De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Heathkit. Heathkit was… 4 Een fabriek in de U.S.A. 4 Gevestigd in Benton Harbor - Michigan 4 Een fabrikant die bouwpaketten maakte van een bijzondere.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Heathkit. Heathkit was… 4 Een fabriek in de U.S.A. 4 Gevestigd in Benton Harbor - Michigan 4 Een fabrikant die bouwpaketten maakte van een bijzondere."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is Heathkit

2 Heathkit was… 4 Een fabriek in de U.S.A. 4 Gevestigd in Benton Harbor - Michigan 4 Een fabrikant die bouwpaketten maakte van een bijzondere kwaliteit.

3 Heathkit Benton Harbor - Mi

4 Men begon 4 Met deze activiteiten net na de oorlog, als een dump-postorder bedrijf. 4 Als extraatje bij bepaalde artikelen schema’s af te drukken. 4 Door een grote partij scoopbuizen ging men als proef een bouwpakket leveren. 4 Het concept bleek te werken, gezien de vloed aan bestellingen.

5 Toepassings schema’s

6 De eerste advertenties

7 Wat maakten ze 4 In principe meetapparatuur en huishoud elektronica. 4 In 1961 begint men met een test of de zendamateur markt interessant is: Heath produceert de AT-1 zenderkit. 4 Aangespoort door het succes van deze kit gaat men door.

8 De AT-1 HF-zender voor CW

9 Een scala aan kits voor de amateur 4 Er komen met regelmaat nieuwe bouwpakketten op de markt 4 In Nederland komt ook een verkooppunt, in Amsterdam aan de Callandplein.

10 Heathkit Nederland

11 Bekend spul 4 Begin jaren 70 lijkt het of iedereen met Heathkit werkt. 4 Populair zijn dan de HW-101 (Hot Water 101), HW-8 en SB-series

12 Hot Water 101

13 HW-8, QRP set

14 SB-101, het raspaardje

15 Hoe zag zo’n kit eruit 4 Alles paste in een kartonnen doos. 4 Meestal was er per subunit ingepakt. 4 Veelal zelfs appart per onderdeel. 4 Dit alles vergezeld van de manual

16 De bouwdoos

17 Het Manual, een eigen verhaal 4 Heathkit is groot geworden vanwege de manuals. 4 Er wordt per onderdeel beschreven waar het gemonteerd moet worden 4 Soms staan er tekeningen bij, als de montage wat moeilijker wordt. 4 Af en toe is er een overzichts tekening.

18 Manual

19 Hoe moest je ze bouwen 4 Men begon de manual met een kleine soldeer cursus. 4 Dan de waarschuwing niets uit te pakken voordat het boek dat gebood. 4 Vervolgens een onderdelen herkennings blad. 4 En dan pas kan er gebouwd worden.

20 De soldeercursus

21 Onderdelen herkenning

22 Het verloop van de bouw 4 Bij de wat modernere kits werd eerst het printwerk bestukt. 4 Dan volgde het chassis en het mechanisch werk. 4 Als laatste kwam dan de bedrading, veelal in draadboom vorm. 4 Als de kit groot is kunnen er tussentijdse metingen voorkomen.

23 Overzichts tekening

24 De afregeling 4 Dit was ook een van de sterke puntjes van Heathkit. 4 Als er een meter in het apparaat aanwezig was, werd die veelal gebruikt om afterege- len. 4 Er werd ook veel gebruik gemaakt van een diode kopje, veelal op een hoekje van een printplaat, als extra bestukt.

25 De afbouw 4 Dan volgde de weerstands meting van de bedrading. 4 En als laatste fase kon dan de spanning erop.

26 Inregelen 4 Als de zekeringen goed bleven en ook de voedingsspanning dan kon er afgeregeld worden. 4 Ook hier voor waren nauwgezette aanwij- zigen.

27 Gebruik 4 Door de ‘eenvoud’ waren er niet veel ‘toeters en bellen’ op een apparaat. 4 Gebruik was eenvoudig en makkelijk. 4 Er werd echter veel gemodificeerd, je kende per slot alles van ‘haver tot gort’ en er was vaak plaats genoeg in de kast. 4 Ondanks de eenvoud was de werking meestal goed.

28 Tegenwoordig... 4 Kom je weinig Heathkit tegen op de band. 4 Oogt de apparatuur te oud, er zitten geen geheugens in. 4 Is de IF-shift bijna altijd wel nodig, veel Heathkit apparatuur heeft dit niet. 4 Houden echter veel amateurs hun oude sets op de plank, omwille nostalgie: Dat waren nog eens tijden !


Download ppt "Wat is Heathkit. Heathkit was… 4 Een fabriek in de U.S.A. 4 Gevestigd in Benton Harbor - Michigan 4 Een fabrikant die bouwpaketten maakte van een bijzondere."

Verwante presentaties


Ads door Google