De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Europese Unie Welke prachtige landen vallen er te ontdekken?

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Europese Unie Welke prachtige landen vallen er te ontdekken?"— Transcript van de presentatie:

1 De Europese Unie Welke prachtige landen vallen er te ontdekken?

2 Hallo jongens en meisjes van het 5e en 6e leerjaar !
Inleiding Hallo jongens en meisjes van het 5e en 6e leerjaar ! Weet je nog wel? Vorige zomer, in Spanje? Die knappe reisleider die je van alles kon vertellen over de belangrijke plaatsen, je de mooie dingen liet zien en samen met jou genoot van de typisch Spaanse gerechten? Een reisleider is iemand die veel weet van een land. Als je op vakantie gaat naar een land zijn er vaak reisleiders die je van alles kunnen vertellen en laten zien over het land. Vanwege het groeiend aantal toeristen in Europa zijn er steeds meer reisleiders nodig. Jij kunt in aanmerking komen voor een baan als reisleider. Om in aanmerking te komen voor de baan, moet je een folder maken van een Europees land, waarin je laat zien dat je dat land goed kent. Ben je er klaar voor ????

3 Opdracht De opdracht bestaat uit 2 delen: Het maken van een folder.
De folder is bedoeld voor de toeristen die jij tijdens hun vakantie gaat rondleiden. De folder moet de toeristen informatie geven over de activiteiten die ze kunnen gaan ondernemen tijdens hun vakantie. In de folder beschrijf je de belangrijkste dingen van het land zoals bijvoorbeeld de taal, de bezienswaardigheden en nog veel meer. Wat er nog meer in gaat komen en hoe je te werk gaat kom je direct te weten. Natuurlijk zorg je er ook voor dat de folder er aantrekkelijk uit ziet zodat niemand jou folder in de papiermand smijt. Een kraampje op de reisbeurs voorzien. Je gaat nu reclame maken voor jullie land aan de hand van jullie reclamefolder en enkele attributen die jullie voorzien hebben. Dit kan een vlag zijn, een typisch gerecht, mooie foto’s, souveniertjes… Kortom alles wat mensen aanzet om op vakantie te gaan naar jullie land.

4 Werkwijze folder Stap 1: Zoek het land waar jullie een folder over gaan maken op de volgende kaart. Op de volgende site staat een kaart waarin alle landen van Europa staan.  Stap 2: Neem je pen en papier erbij. Je gaat nu informatie zoeken over de volgende onderwerpen van het land Geografisch en het landschap Locatie Oppervlakte Aantal inwoners Algemeen (vlakte / heuvels / gebergte …) Stedelijk/landbouw/industrie? Belangrijke bergen/heuvels/vlaktes… Belangrijke rivieren Belangrijk steden Fauna en flora Klimaat en gevolgen hiervan Typische planten Typische dieren

5 (Ontdekkingen – Oorlog – revoluties- Wanneer lid van EU?….)
Geschiedenis Enkele belangrijke gebeurtenissen voor dit land (Ontdekkingen – Oorlog – revoluties- Wanneer lid van EU?….) Maatschappij en cultuur Bestuur nu ? Vlag Taal (enkele woorden) Godsdienst Bezienswaardigheden (gebouwen / monumenten…) Enkele bekende personen (geschiedenis / sport / kunst…) Voor het verzamelen van de informatie kun je gebruik maken van de websites uit het onderdeel bronnen. Je kan ook opzoek gaan in de boeken. Verzamel de informatie. Maak aantekingen op papier en bepaal tenslotte welke informatie je wilt opnemen in je folder. Kies enkele de belangrijkste informatie uit je gevonden teksten. Zorg dat je informatie recent en juist is!

6 Stap 3: Je hebt nu alle informatie verzameld en je kunt dus aan je folder beginnen.
Open Word Maak het papier liggend (in plaats van staand). Ga naar: Bestand - Pagina-instelling - Papierformaat - en kies voor Liggend. Verdeel je papier in kolommen (2 of 3). Ga naar: Opmaak - Kolommen - en kies voor 2 of 3 kolommen. Typ je tekst. Wanneer je al je tekst getypt hebt, maak je de tekst op. Dat betekent dat je een ander lettertype kiest, letters groter of kleiner maakt, dikker, schuingedrukt, onderstreept etc. Dat kun je doen met de werkbalk bovenaan je scherm. Ook kun je hier je letters een ander kleurtje geven.

