De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Marcel Hendriks Greenport Holland 16 januari 2014 Agro/Food programma | De stand van zaken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Marcel Hendriks Greenport Holland 16 januari 2014 Agro/Food programma | De stand van zaken."— Transcript van de presentatie:

1

2 Marcel Hendriks Greenport Holland 16 januari 2014 Agro/Food programma | De stand van zaken

3 Voorstellen Marcel Hendriks Programma manager Agro Food April heden Project manager Ontwikkeling & Innovatie Maart heden

4 Agro Food | Focus Inhoudstoffen Aantrekkelijkheid Regio High Tech Greenhouse 2020 Water kwaliteit I-cafe’s – Blauwe bessen pulp – Paprikansen – Raffinage techniek mest FooDS - Food and Delivery Solutions Quantum Leap 1 +2 Coating groenteverwerkende machine Waterbesparing foodindustrie High Tech 2020 Waarde creatie in de Markt Voeding + Gezondheid Cross sectorale verbindingen Andere sectoren worden niet uitgesloten, maar ook niet actief opgezocht

5 Cross sectorale verbinding Maakindustrie Agro/Food LogistiekHealth High Tech Greenhouse 2020 Quantum Leap 1 en 2 FooDS Chemie Coolbox Flora Fluids Smood Opticlear Diamond OP-Zuid Verwaarden van gezonde ingrediënten Controlled Anaesthesia System for chicken (CAS) Nano Coating for vegetable processing machines

6 Rond 30 projecten gerealiseerd Projectvolume van € 14 miljoen in Agro Food projecten Resultaten | Projecten

7 High Tech Greenhouse 2020 Systeem integratie

8 Innovatieproject | High Tech Greenhouse 2020 Innovatiecluster Leadpartner Innovatiecentrum Greenport Venlo 12 bedrijven 5 kennisinstellingen Projectvolume: € 3,4 miljoen Looptijd van oktober 2011 – maart 2015

9 Innovatieproject | High Tech Greenhouse 2020 Leadpartner Innovatiecentrum Greenport Venlo Hochschule Rhein Waal Hochschule Niederrhein Forschungszentrum Jülich ISIS-IC GmbH Intelli-Labs Wageningen UR glastuinbouw TNO Hint installatie techniek. Rockwool Grodan Hoogendoorn automatisering Phenospex GmbH Vostermans Ventilation Water IQ International Pentair Haffmans Georg Hanka Gartenbau Fresh Valley

10 Innovatieproject | High Tech Greenhouse 2020 Onderdelen WATER –zuivering en irrigatie LICHT – LED en frequentie KLIMAAT – ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur CO2 – uit Biogas WARMTE/KOELING – systeem WIRELESS – netwerk en sensoren PLANT SCANNEN – scannen en teeltstrategie

11

12 Unterstützt durch / mede mogelijk gemaakt door:

13 FooDS Food and Delivery Solutions

14 Innovatieproject | FooDS Innovatiecluster Leadpartner Hochschule Niederrhein 13 bedrijven 2 kennisinstellingen 2 gemeenten Projectvolume: € 3,1 miljoen Looptijd van april 2012 – juni 2015

15 Projectpartners Duitsland Hochschule Niederrhein (Krefeld) GAMU (Krefeld) Mühlhäuser (Mönchengladbach) DORV-Zentrum (Jülich-Barmen) Gebr. Bertrams & Co. (Wegberg/Rath) International Flavors & Fragances (Oberhausen) Gemeinde Brüggen Grafschafter Diakonie (Moers) Projectpartners Nederland Hutten Catering (Veghel) Universiteit Maastricht (Maastricht) Munckhof Groep (Horst aan de Maas) Janssen Distribution Services (Venlo) Rendiz (Venlo) Fresh Park Venlo (Venlo) Industriebank LIOF (Venlo) Gemeente Peel & Maas Proteion (locatie Peel & Maas)* * Geen Interreg partner Leadpartner – Hochschule Niederrhein Innovatieproject | FooDS

16 FooDS speelt in op de behoeften en eetgewoonten van de vergrijzende maatschappij Het FooDS-project gaat nieuwe kansen bieden voor bedrijven in de ouderenzorg, de voeding, vervoerders en de foodservice, met name op het gebied van online bestelling, levering, diensten en productontwikkeling. Innovatie in samenwerking en dienstverlening

17 Innovatieproject | FooDS Samenwerkingsverband met Duitse collega’s ! Gezamenlijke belangen en problemen. Leren van elkaar en vooral ook delen met elkaar. Kennis & Middelen bundelen waardoor gezamenlijk meer mogelijk is. Wetenschappelijke ondersteuning vanuit beide gebieden.

