De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Online leerplatform voor het Nederlands als pluricentrische taal Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. ('Grant Agreement'-nr.:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Online leerplatform voor het Nederlands als pluricentrische taal Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. ('Grant Agreement'-nr.:"— Transcript van de presentatie:

1 Online leerplatform voor het Nederlands als pluricentrische taal Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. ('Grant Agreement'-nr.: 2011 – 4037 / 001 – 001) Examples and new models for learning and teaching pluricentric languages

2 Project in het kort • Europees project binnen het Lifelong Learning programme • Projectduur:3 jaar (januari 2012 – december 2014) • Projectpartners: Tilburg University Universitat Wien Katholieke Hogeschool Wenen FU Berlin • Partner uit derde land:IOL Suriname • Budget: 532.898 euro • Aanvraag is met score van 100% gewaardeerd op innovatieve karakter, kwaliteit van projectopzet, de projectpartners en toegevoegde waarde voor Europa. Evaluatierapport: ‘innovatief en ambitieus’.

3 Doel Ontwikkelen online leerplatform (website)....dat leerders van het Nederlands kennis en oefeningen aanbiedt.... waardoor leerders beter voorbereid zijn op de talige realiteit van het land waar de taal, die zij leren, gesproken wordt (Nederland – België – Suriname)

4 Online leerplatform / website • een ’variatiegids‘: een cluster van informatieve teksten en beeld/klankmateriaal dat de leerder van het Nederlands vertrouwd maakt met variëteiten van het Nederlands (dialecten, regiolecten, sociolecten) en zijn/haar bewustzijn voor variatie verhoogt • herhalingsoefeningen die aansluiten bij de meest gebruikte methodes Nederlands • verstavaardigheidsoefeningen waarmee leerders (niveaus A en B) in verschillende gesprekssituaties leren omgaan met in normaal tempo gesproken Nederlands • oefeningen waarmee leerders (niveaus A, B en C) leren omgaan met gesproken en geschreven Nederlands in verschillende regionale contexten (Nederland, Vlaanderen en Suriname) Eerste versie website

5 Basis • Inventarisatie van methodes die in Nederland, België en Suriname gebruikt worden • Inventarisatie van taalfuncties en taalsituaties die in de methodes aangeboden worden (excel nadine)

6 Verstavaardigheidsoefeningen -Achtergrond? (Guust) -Belangrijkste taalfucnties > zinnen geselecteerd > 5 soorten oefeningen gemaakt -Link naar OLAT

7 Herhalingsoefeningen Guust: ‘Veelal wordt de cursist in bestaand lesmateriaal door een serie lessen geleid die steeds nieuwe situaties en nieuwe taalfuNcnties aanleert en is er geen gelegenheid voor herhaling.’ Voorbeeld: de leerder leert eerst in hoofdstuk 1 hoe hij iemand groet (functie) in een klas (situatie) en daarna in hoofdstuk 2 hoe hij iets koopt (nieuwe functie) op de markt (nieuwe situatie).

8 Herhalingsoefeningen (2) Het bestaande materiaal bevat bijna geen gelegenheid om taalfuncties en taalsituaties te herhalen Voorbeeld: groeten (taalfunctie) niet alleen oefenen in de klas (taalsituatie 1) maar ook als je buren op straat ontmoet (taalsituatie 2) op het station (taalsituatie) niet alleen oefenen met een kaartje kopen (taalfunctie 1) maar ook met vriend over koetjes en kalfjes praten (taalfunctie 2)

9 IDEE


Download ppt "Online leerplatform voor het Nederlands als pluricentrische taal Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. ('Grant Agreement'-nr.:"

Verwante presentaties


Ads door Google