De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INTRODUCTIE Luitenant-kolonel R. (Rob) Miedema Commandant 101 CIS bataljon.

Verwante presentaties


Presentatie over: "INTRODUCTIE Luitenant-kolonel R. (Rob) Miedema Commandant 101 CIS bataljon."— Transcript van de presentatie:

1 INTRODUCTIE Luitenant-kolonel R. (Rob) Miedema Commandant 101 CIS bataljon

2 Koninklijke Landmacht 2 SAMENWERKING BEKENDHEID

3 Koninklijke Landmacht 3 “Een steeds kleiner wordende overheid wil met minder geld op z’n minst het huidige niveau van veiligheid waarborgen en liefst nog verbeteren.” “Defensie is een structurele partner voor nationale veiligheid; het is één van onze hoofdtaken. Wij hebben unieke capaciteiten en expertise in huis, die civiele autoriteiten nog beter kunnen benutten. Dat bespaart de belastingbetaler veel geld.” “De vraag is hoe je rampen en crises oplost, niet welk kleur uniform daarbij zichtbaar is.” [] “bespeurt soms nog wat angst en terughoudendheid om Defensie in te zetten”

4 Koninklijke Landmacht 4 “Wij zijn complementair aan civiele organisaties, wij doen dingen die anderen niet kunnen. Mijn mensen worden altijd onder civiel gezag ingezet, ik ben alleen maar een provider. Wij willen de controle niet overnemen. Wat wij bieden is onze unieke kennis en kunde. Maak daar gebruik van. De deuren staan wijd open." bij nog lang niet alle civiele autoriteiten en hulpverleningsdiensten bekend is wat Defensie in huis heeft en hoe dat ingezet kan worden “Dringt Defensie zich nu op aan de civiele autoriteiten en hulpdiensten, omdat zij zichtbaar en relevant wil zijn voor de samenleving?”

5 Koninklijke Landmacht 5

6 6 FEMA: Federal Emergency Management Agency

7 Koninklijke Landmacht 7


Download ppt "INTRODUCTIE Luitenant-kolonel R. (Rob) Miedema Commandant 101 CIS bataljon."

Verwante presentaties


Ads door Google