7 Plaatjes invoegen. Je kunt twee soorten plaatjes invoegen.
1. Plaatjes die in Word staan. Ga naar: Invoegen - Figuur - Illustratie: kies een plaatje en klik op invoegen. 2. Plaatjes van Internet. Zoek een plaatje op internet. Bijvoorbeeld via Ga op het plaatje staan en klik op je rechtermuisknop en dan op Kopieren. Nu ga je naar je folder toe en je gaat op de plek staan waar je het plaatje wilt hebben, klik op je rechtermuisknop en daarna op Plakken. Nu kun je eventueel je plaatje nog kleiner of groter maken. Wanneer je tevreden bent met je folder kun je hem uitprinten: (Vraag eerst toestemming aan de leerkracht!) Ga naar: Bestand - Afdrukken - OK.

8 Bronnen Op deze site vind je een duidelijk overzicht van de landen in Europa: Sites met toeristische informatie: Sites waar je kunt zoeken naar informatie

9 Beoordeling Puntenverdeling vakantiebrochure 1 punt 2 punten 3 punten
1 punt 2 punten 3 punten score Inhoud De informatie in de folder is zeer beperkt. De lezer wordt nauwelijks over het land geïnformeerd. De folder biedt de lezer voldoende informatie over het gekozen land. Alleen deze informatie had wel wat gedetailleerder en uitgebreider gemogen. De folder biedt de lezer gedetailleerde informatie over het gekozen land. Deze informatie is uitgebreid en geeft zelfs wat extra informatie. Geografisch en het landschap: Er ontbreekt een onderdeel en onvolledige beschrijving. Alles is vermeld, maar het is onvolledig of onduidelijk. Alles is beschreven. Fauna en flora: Beide zijn goed beschreven, maar het had wat uitgebreider gekund. Beide zijn duidelijk en goed beschreven. Alsook het klimaat is duidelijk uitgeschreven. Geschiedenis: Niet alles is genoemd en erg kort beschreven. Informatie die gegeven wordt is onvolledig. Alles is genoemde, maar het is onvolledig of onduidelijk uitgeschreven. Alles is genoemd, de informatie is duidelijk en uitgebreid. Maatschappij en cultuur: De informatie is niet erg uitgebreid en hier en daar ontbreekt er wat. Lay-out De lay-out van de folder had veel beter gekund. De tekst is niet zo goed opgemaakt en er is ook weinig gebruik gemaakt van kleur en foto’s. De folder is redelijk goed vormgegeven. Alleen hadden sommige foto’s en/of kleuren wat beter gekund. De lay-out van de folder is prachtig. De folder ziet er aantrekkelijk uit en nodigt de lezer door de mooie lay-out uit om de folder te bekijken. Schrijfstijl De folder was niet prettig om te lezen. Ook de opbouw van de tekst was niet zo goed gekozen. De folder was goed te lezen. Alleen had de opbouw van de tekst soms wat beter gekund. De folder is fijn om te lezen, de opbouw is duidelijk.

10 Beoordeling 1 punt 2 punten 3 punten Kraampje:
Puntenverdeling reisbeurs 1 punt 2 punten 3 punten score Kraampje: Jullie hadden wel iets voorzien, maar het was zeer beknopt. Dit sprak niet direct aan. Jullie kraampje was leuk versierd en goed ingekleed, maar het had nog net iets meer mogen zijn. Jullie kraampje sprak iedereen aan. De mensen waren zeer nieuwsgierig naar het land. Uitleg: Jullie lazen de informatie gewoon af en konden geen extra uitleg geven. Jullie konden de informatie vlot vertellen, maar hadden het moeilijk met vragen beantwoorden. Iedereen kreeg voldoende informatie en ging verder zonder onbeantwoorde vragen. Houding: Jullie stonden er ongeïnteresseerd bij. Jullie waren vriendelijk en behulpzaam. De mensen moesten wel zelf op jullie afkomen. Jullie lokten klanten en spraken de mensen zelf aan. Elke klant voelde zich gewaardeerd.


Download ppt "De Europese Unie Welke prachtige landen vallen er te ontdekken?"

Verwante presentaties


Ads door Google