De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorstellen. Voorstellen Partnerrelatie Filmpje Verslaving Bevrijding Getuigenis Voorstellen Inleiding Filmpje Verslaving Partnerrelatie Bevrijding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorstellen. Voorstellen Partnerrelatie Filmpje Verslaving Bevrijding Getuigenis Voorstellen Inleiding Filmpje Verslaving Partnerrelatie Bevrijding."— Transcript van de presentatie:

1

2 Voorstellen

3 Partnerrelatie Filmpje Verslaving Bevrijding Getuigenis Voorstellen
Inleiding Filmpje Verslaving Partnerrelatie Bevrijding Getuigenis

4 Filmpje

5 Start Rotgevoelens Aanleiding:
Verlangen naar ‘het prettige gevoel’ en ‘fantaseren’ “Rituelen”, vaste manieren De daad De kater, schuldgevoel, leegte, spijt, etc. De Eed: dit doe ik nooit meer! Bidden: vergeving

6 In je relatie…

7 Ik wil je weer vertrouwen en vergeven…
Het ideaal… Emotioneel Aanleiding: (angst en wantrouwen) Vermoedens Controleren De daad schuldgevoel, en spijt Ik wil je weer vertrouwen en vergeven…

8

9 X Emotioneel Aanleiding:
Verlangen naar ‘het prettige gevoel’ en ‘fantaseren’ “Rituelen”, vaste manieren De daad De kater, schuldgevoel, leegte, spijt, etc. De Eed: dit doe ik nooit meer! bidden: vergeving X

10 Markus 7: (1) 14 En toen Hij heel de menigte bij Zich geroepen had, zei Hij tegen hen: Luister allen naar Mij en begrijp het goed: 15 Er is niets dat van buitenaf de mens binnengaat, dat hem kan verontreinigen; maar de dingen die van hem uitgaan, die zijn het die de mens verontreinigen. 16 Als iemand oren heeft om te horen, laat hij dan horen.

11 Markus 7: (2) 17 En toen Hij bij de menigte vandaan thuisgekomen was, vroegen Zijn discipelen Hem naar de gelijkenis. 18 En Hij zei tegen hen: Bent ook u zo onwetend? Ziet u niet in dat alles wat van buitenaf de mens binnengaat, hem niet kan verontreinigen? 19 Want het komt niet in zijn hart maar in zijn buik en gaat in de afzondering naar buiten. Zo wordt al het voedsel gereinigd. 20 En Hij zei: Wat de mens uitkomt, dat verontreinigt de mens.

12 Markus 7: (3) 21 Want van binnenuit, uit het hart van de mensen, komen voort kwade overwegingen, alle overspel, ontucht, moord, 22 diefstal, hebzucht, allerlei kwaadaardigheid, bedrog, losbandigheid, afgunst, lastering, hoogmoed, dwaasheid; 23 al deze slechte dingen komen van binnenuit en verontreinigen de mens.

13 Verlossing Zijn werk van reiniging en verlossing van verslaving.
1e manier: Zelfverlossing Jouw eigen verantwoordelijkheid om rein te blijven en verleidingen te weerstaan. Je probeert door regeltjes te voorkomen dat je over de grens gaat. Het leidt tot krampachtigheid, moedeloosheid en tot verslaving. 2e manier: Christus als Verlosser Zijn werk van reiniging en verlossing van verslaving. Jouw gedrag/hart bekeken door hoe de Here Jezus je echt ziet. Dit is waarheid vanuit overgave aan Christus maakt Hij je vrij.

14 Getuigenis

15 Hulp Internet: Online hulpverlening voor verslaafden: Online lotgenoten contact partners van seksverslaafden: Hulpverlening: CHAP - Christelijke hulpverlening bij seksverslaving Hulp aan seksverslaafden (en hun partners.)


Download ppt "Voorstellen. Voorstellen Partnerrelatie Filmpje Verslaving Bevrijding Getuigenis Voorstellen Inleiding Filmpje Verslaving Partnerrelatie Bevrijding."

Verwante presentaties


Ads door Google