De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Donderdagochtend 17 november zijn in alle vroegte zijn de eerste onderdelen van de 70 meter lange brug bij de Nieuweweg in Oostwold geplaatst.  De.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Donderdagochtend 17 november zijn in alle vroegte zijn de eerste onderdelen van de 70 meter lange brug bij de Nieuweweg in Oostwold geplaatst.  De."— Transcript van de presentatie:

1

2  Donderdagochtend 17 november zijn in alle vroegte zijn de eerste onderdelen van de 70 meter lange brug bij de Nieuweweg in Oostwold geplaatst.  De totale bouwwerk gaat in totaal drie dagen duren. De fietsbrug is nodig vanwege de vaarverbinding vanuit het meer van de Blauwe Stad richting het toekomstige woongebied het Riet. De fietsbrug is nodig vanwege de vaarverbinding vanuit het meer van de Blauwe Stad richting het toekomstige woongebied het Riet. Voorbereiding van de brug

3 Foto’s Galerij

4 Foto’sFoto’s

5

6  Onderdelen Het brugdek zal bestaan uit drie onderdelen welke in het werk aan elkaar gekoppeld worden. Het brugdek hangt als het ware in zogenaamde kabels, welke op hun beurt aan de pylonen gekoppeld zal zijn. De pylonen zijn in staal uitgevoerd, terwijl het brugdek uit gelamineerd hout met een betonnen dek bestaat. De totale lengte van de brug zal ca. 70 meter bedragen, Over enkele weken zal, iets zuidelijker dan de tuibrug, ook een beweegbare brug geplaatst worden. De doorvaarthoogte voor deze brug bedraagt 2,50 meter, voor het beweegbare gedeelte (in dichte toestand) is dit 1,50 meter.  Verkeer De brug is alleen bestemd voor fietsers. Het autoverkeer zal in de toekomst worden omgeleid via de Ekamperweg richting de Kromme Elleboog. Tijdens de plaatsing van de brug zal de Nieuweweg niet afgesloten worden, maar kan er wel enige verkeershinder ontstaan ter plaatse van de werkzaamheden.

7  Vanmiddag om halfdrie is tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de nooddijk aan de kop van de Niesoordlaan in Midwolda een begin gemaakt met het onder water zetten van het noordelijke gedeelte van het meer van de Blauwe Stad. Directeur Jan Postema van de Blauwe Stad verwelkomde de vele belangstellenden op de dijk.  De burgemeesters van Winschoten, Scheemda en Reiderland lieten met een officiële handeling, waarbij een klep voor een waterinklaatpijp in een nooddam omhoog werd getrokken, het eerste water in de noordrand van het "Oldambtmeer" stromen. De drie omliggende gemeenten hebben namelijk besloten dat het meer voortaan Oldambtmeer wordt genoemd.

8  Begrensd door de plaatsen Midwolda, Oostwold, Beerta, Finsterwolde en Winschoten, zal een groot meer worden aangelegd van 800 hectare. De gemiddelde waterdiepte van het meer zal ongeveer 1,40 meter bedragen. Daaromheen is 200 hectare gereserveerd voor de infrastructuur, 1.480 woningen van hoogstaande architectonische kwaliteit en voor recreatieve doeleinden. Daarnaast is er nog 350 hectare gereserveerd voor natuurontwikkeling.

9  Harmonie tussen wonen en natuur staat voorop in Blauwe Stad. Binnen de grenzen van het bestemmingsplan heeft u talloze mogelijkheden om uw huis naar eigen wens te realiseren. Deze woonmogelijkheden zijn passend binnen de uiteenlopende sferen die voor de woongebieden zijn bepaald. Deze woongebieden zijn De Wei, Het Riet, Het Park, Het Dorp en De Zuidoosthoek. Daarbinnen kunt u kiezen uit:  een vrije kavel waarop u samen met uw eigen architect en aannemer uw woning realiseert.  een projectwoning die in vele stijlen worden gebouwd, afgestemd op de sfeer en omgeving van het "woongebied" waar u gaat wonen. Deze woningen zijn door de vele opties volledig op uw eigen smaak af te stemmen.

10

11  Op 21 april 1997 sprak Gedeputeerde Gerard Beukema (PVDA) tijdens een persconferentie in het stadhuis te Winschoten eindelijk de verlossende woorden " 't Gait deur " ('t Gaat door). Hij doelde daarbij op de realisatie van De Blauwe Stad, het geesteskind van Wim Haasken ambtenaar bij het Ministerie van Landbouw in Groningen en z'n vriend architect J. Timmer uit Scheemda. Dit project welke gezien wordt als het wondermiddel om de negatieve ontwikkelingen van het Oldambt te doorbreken, wordt voor 30 % uitgevoerd.  Deze historische dag zal in de geschiedenisboeken komen te staan als de dag, waarop de eerste aanzet werd gegeven voor de versterking van de economische en toeristische ontwikkeling van dit economisch zwakke gebied.

12


Download ppt " Donderdagochtend 17 november zijn in alle vroegte zijn de eerste onderdelen van de 70 meter lange brug bij de Nieuweweg in Oostwold geplaatst.  De."

Verwante presentaties


Ads door Google