De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.arbomobiel.nl DieselMotorEmissie (DME): een sluipend gevaar…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.arbomobiel.nl DieselMotorEmissie (DME): een sluipend gevaar…"— Transcript van de presentatie:

1 www.arbomobiel.nl DieselMotorEmissie (DME): een sluipend gevaar…

2 www.arbomobiel.nl Strategie actie DieselMotorEmissie (DME of dieselrook) is een sluipend gevaar. De kleine roetdeeltjes zijn kankerverwekkend en je hebt niet meteen in de gaten dat ze zo schadelijk zijn. DME wordt niet voor niets met asbest vergeleken! Het is voor ieders gezondheid belangrijk om DME bij de bron aan te pakken!

3 www.arbomobiel.nl Strategie actie Autoboulevards Met name in de winter, als de deuren van de werkplaats vaak dicht zitten, is het belangrijk om het probleem DME goed aan te pakken.

4 www.arbomobiel.nl Strategie actie Autoboulevards Tips om DME terug te dringen (1) Rijd het voertuig bij voorkeur direct in de werkplaats als de motor nog op temperatuur is en rijd stapvoets. Beperk het draaien van de motor binnen zoveel mogelijk. Benut hulpmiddelen om personenwagens in de showroom te verplaatsen zonder te hoeven starten

5 www.arbomobiel.nl Strategie actie Autoboulevards Tips om DME terug te dringen (2) Plaats bij voertuigen zonder roetfilter een opsteekfilter voordat je het de werkplaats in- en uitrijd Gebruik in de werkplaats altijd de afzuigslang en zorg daarbij dat deze goed past. Voorkom opdwarrelen van roetdeeltjes door de werkvloer nat te reinigen of te stofzuigen in plaats van te vegen of met perslucht onderdelen schoon te maken.

6 www.arbomobiel.nl Strategie actie Autoboulevards Tips om DME terug te dringen? (3) Controleer regelmatig of de afzuigslang geen scheurtjes heeft. Minimaliseer de rijafstanden naar de werkplekken. Attendeer de eigenaar van het voertuig op het belang van tijdig motoronderhoud. Voer motortesten zoveel mogelijk uit in een aparte ruimte.

7 www.arbomobiel.nl Tot slot!actie Autoboulevards Gebruik de tipkaart! Klik hier voor een kort filmpje over DME in het autobedrijf of bij de truckdealer.DME in het autobedrijf bij de truckdealer. Kijk op www.arbomobiel.nl voor meer tips en adviezen over veilig en gezond werken.www.arbomobiel.nl


Download ppt "Www.arbomobiel.nl DieselMotorEmissie (DME): een sluipend gevaar…"

Verwante presentaties


Ads door Google