De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Strategisch-plansjabloon. Dit sjabloon helpt u uw netwerklancering voor Yammer te plannen. Wanneer het sjabloon is ingevuld, dient het als uw strategisch.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Strategisch-plansjabloon. Dit sjabloon helpt u uw netwerklancering voor Yammer te plannen. Wanneer het sjabloon is ingevuld, dient het als uw strategisch."— Transcript van de presentatie:

1 Strategisch-plansjabloon

2 Dit sjabloon helpt u uw netwerklancering voor Yammer te plannen. Wanneer het sjabloon is ingevuld, dient het als uw strategisch plan – vanaf de globale visie tot de logistieke lanceringsdetails. Het plan helpt u op koers te blijven, te coördineren met belangrijke belanghebbenden en duidelijk de waarde van Yammer aan uw organisatie over te brengen.

3 Agenda Strategisch plan

4 Uw visie definiëren

5 Wat is een visiestatement? Een visiestatement is een omschrijving van een tot vier regels die de waarde van Yammer voor uw bedrijf en de werknemers daarvan definieert. Visiestatements helpen uw collega's en leiders de voordelen van Yammer te begrijpen, wat nodig is om hun ondersteuning en betrokkenheid te verkrijgen. Voorbeelden van visiestatements 1. De manier transformeren waarop mensen binnen onze afdeling verbinding maken, samenwerken aan taken en projecten, communiceren met de leiding en processen stroomlijnen voor efficiëntie en duidelijkheid. 2. We creëren een veilig en open samenwerkingsplatform voor het eenvoudig delen van bedrijfsgegevens en nieuws tussen werknemers om het efficiënt uitvoeren van onze strategieën te verbeteren als deel van onze prestatiecultuur.

6 Uw visiestatement opstellen Stel uw visiestatement voor Yammer in een tot vier zinnen op, idealiter in samenwerking met bestuursleden, afdelingshoofden en andere belanghebbenden.

7 Zakelijke resultaten vaststellen

8 Waarom zakelijke resultaten vaststellen? Het definiëren van duidelijke zakelijke resultaten helpt u de nadruk te leggen op haalbare doelen die Yammer u kan helpen bereiken. Overweeg om bedrijfsleidersen leden van belangrijke afdelingen bij het opstellen van de zakelijke resultaten te betrekken. Voorbeelden van zakelijke resultaten Marketing In contact blijven met de meningen van klanten. De uitvoer van de campagne en marketingmaterialen versnellen. Nauw en veilig samenwerken met ondernemingen. HR Het inwerkproces versnellen. Werknemerretentie verhogen. Een homogene bedrijfscultuur vormen. Verkoop Een vergelijkbare ervaring voor alle klanten bij alle productlijnen en op alle locaties creëren. De verkoopcyclus versnellen. Sneller informatie over de concurrentie delen.

9 Uw zakelijke resultaten opstellen Stel met uw visie in het achterhoofd een lijst zakelijke resultaten samen die Yammer uw bedrijf kan helpen behalen. Afdeling 1 Resultaat Afdeling 3 Resultaat Afdeling 2 Resultaat

10 Voornaamste belanghebbenden vaststellen

11 Wie zijn de voornaamste belanghebbenden? Gebruik de Gids voor netwerkrollen om te bepalen welke rollen geschikt zijn voor uw lanceringsteam. Rekruteer collega's om deze rollen in te vullen bij het lanceren van uw netwerk. De meest succesvolle Yammer-uitrollen vinden plaats wanneer er sprake is van een toegewijd team met personen uit verschillende bedrijfsonderdelen waarin men duidelijk begrijpt wat de rol en verantwoordelijkheid van elke persoon is.Gids voor netwerkrollen

12 Voornaamste belanghebbenden vaststellen Vul de onderstaande tabel in met de gegevens van uw lanceringsteam. RolVerantwoordelijkhedenAfdelingNaam/namen ProjectmanagerToezien op de gehele lanceringsuitvoer en het uitrolproces. CommunitymanagerHet beheren van de dagelijkse netwerkactiviteit; sturing en aanbevolen procedures aanleveren. Begunstiger binnen het bestuur De visie en waarden van het bestuur voor Yammer overbrengen op het bedrijf. HoofdgebruikersHelpen bij het trainen van gebruikers en het beheren van de probleemafhandeling. IT-specialistToezicht houden op alle technische aspecten van het uitrollen, inclusief integraties. BedrijfseigenaarGedurende de gehele uitrol leiding, goedkeuring en ondersteuning bieden. GroepsleidersVaststellen hoe afzonderlijke afdelingen Yammer gaan gebruiken; betrokkenheid stimuleren. Hoofd opleidingHet beheren en publiceren van trainingsinhoud voor Yammer. HR-beheerderYammer in HR-processen integreren en HR-inhoud op Yammer beheren. Hoofd communicatieToezicht houden op de bedrijfsoverkoepelende communicatie over Yammer.

