De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouderavond 10 september 2013 Welkom RIETSCHANS BOVENBOUW.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouderavond 10 september 2013 Welkom RIETSCHANS BOVENBOUW."— Transcript van de presentatie:

1 Ouderavond 10 september 2013 Welkom RIETSCHANS BOVENBOUW

2 Telefoontjes voor docenten graag na schooltijd (na 15
Telefoontjes voor docenten graag na schooltijd (na 15.45) en zo min mogelijk onder de lesmomenten. OF PER .

3 Bezoeken aan huisarts/tandarts graag plannen buiten de schooltijden.

4 Bij ziekte melden per e-mail bij de mentor (voorkeur), anders bellen.

5 Nakomen op de woensdagmiddag na de pauze van de docenten
Nakomen op de woensdagmiddag na de pauze van de docenten. Herkansingen van toetsen op de woensdagmiddag of in overleg met vakdocent.

6 Dit jaar zal er ook op de bovenbouw aandacht worden besteed aan het pestprotocol. Tijdens de sociale vaardigheidstraining zal hier aandacht voor zijn. Vorig jaar werd hier al mee gewerkt op de onderbouw en dat is goed bevallen.

7 Parnassys Is een onderwijs-administratiesyteem. U krijgt een van school of u gebruik wilt maken van dit ouderportaal. U kunt dit aangeven indien u dit wenst aan de mentor

8 Voor de dagelijkse informatie / registratie gebruiken wij SOM (Dit is een soort Magister). SOM is een schoolinformatiesysteem voor onderwijsinstellingen van het Voortgezet Onderwijs. In SOM kunnen wij de aan- en afwezigheid, cijfers, roosters etc. van de LL bijhouden. Via Som today kunnen LL daarop kijken.

9 School/ klassenregels
In elke klas hangen regels omtrent o.a.: -ziekte en verhindering -respect voor elkaar en materialen -zorgdragen voor je schoolomgeving -Spullen in school op juiste plaats -op tijd zijn en startklaar voor de les -omgang met docent

10 Wat is een PTA? Het schoolexamen, ook wel het programma van toetsing en afsluiting geheten, is in Nederland het deel van het eindexamen dat over de gehele bovenbouw wordt afgenomen. In het verleden heette dit het schoolonderzoek. Het PTA start op de bovenbouw. Het PTA beschrijft welke onderdelen van het examenprogramma wanneer en hoe worden getoetst. Onze school maakt gebruik van het PTA Groevenbeek of Landstede. Zie de website van beide scholen voor het PTA.

11 Overgangsnormen We hebben gemerkt dat er steeds meer behoefte is aan heldere en duidelijk omschrijving van overgangregels. Onze overgangsnormen komen binnen enkelen dagen op de site te staan zodat iedereen deze kan inzien.

12 Belangrijk bij het aanvragen van de herindicaties is dat dit op tijd gebeurt. De orthopedagoog (Melanie de Lange) neemt indien nodig contact met u op. Voor vragen m.b.t. de herindicatie kunt u contact opnemen met Melanie de Lange.

13 Rietschans College Horsterweg 130A 3853 JE Ermelo
Post gelieve niet naar de postbus te sturen maar naar het postadres, te vinden op de website: Rietschans College Horsterweg 130A 3853 JE Ermelo

14 Vragen


Download ppt "Ouderavond 10 september 2013 Welkom RIETSCHANS BOVENBOUW."

Verwante presentaties


Ads door Google