18 Innovatieproject | FooDS Voeding. Logistiek. Dorfladen.

19 Innovatieproject | FooDS VOEDING Onderzoek omtrent gezonde voeding bij oudere zelfstandig wonende klant / burger. Wetenschappelijke onderzoek omtrent gezonde voeding en de elementen rond voeding.

20 Innovatieproject | FooDS LOGISTIEK Onderzoek en toepassing tav efficiënte inzet vervoer binnen kleine kern / rondom klant. Hoe kunnen we zaken bundelen zoals, maaltijd vervoer apotheek vervoer was verzorging dag voorziening school vervoer Etc.

21 Innovatieproject | FooDS DORFLADEN Kleine kern problematiek. Leren en delen van projecten Nederland en Duitsland en zoeken naar integratie in deze. Optie Grashoek / Kessel.

22 Unterstützt durch - Mede mogelijk gemaakt door: Innovatieproject | FooDS

23 Toekomstgerichte technologieën en innovaties voor bedrijven uit de foodsector in het Duits-Nederlandse grensgebied FOOD FUTURE

24 INTERREG „Europese internationale samenwerking“ FOOD FUTURE

25 FOOD FUTURE netwerk FOOD FUTURE Deelregio´s en bevoegdheden NOM – Investerings- en ontwikkelings- maatschappij voor Noord-Nederland Oost NV – Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV LIOF – NV Industriebank LIOF NieKE – Landesinitiative Ernährungswirtschaft FPI – Food-Processing Initiative e.V. DIL – Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V.

26 Grensoverschrijdende samenwerking Netwerken opbouwen Technologietransfer Seminars Uitwerken van product/dienst/procesplannen door kennisinstellingen Implementatie en commercialisering FOOD FUTURE

27

28 Projectactiviteiten FOOD FUTURE Sterkte / zwakte analyse voor bedrijven Innovatie adviesgesprekken voor bedrijven Definitie en uitvoering van innovatie projecten Bijeenkomsten ten behoeve van kennistransfer / projectpromotie Gezamenlijke opleidingsinitiatieven Projectmanagement

29 Projectmiddelen: FOOD FUTURE instrumenten Diepte interview % 9 % 13 % 49 % Aantal Kosten Totaalkosten Aandeel door FOOD FUTURE: ca. 10,9 Mln. € voor Technologietransfer · Looptijd: FOOD FUTURE Innovatieadviesgesprek Innovatieproject Haalbaarheidstudie Transferproject

30 Projectmiddelen: FOOD FUTURE instrumenten (LIOF) Diepte interview % 75 % 62,5 % 50 % Aantal Sub.kosten Projectgrootte Subsidie % FOOD FUTURE: ca. 1,6 Mln. € voor Technologietransfer in de regio· Looptijd: FOOD FUTURE Innovatieadviesgesprek Innovatieproject Haalbaarheidstudie Transferproject

31 10 projecten Projectvolume van € 1,8 miljoen 46 organisaties betrokken 29 MKB bedrijven, waarvan 13 uit Limburg 5 Grootbedrijven 12 kennisinstellingen Resultaten voor 2013

32 Doelstellingen op het gebied van voedselverwerking Versterking van de concurrentiekracht van het MKB Duurzame groei van de branche in de regio Verbetering van de technologieoverdracht naar kleine bedrijven Het uitbouwen van netwerkstructuren voor het MKB FOOD FUTURE

33 Mede mogelijk gemaakt door:

34 Projectvolume: € (excl. materiaalkosten) Contactless coating techniques based on jet and electro-static technologies for the further processing food industry Food Future | innovatieproject Quantum Leap 1

35 Projectvolume: € (excl. materiaalkosten) Contactless injection of liquid ingredients in meat products Food Future | innovatieproject Quantum Leap 2

36


Download ppt "Marcel Hendriks Greenport Holland 16 januari 2014 Agro/Food programma | De stand van zaken."

Verwante presentaties


Ads door Google