De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Internet webwriting. Leesgedrag Bron: Useit.com.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Internet webwriting. Leesgedrag Bron: Useit.com."— Transcript van de presentatie:

1 Internet webwriting

2 Leesgedrag Bron: Useit.com

3

4 F-patroon Schrijf ‘oprolbaar’ Schrijf ‘scanbaar’ – Accentueer sleutelwoorden – Gebruik tussenkoppen – Gebruik bullets

5 Laat overbodige woorden weg

6 Tegenwoordig is internet hét medium om te handelen in tweedehands spullen.

7 Internet is hét medium om te handelen in tweedehands spullen.

8 Internet is hét medium voor tweedehands spullen.

9

10

11 Begeleiding tijdens je studie Studenten van Hogeschool Zeeland zijn zelfstandige, ondernemende studenten. Toch gebeurt het wel eens dat je extra aandacht en begeleiding nodig hebt, zeker in de beginfase van je studie. Je krijgt daarom begeleiding van een StudieLoopbaanCoach en je kunt terecht bij het studentendecanaat en de studentenpsycholoog. StudieLoopbaanCoach Tijdens je opleiding kom je veel keuzemomenten tegen, bijvoorbeeld welke cursus het beste bij je leerroute past. Je moet daarom – naast de mogelijkheden die de opleiding biedt – goed weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt bereiken. Als eerstejaars heb je hier vaak nog geen duidelijk zicht op en weet je nog niet wat alle mogelijkheden zijn. Je StudieLoopbaanCoach helpt je bij studie- en loopbaankeuzes, studievoortgang en –planning, informatie over vervolgstudies en over de arbeidsmarkt. Het coachen bestaat uit individuele- en groepsgesprekken. Verderop in je studie ben je vaak zelf goed in staat om de juiste beslissingen te nemen en gebruik je je coach voornamelijk nog als klankbord. Studentendecanaat Binnen de HZ is er een studentendecanaat. De decanen vervullen een vertrouwenspositie en kunnen je helpen, adviseren en begeleiden bij studiemoeilijkheden en/of problemen van persoonlijke aard. De decanen geven algemene informatie, advies en begeleiding over alles waar je tegenaan kan lopen, zowel in je dagelijkse leven als met je studie. Kortom, decanen zijn er voor alles behalve studie-inhoudelijke kwesties. Studentenpsychologe De studentenpsychologe kan zonodig meer specifieke begeleiding geven. Zij biedt begeleiding bij het studeren, bespreekt studiemethoden en geeft hier trainingen voor. Sommige studieproblemen zijn echter niet alleen het gevolg van een gebrek aan studievaardigheden, maar gaan om faalangst, concentratiestoornissen, heimwee en uitstelgedrag. De studentenpsychologe is gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen. Zij ondersteunt ook bij de verwerking van een scheiding, verlies of ziekte van ouders, verzorgers of naaste vrienden. Gehandicapt of chronisch ziek Heb je een handicap of ben je chronisch ziek? Je kunt dan extra begeleiding krijgen of een beroep doen op speciale faciliteiten. Meer informatie is te verkrijgen bij het studentendecanaat.

12 B EGELEIDING TIJDENS JE STUDIE Extra aandacht en begeleiding heb je soms nodig, zeker in de beginfase van je studie. Je krijgt daarom begeleiding van een StudieLoopbaanCoach en je kunt terecht bij het studentendecanaat en de studentenpsycholoog. StudieLoopbaanCoach Je StudieLoopbaanCoach helpt je bij: studie- en loopbaankeuzes studievoortgang en –planning informatie over vervolgstudies informatie over de arbeidsmarkt Het coachen bestaat uit individuele- en groepsgesprekken. Studentendecanaat Decanen vervullen een vertrouwenspositie en kunnen je adviseren en begeleiden bij studiemoeilijkheden en problemen van persoonlijke aard. Zij zijn er voor alles behalve studie-inhoudelijke kwesties. Studentenpsychologe De studentenpsychologe helpt je met: studievaardigheidstraining en –begeleiding studieproblemen door faalangst, concentratiestoornissen, heimwee etc. de verwerking van een scheiding, verlies of ziekte van ouders of naaste vrienden Gehandicapt of chronisch ziek Heb je een handicap of ben je chronisch ziek? Neem dan contact op met het studentendecanaat voor extra begeleiding of speciale faciliteiten.

13

14 HZ-Carrièredag De HZ-Carrièredag wordt jaarlijks georganiseerd voor alle studenten van Hogeschool Zeeland. Op deze dag kunnen studenten zich oriënteren op studie- en beroepsmogelijkheden, stage- en afstudeermogelijkheden, vervolgstudies en de arbeidsmarkt. De HZ-Carrièredag is “Het Moment” om in contact te komen met studenten. De HZ-Carrièredag vindt in studiejaar 2009/2010 plaats op de locatie Edisonweg van Hogeschool Zeeland. Klik hier voor meer informatie over datum en tijd. Tijdens de HZ-Carrièredag wordt er een carrièremarkt gehouden in en rond het Atrium, de centrale ontmoetingsplaats van de HZ. Op deze informatiemarkt kunnen studenten in gesprek komen met bedrijven en vervolgopleidingen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheid om op deze informatie markt aanwezig te zijn en uw organisatie te profileren. In samenwerking met TWZ organiseren we Match & Catch: de mogelijkheid voor bedrijven (die daadwerkelijk een vacature willen invullen) een sollicitatiegesprek van 15 minuten te voeren met geïnteresseerde studenten in hun laatste jaar. Klik hier voor meer informatie over Match & Catch. Klik hier om uw organisatie op de interesselijst te laten zetten.

15 HZ-Carrièredag De HZ-Carrièredag wordt jaarlijks georganiseerd voor alle studenten van Hogeschool Zeeland. Op deze dag kunnen studenten zich oriënteren op studie- en beroepsmogelijkheden, stage- en afstudeermogelijkheden, vervolgstudies en de arbeidsmarkt. De HZ-Carrièredag is “Het Moment” om in contact te komen met studenten. De HZ-Carrièredag vindt in studiejaar 2009/2010 plaats op de locatie Edisonweg van Hogeschool Zeeland. Meer informatie over datum en tijd. Tijdens de HZ-Carrièredag wordt er een carrièremarkt gehouden in en rond het Atrium, de centrale ontmoetingsplaats van de HZ. Op deze informatiemarkt kunnen studenten in gesprek komen met bedrijven en vervolgopleidingen. Bedrijven kunnen op de informatiemarkt aanwezig zijn en hun organisatie te profileren. In samenwerking met TWZ organiseren we Match & Catch: de mogelijkheid voor bedrijven (die daadwerkelijk een vacature willen invullen) een sollicitatiegesprek van 15 minuten te voeren met geïnteresseerde studenten in hun laatste jaar. U kunt uw organisatie aanmelden voor interesselijst.

16 Online koppen Zorg dat ze op zichzelf staan Vermijd teasers Begin met een belangrijk, informatiedragend woord Laat lidwoorden weg


Download ppt "Internet webwriting. Leesgedrag Bron: Useit.com."

Verwante presentaties


Ads door Google