De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ComputerClub Reeuwijk november 2013 Agenda  Nieuwtjes  ICT nieuws  Tablet  Fotoalbum  Vragen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ComputerClub Reeuwijk november 2013 Agenda  Nieuwtjes  ICT nieuws  Tablet  Fotoalbum  Vragen."— Transcript van de presentatie:

1 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Agenda  Nieuwtjes  ICT nieuws  Tablet  Fotoalbum  Vragen

2 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Nieuwtjes  MSI tablet 11.6”  Sony E-reader 13.3”  LG  Windows XP  Reizen (algemeen)  Reizen (Openbaar vervoer)

3 ComputerClub Reeuwijk november 2013 11.6”scherm MSI  MSI heeft een nieuwe, zakelijke Windows 8- tablet geïntroduceerd. geïntroduceerd  De tablet, met typenummer W20 3M, heeft een schermdiagonaal van 11,6 inch en maakt gebruik van AMD's een dualcore AMD A4 met een kloksnelheid van 1GHz.  Waarschijnlijk is het de A4-1200, een apu voor tablets met codenaam Temash die AMD half 2013 uitbracht.  De tablet is een van de eerste die AMD's A4- soc gebruikt..

4 ComputerClub Reeuwijk november 2013 MSI 11.6 Tablet

5 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Samsung 12,2 inch  12,2-inch Samsung-tablet verschijnt begin volgend jaar'  Samsung komt volgend jaar met een tablet die een schermgrootte van 12,2 inch heeft.  Bronnen in de productieketen stellen althans aan het Taiwanese Digitimes dat de productie van het apparaat eind 2013 begint. Dat zou wijzen op een verschijning aan het begin van 2014. Digitimes  Er gaan al enige tijd geruchten over de tablet, met een scherm dat groter is dan het traditionele formaat van rond de 10 inch.  Er gaan al enige tijd geruchten over de tablet, met een scherm dat groter is dan het traditionele formaat van rond de 10 inch. geruchten  Het apparaat zou een resolutie krijgen van 2.560 bij 1.600 pixels. Vermoedelijk zal de tablet worden verkocht als onderdeel van de Galaxy Note-reeks.

6 ComputerClub Reeuwijk november 2013 MSI Tablet  MSI had de tablet afgelopen zomer al op de Computex onthuld, maar heeft nu alle specificaties bekendgemaakt.  Hieruit blijkt dat het 11,6"-ips-scherm met helderheid van 350 nits een resolutie krijgt van 1366 bij 768 pixels en dat het aparaat multitouchinvoer met 10 vingers ondersteunt.  De grafische chip in de apu is de Radeon HD 8180M die DirectX 11.1 ondersteunt.  Kopers hebben bij aanschaf overigens de keuze uit een ssd van 64 of 128 GB.#

7 Computer Club Reeuwijk 11 november 2013

8 ComputerClub Reeuwijk november 2013 MSI Tablet  De tablet heeft een accu die negen uur mee zou gaan, zes uur indien 1080p-video wordt afgespeeld, en heeft 2GB ddr3l-geheugen.  Ook aanwezig is ondersteuning voor wifi b/g/n, bluetooth 4, een 30fps 720p-camera aan de voorkant, een microsdkaartslot en een vingerafdrukscanner.  De afmetingen van de tablet bedragen 195,8x308x9,9mm met een gewicht van 688 gram.  Wanneer de tablet verschijnt of hoeveel deze gaat kosten, is nog niet bekend.

9 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Sony E-Reader  Sony heeft de DPT-S1-e-reader aangekondigd, die begin december in Japan uitgebracht wordt.  De e-reader heeft het grootste scherm tot nog toe, namelijk 13,3 inch, en zal begin 2014 mogelijk ook naar Canada en Europa komen, afhankelijk van de verkoop van de e-reader in Japan.  Het grote 13,3"-scherm van de DPT-S1 krijgt een resolutie van van 1200 bij 1600 pixels en zal daarmee 150 pixels per inch hebben.  Er is 4 GB opslagruimte aanwezig, die verder is uit te breiden met een microsd-kaart.  De accuduur bedraagt drie weken en er is ondersteuning voor wifi 802.11 b/g/n.

