De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorbeeld examenvragen topografische anatomie: Thorax

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorbeeld examenvragen topografische anatomie: Thorax"— Transcript van de presentatie:

1 Voorbeeld examenvragen topografische anatomie: Thorax

2 Vraag IIa IIa1: Hoe noemt men het geheel op de tekening hiernaast?
Wervelzuil IIa1: Hoe noemt men het geheel op de tekening hiernaast? IIa2: Geef 1 goede reden waarom het niet de vergelijkbare structuur van de andere kant kan zijn

3 Vraag IIb IIb1. Welke structuur (geel) is aangeduid met de punt van de pijl ? IIb2. Van welke structuur takt die af ?

4 Vraag IIc Deze foto is tijdens een ingreep via sternotomie genomen. We zien van voor het pericard geopend Welke structuur is aangeduid met een # en een $? (volgende dia vergroot)

5 # Vraag IIc $

6 Vraag IId IId1. Welke structuur (blauw) is aangeduid met de punt van de pijl ? IId2. In welke structuur mondt die uit ?

7 Vraag IIe IIe1. In welke ruimte is de pijl gelegen?
IIe2. Wanneer je door die ruimte gaat van rechts naar links met je vinger, ligt er op het moment dat je met je vinger terug aan de oppervlakte naast de truncus pulmonalis komt, een structuur aan de tip van je vinger, welke ?

8 Vraag IIf We kijken tijdens de dissectie van voren uit.
Hart We kijken tijdens de dissectie van voren uit. IIf1. In welke holte steek ik mijn hand? IIf2. Leg uit waarom die aan de rechterzijde dieper is dan aan de linker zijde. Rechterlong diafragma

9 Vraag IIg IIg1: Wanneer je de handen op het occiput houdt, is de mediale zijde van de scapula een merker voor een dieperliggende structuur. Welke ? Aan de rechter thoraxhelft vormt deze structuur de grens tussen….

10 Vraag IIh Bespreek op max 1 pagina de plaatsen in de slokdarm waar een overdreven grote voedselbrok kans heeft om te blijven steken. Leg dit uit aan de hand van topografisch-anatomische kenmerken.


Download ppt "Voorbeeld examenvragen topografische anatomie: Thorax"

Verwante presentaties


Ads door Google