoeling van onze GIP is het renoveren van de stoomtrein Bébert samen met het stoomcentrum te Maldegem.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GIP Stoomtrein. 1. Voorstellen van project De bedoeling van onze GIP is het renoveren van de stoomtrein Bébert samen met het stoomcentrum te Maldegem."— Transcript van de presentatie:

1 GIP Stoomtrein

2 1. Voorstellen van project De bedoeling van onze GIP is het renoveren van de stoomtrein Bébert samen met het stoomcentrum te Maldegem. Dit houdt in dat we de onderdelen opmeten en hieruit CAD- tekeningen maken. Met behulp van deze tekeningen waren leerlingen uit andere klassen in staat om deze onderdelen te maken. Tegelijkertijd maakten we ook berekeningen in verband met de stoomtrein, zoals de warmtegeleiding en de trek- en drukspanningen. Voor het realiseren van het project was er een intensieve samenwerking met andere klassen en andere leerkrachten.

3 1.2 Krantenartikels

4 2. Wat we reeds deden 2.1 Bezoeken stoomcentrum Maldegem 2.2 CAD-tekeningen en hermaken van onderdelen

5 2.1 Bezoeken stoomcentrum Maldegem We kregen de stoomtrein Bébert te zien. (links) Achteraf was er een bespreking met de mensen van het stoomcentrum. (rechts) Eerste bezoek aan het stoomcentrum:

6 Eerste en tweede werkbezoek : Demonteren van het drijfwerk. Derde werkbezoek: Opmeten watertanks en demonteren van schokdempers

7 Vierde werkbezoek: Het ontvetten van het chassis ter voorbereiding van het zandstralen. Dit deden we bij de firma O.I.L. te Maldegem.

8 Vijfde werkbezoek: Het gezandstraalde chassisHet geschilderde chassis Schilderen van het chassis bij de firma O.I.L.

9 Zesde werkbezoek: Opmeten watertanks Optekenen van onderdelen van het aandrijvingsmechanisme

10 2.2 CAD-tekeningen en hermaken van onderdelen De asbak werd uit elkaar gehaald door de leerlingen van andere klassen zodat we alle onderdelen konden opmeten.

11 Met de technische tekeningen die we maakten konden de leerlingen van de plaatbewerking een nieuwe asbak maken.

12 Het trapje werd volledig hermaakt. Ook de watertank zal volledig worden hermaakt door de leerlingen van de plaatbewerking

13 Het drijfwerk en overbrengingsmechanisme Bij het demonteren van het drijfwerk werd stap voor stap een foto genomen zodat we precies wisten hoe alles in elkaar zat. Daarna maten we alle onderdelen op en maakten er een technische tekening van, daarbij kregen we hulp van onze leerkracht technisch tekenen. Het werk werd gelijkmatig verdeeld.

14 Tekenen van onderdelen en samenstellen

15 Alle onderdelen werden uiteindelijk samengevoegd.

16 3. Het forum Er werd een forum opgericht waar men alle verslagen, technische tekeningen en berekeningen kon plaatsen.

17 4. Voorgaande projecten van 6 de jaar IW 4.1 Het internetorgel 4.2 De hovercraft

18 4.1 Het internetorgel

19

20 4.2 De hovercraft


Download ppt "GIP Stoomtrein. 1. Voorstellen van project De bedoeling van onze GIP is het renoveren van de stoomtrein Bébert samen met het stoomcentrum te Maldegem."

Verwante presentaties


Ads door Google