10 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Sony e-reader  De e-reader heeft een gewicht van 358 gram en is 233mm breed bij 310mm lang.  De DPT-S1 zal eerst in Japan worden uitgebracht met een prijs van ongeveer 820 euro.  Als het apparaat daar in de ogen van Sony goed verkoopt, zal het in april 2014 naar Canada en Europa komen.

11 ComputerClub Reeuwijk november 2013 LG

12 LG  De smartphone komt deze maand eerst in Zuid-Korea uit, maar Frankrijk zal het tweede land zijn waar de smartphone in de schappen komt te liggen, meldt LG. meldt  Daarmee wordt het voor Nederlanders vermoedelijk mogelijk de smartphone te importeren.  De G Flex zal dankzij de release in Frankrijk functioneren op netwerkfrequenties die ook in Nederland gebruikt worden voor onder meer 2g, 3g en vermoedelijk ook 4g.  Wel zou Orange nog een simlock op het toestel kunnen plaatsen.  LG Nederland zou het toestel ook graag willen uitbrengen, zegt het bedrijf tegen Nu.nl. zegt  Het bedrijf voert gesprekken met retailers over de release van de smartphone, maar het is nog onduidelijk of het toestel inderdaad in de Nederlandse winkels komt te liggen.

13 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Windows XP  Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows XP.  Dit betekent dat het systeem bijvoorbeeld geen beveiligingsupdates meer krijgt.  Kwetsbaarheden en lekken in XP worden dan niet meer verholpen.  Het systeem wordt daardoor doelwit van hackers en cybercriminelen.  Gebruikt u nog Windows XP, dan kunt u verschillende dingen doen.  Seniorweb heeft hiervoor een aantal opties  We zetten de opties op een rij.  Optie 1: een nieuwe computer kopen  Optie 2: upgraden naar Windows 7 of 8  Optie 3: XP blijven gebruiken

14 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Optie 3: XP blijven gebruiken  Betekent dit nu echt het einde van XP?  Het besturingssysteem blijft na 8 april 2014 wel werken, maar zonder de vereiste updates hebben internetcriminelen een makkelijke prooi aan uw computer met Windows XP.  De (bestanden op) computer kan schade oplopen, maar ook zijn uw persoonlijke gegevens kwetsbaar en staat uw bank hoogstwaarschijnlijk niet garant als u financiële schade oploopt bij internetbankieren.  Dat risico wilt u niet lopen, dus u kunt op de computer met XP vanaf 8 april 2014 alleen nog activiteiten doen waarvoor geen internetverbinding nodig is.  Denk aan het typen van brieven, bewerken van foto's of een spelletje spelen. Wilt u een nieuwe printer of externe harde schijf kopen?  Houd er dan rekening mee dat deze niet meer voor Windows XP geproduceerd worden.  Ons advies: stap voor 8 april 2014 over naar een nieuwere versie van Windows.  Uit onderzoek van Microsoft zelf blijkt dat computers met Windows XP op dit moment al gevoeliger zijn voor schadelijke software dan computers met Windows 7 of Windows 8.  Maar kunt u bijvoorbeeld om financiële redenen geen afstand doen van uw Windows XP-computer, ga er dan na 8 april niet meer mee internetten. #

15 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Reizen   De Nederlandse overheid heeft plannen om de reisgegevens van alle burgers op te slaan zodat inlichtingendiensten deze kunnen gebruiken.   In de database moet worden vastgelegd wie wanneer Nederland binnenkomt en verlaat.   Eind november zou Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zijn definitieve voorstel bekendmaken.   Details over de uitwerking zijn er dan ook nog niet. Nederland staat niet alleen met de opslag van reisgegevens: in veertien andere Europese landen zouden er vergelijkbare plannen op tafel liggen.