13 Gebruiksgevallen omschrijven

14 Wat is een gebruiksgeval? In een gebruiksgeval wordt uitgelegd hoe een Yammer-functie een werkgerelateerde activiteit kan verbeteren en uw zakelijke resultaten kan helpen behalen. Stel een gebruiksgeval als volgt op: omschrijf voor elk zakelijk resultaat een handeling die nodig is om dat resultaat te bereiken. Stel vervolgens vast welke Yammer-functie deze handeling kan helpen uitvoeren. Voorbeelden van gebruiksgevallen Marketing Zakelijk resultaat. Blijf in contact met de meningen van klanten. Praktische handeling. De behoeften van klanten begrijpen zodra deze zich ontwikkelen of veranderen. Yammer-functie. Maak een Yammer-groep aan en stimuleer teams die in contact komen met klanten om de feedback die ze van klanten ontvangen te plaatsen. Gebruik de feedback om marketingbeslissingen te onderbouwen. HR Zakelijk resultaat. Het inwerkproces voor werknemers versnellen. Praktische handeling. Vragen beantwoorden en papierwerk sneller controleren. Yammer-functie. Maak een extern netwerk aan en nodig nieuwe werknemers uit om daar in contact te komen met ervaren werknemers om meer te weten te komen over het bedrijf. Gebruik de groep voor het plaatsen van belangrijke HR-documenten en het beantwoorden van vragen. Verkoop Zakelijk resultaat. Een vergelijkbare ervaring voor alle klanten bij alle productlijnen en op alle locaties creëren. Praktische handeling. Vragen van klanten snel en consequent beantwoorden. Yammer-functie. Maak openbare groepen in Yammer aan voor uw verkoop- en klantenserviceteams. Spoor werknemers aan om de nieuwste beslissingen en ontwikkelen te plaatsen, zodat iedereen ervan kan leren.

15 Yammer-gebruiksgevallen vaststellen Vergader met functieteams binnen uw organisatie om vast te stellen hoe Yammer werkgerelateerde activiteiten praktisch kan verbeteren, zodat u belangrijke zakelijke resultaten behaalt. Afdeling 1 Zakelijk resultaat. Praktische handeling. Yammer-functie. Afdeling 2 Zakelijk resultaat. Praktische handeling. Yammer-functie. Afdeling 3 Zakelijk resultaat. Praktische handeling. Yammer-functie.

16 Een lanceringscontrolelijst opstellen

17 Wat is een lanceringscontrolelijst? Een lanceringscontrolelijst helpt u de belangrijke aspecten van uw lancering, zoals communicatie en evenementen, te organiseren, zodat u uw lancering op schema kunt houden.

18 Uw lanceringscontrolelijst opstellen TijdstipCommunicatie of evenementEigenaar/eigenarenStatus NuVergaderen met belanghebbenden om uw visie te definiëren, zakelijke resultaten vast te stellen en gebruiksgevallen te ontwikkelen. NuEen Yammer-hulpgroep aanmaken en informatieve inhoud uploaden. NuEen Yammer-ideeëngroep aanmaken. Spoor uw collega's tijdens het lanceringsproces aan om hier ideeën te delen over hoe Yammer kan worden gebruikt om werkprocessen binnen uw bedrijf te verbeteren. 3-4 weken vóór lancering E-mailintroductie van het bestuur verzenden. 2 weken vóór lanceringAfdelingsintroducties via e-mail verzenden. 2 weken vóór lanceringUw bedrijf op de hoogte brengen over de YamJam voor de lancering,trainingen en de Lunch & Learn. 1 week vóór lanceringHerinner uw bedrijf aan de YamJam voor de lancering,de trainingen en de Lunch & Learn. LanceringsweekTraining voor eerste belangrijke afdeling organiseren. LanceringsweekTraining voor tweede belangrijke afdeling organiseren. LanceringsweekTraining voor derde belangrijke afdeling organiseren. LanceringsweekLunch & Learn organiseren. LanceringsweekYamJam organiseren. Selecteer communicaties en evenementen voor uw lancering en plaats ze in chronologische volgorde in de onderstaande tabel.


Download ppt "Strategisch-plansjabloon. Dit sjabloon helpt u uw netwerklancering voor Yammer te plannen. Wanneer het sjabloon is ingevuld, dient het als uw strategisch."

Verwante presentaties


Ads door Google