De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Naam: Frank Cent Functie: Inkoopcoördinator Gemeente: Montferland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Naam: Frank Cent Functie: Inkoopcoördinator Gemeente: Montferland"— Transcript van de presentatie:

1 Naam: Frank Cent Functie: Inkoopcoördinator Gemeente: Montferland Inhoud: Project “Inkoop en aanbestedingen” (Stedendriehoek) Project “Inkoop en aanbestedingen” (Achterhoek) Inkoopcoördinatorenoverleg Inkoopproces

2 Project: ”Inkoop en aanbesteding”
Trekker: Inkoopplatform Stedendriehoek (S3H) Stand van Zaken: Er zijn in 2008 twee bijeenkomsten georganiseerd waarbij de opkomst slecht was. Uiteindelijke gevolg was dat het project een stille dood stierf.

3 Bijna parallel aan dit project is er vanuit het inkoopcoördinatoren
overleg van de Achterhoekse gemeenten een bijeenkomst georganiseerd om de inventariseren of het onderhoud van de drukrioleringen niet gezamenlijk kan worden aanbesteed. Project: Inkoop en Aanbesteden (Onderhoud Drukriolering) Trekker: Inkopersoverleg Achterhoekse Gemeenten Stand van Zaken: 15 januari 2008 was de eerste bijeenkomst met betrekking tot het onderhoud drukriolering. In het totaal zijn er inmiddels 6 bijeenkomsten geweest.

4 Inventarisatie Aan de hand van een inventarisatie bleek dat de verschillen per gemeente nog te groot waren en er eerst nog veel werk gedaan moest worden om het onderhoud gezamenlijk aan te kunnen besteden. Verschillen op het gebied van: Nulmeeting Renovatie werkzaamheden Einddatum contracten Telematriesystemen. etc. Deelnemers zagen ook voordelen: Kennisoverdracht Samenwerking op andere deelvlakken (vrijvalriolering, kolken) Gevolg: werkgroep technisch rioolbeheer.(bottum-up) Conclusie:gezamenlijk aanbesteden is niet gelukt.

5 Inkoopcoördinatorenoverleg Achterhoekse gemeenten
Historie: Na de herindeling in de Achterhoek (2005), zijn op eigen initiatief de inkoopcoördinatoren van een aantal gemeenten bijeen gekomen. In eerste instantie om kennis met elkaar te delen en efficiënter in te gaan kopen door eventuele bundeling van inkopen. (ongeveer dezelfde intentie als de werkgroep technisch rioolbeheer) Zo kwam ook het onderwerp Onderhoud drukriolering naar voren.

6 Inmiddels is er een regulier overleg ontstaan waaraan de volgende
organisaties deelnemen: Waterschap Rijn en IJssel Gemeente Aalten Gemeente Bronckhorst Gemeente Berkelland Gemeente Doetinchem Gemeente Montferland Gemeente Oost-Gelre Gemeente Oude-IJsselstreek Gemeente Winterswijk Gemeente Zutphen/Lochem

7

8 Proces Inkoop

9 Wat in het vat zit verzuurt niet.
Onderhoud drukriolering is blijven steken in de inventarisatiefase. Wat in het vat zit verzuurt niet.

10 Einde


Download ppt "Naam: Frank Cent Functie: Inkoopcoördinator Gemeente: Montferland"

Verwante presentaties


Ads door Google