16 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Reizen met Arriva  Enkele reizigers in Groningen en Friesland kunnen inchecken met hun smartphone bij treinen en bussen van vervoersmaatschappij Arriva.  Het bedrijf houdt een test met het Touch&Travel- systeem, dat al in Duitsland wordt gebruikt.  Het gaat om een test met enkele geselecteerde personen, die het systeem kunnen gebruiken op Arriva-lijnen in Friesland en Groningen en bij enkele buslijnen in Friesland.  Als de proef met Touch&Travel succesvol verloopt, is het de bedoeling dat reizigers straks 'naadloos en flexibel' kunnen reizen, ongeacht de vervoerder.

17 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Reizen openbaar vervoer   De reiziger hoeft alleen maar gebruik te maken van een app,schrijft Verkeersnet.schrijft   Hiermee kan hij of zij in- en uitchecken.   De betaling vindt achteraf plaats via automatische incasso, op basis van de tarieven voor de gemaakte reis.   De reiziger kan zijn in- en uitcheckgegevens en facturen via een site bekijken.   In Duitsland wordt Touch&Travel al sinds 2010 door Deutsche Bahn gebruikt.

18 ComputerClub Reeuwijk november 2013 ICT nieuws   Over naar Frans voor het laatste ICT nieuws

19 KOFFIEPAUZE KOFFIEPAUZE

20 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets  Draagbaarheid  Beeldscherm  Schermkwaliteit  Opslagcapaciteit  Levensduur batterij  Processor

21 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Draagbaarheid  Gaat u het thuis gebruiken of neemt u het vaak mee?  Een Ipad of 10.1” tablet is in verhouding vrij groot en wat onhandig om steeds mee te nemen.  Kies dan voor een kleiner formaat bv. 7” of Ipad mini.

22 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Beeldscherm  Gaat u veel met tekst werken dan is een klein scherm minder handig.  Een groter scherm kijkt en werk fijner maar weegt dit op tegen het gemak waarmee u een tablet mee neemt?

23 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Schermkwaliteit  Apple gebruikt het Retina-scherm; dit is zo scherp dat u geen pixels meet kunt onderscheiden.  Samsung gebruikt Super AMOLED scherm die een gelijkwaardige scherpte biedt.  Werkt u met veel filmpjes en foto’s dan is een scherp scherm te overwegen.  Het verschil zit in de kostprijs.  Bekijk zelf voor aankoopgoed uw keuze

24 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Opslagcapaciteit  Bij de Apple Ipad gaat dit nu tot 64GB  Echter er is geen uitbreiding mogenlijk!  Samsung geeft maximaal 32 GB maar heeft een SD slot waarin ook 32 GB kan worden geplaatst.  Het voordeel hiervan is dat een SD kaart ook in andere apparatuur kan worden gelezen (PC of Laptop)

25 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Batterij  De levensduur van de batterij is getest door Tips&Trucs.  Apple is daarin koploper met een gebruiksduur van 11 uur.  Samsung doet het af met 8 uur.  Beide voldoende om een arbeidsdag het tablet constant te laten werken

26 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Processor  Op dit moment varieert de snelheud van het gehugen tussen de 512 MB en 1 GB.

27 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets – Plus punten  Tablets zijn in verhouding goedkoper dan een notebook;  Geen ingewikkelde software;  Tablets zijn makkelijk draagbaarder dan een notebook (lichter/kleiner);  Met een tablet kunt u aanzienlijk langer werken op één acculading

28 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets - Resume  De aanschaf van een tablet is dus afhankelijk van persoonlijke wensen en behoefte.  Laat u uitgebreid voorlichten en test zelf hoe het gevoel is.

29 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Tablets – Min punten  Een tablet is geen volwaardige PC  Een tablet houdt u in de hand en is dus kwetsbaarder.  U kunt geen componenten vervangen of uitbreiden.  Geen grote harde schijf  Ondersteuning van fabrikanten is beperkter dan bij een notebook

30 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Fotoalbum  Fotoalbum maken met:  Albelli  Kruidvat  Hema

31 ComputerClub Reeuwijk november 2013 Computer Club Reeuwijk VRAGEN ?


Download ppt "ComputerClub Reeuwijk november 2013 Agenda  Nieuwtjes  ICT nieuws  Tablet  Fotoalbum  Vragen."

Verwante presentaties


Ads door Google