De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groep 5 In deze PowerPoint presentatie laten wij onze lievelingsboeken zien met foto’s en uitleg erbij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groep 5 In deze PowerPoint presentatie laten wij onze lievelingsboeken zien met foto’s en uitleg erbij."— Transcript van de presentatie:

1 Groep 5 In deze PowerPoint presentatie laten wij onze lievelingsboeken zien met foto’s en uitleg erbij.

2 Onze klas

3 Sam de Jongh Mijn naam is Sam, ik ben 9 jaar en mijn boek heet: De
mooiste vis van de zee zoekt zij n glinster schub. Het is geschreven door Nanie Kuiper en de tekenaar is onbekend. Dit boek noem ik mijn lievelings boek om dat het leuk,vriendelijk en leerzaam is . Ik heb dit boek gekregen voor mijn verjaardag op vrijdag 27 november Ik zou een stukje laten horen van een bladzijde uit het boek. Elke dag zwemmen de glinster vissen de zelfde rondjes door de zee. Ze eten,ze drinken en ze maken samen veel plezier . Alleen regenboog en vinnie doen vandaag niet mee . Die zijn stilletjes op weg naar de onderwaterrots . Als je daar van af het hoogste punt naar beneden kijkt zie je een steile want naar beneden gaan . Niemand weet hoe diep de zee daar is. Dit boek komt uit Nederland het is vertaalt . Dit is mijn lievelings boek . Ik ben blij met mijn boek.

4 Sumeyra Cansiz Sumeyra cansiz, 8jaar,
Dut dut, Muygan seyhi heeft geschreven, Suleyman ozkonuk heeft het getekend, Dut dut is mijn lievelings boek omdat je ervan kan leren,met je karekters. Dit boek komt uit turkije, Ik vind het leuk omdat er leuke plaatjes in staan over de natuur. Er staan veel vriendelijke dingen in en dat vind ik leuk. Dit boek heb ik gekregen op een donderdag in de zomervakantie. Over een paar dagen in turkije kreeg ik dit boek en ik ben al op Het leukste stukje uit het boek vind ik: Blz. 165: Het gaat over meisje die in een klein huis woont maar ze heeft wel een heel groot tuin met een poes , Op een dag was het poesje verdwenen en het meisje was droevig omdat de poesje weg was ze keek overal maar nergens was het poesje , opeens vroeg zijn vader of het meisje in de schuur heeft gekeken maar nee ze heeft niet naar het schuur gekeken ja hoor daar is het poes. Met 3 jonkie

5 Quincy Lubbers Quincy lubbers 7 jaar De stem van sinterklaas
Herman van Veen heeft het geschreven Tadahiro Uesugi heeft de plaatjes gemaakt Ik heb dit boek meegenomen omdat het mijn lievelings boek is. Er staan leuke plaatjes in,en leuke teksten. Ik heb dit boek gekregen op 5 december 2009 De leukste bladzijde vind ik bladzijde 1 Deze bladzijde gaat over de bakkerij zijn vader Toen sinterklaas klein was en nog in Amsterdam woonde,vond hij heerlijk om in de bakkerij van zijn vader te spelen. Zijn vader was misschien wel de beste bakker van de wereld. Hij kon als geen andere pepernoten, boter letters,speculaas en taaitaaipoppen maken. De mensen stonden elke ochtend in de rij bij Carlos Ter Klaas. Dit was mijn leukste bladzijde. Dit is het leukste boek van de hele wereld.

6 Tamara Andelovic Tamara Andelovic 8 jaar Vos en haas
Het boek is geschreven door sylvia vanden heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Ik heb dit boek gekozen omdat het een hele leuke boek is. En staan hele leuke plaatjes in , je kan er iets in leren. Ik heb dit boek gekregen vrijdag 2009 juli. Toen ik 7 was. En toen was ik heel erg blij. Ik vind blz 51`het aller leukste. En blz131. Ik lees bijna elke dag deze boek en ik vind het nog niet saai

7 Emerican Gol Emircan gol Ik ben 8 jaar
Mijn boek heet Pinkeltje (het is een omnibus) De schrijver is Dick laan De tekenaar is Rein van Looy Ik vindt het een leuk boek. Ik heb dit boek gekregen. Toen ik 4 jaar was. Pinkeltje is een dwerg. Een kleine dwerg. Hij heeft drie verhalen er in. Ik zeg wel welk verhalen: pinkeltje en de gouden pen en pinkeltje en het gestolen toverboek en pinkeltje en 9 spannende verhalen. Pinkeltje en 9 spannende verhalen.

8 Abdulkadir Ulu Abdulkadir ulu 8 jaar
De oceaan een spannende reis naar de bodem van de oceaan Het boek is geschreven door jen green En de plaatjes zijn gemaakt door jonathan gilbert Ik vind het leuk omdat de plaatjes uit komen en het is leerzaam er mooi plaatjes zijn dat er en echte plaatje van een onderzeeër voor komt en nu weet ik hoeveel soorten haaien er zijn dat is 360 soorten haaien Het leukste stukje uit het boek vind ik: Kelpbossen omdat luipaardhaaien voorkomen En francicushaaien Hun zijn roof dieren zijn en Francicushaaien camouflage hebben

9 Daya Francisca Hallo ik ben daya Francisca Ik ben 9 jaar
Feeenpuzzelboek Ik vindt het boek super mooi. En de verhaaltjes zijn ook heel leuk. Er zitten ook puzzels. En de plaatje zijn ook mooi. Het verhaal is heel er spannend. Waarom het mijn lieveling boek is. Om dat het heel erg leuk is. En omdat de plaatje leuk is. Het gaat over drie fee en een bosman En nu ga ik een stukje vertellen over dit boek. Vlinderfee Trekt licht nachtvlinders aan? Omdat wij naar licht verlagen ,” vertelt een bedroeft doodshoofdvlinder iedereen Die hij ontmoet. En noem mij geen doodshoofd,ik ben een nachtvlinder…Ik dans niet Zoals de dagvlinder de hele dag in de zon..

10 Denisa Mulaj hallo ik ben denisa mulaj ik ben 9 jaar
drie kleine zwerfkatjes oorspronkelijk van Disney met de titel Three Orphan Kittens Simone ruitenbeek is de schrijver (ze heeft het vertaald naar het Nederlands) ik vind dit boek leuk omdat het poesjes zijn. de schrijfster heeft een leuk boek geschreven. Het is van Disney . Dus daarom vintik het boek leuk. Ik houw van Disney . Mijn lievelingsstukje is: Brr! Wat is het kout buiten ! Het sneeuw en er staat een ijzige wint. PLOF! Wat is dat? Een jutezak wordt over een muur gegooid en valt in de sneeuw Drie kleine katjes kruipen verbaast te voorschijn

11 Misty Leotta Hallo ik ben Misty leotta. Ik ben 8 jaar.
Ik ga een over een boek vertelen. Het heet Joris en zijn vriendje. Het boek is geschreven door Yke Schotanus met tekeningen van Ria Groen. Joris en zijn vriendje dat is mijn lievelingsboek. Het is zo lang ge leden dat ik het niet meer weet wanneergekregen heb. Het lievelingsstukje uit het boek vind ik: “13Januari: Het was wel jammer dat ik mijn baas, de beeldhouwer, niet terug kon vinden, maar eigenlijk beviel het me wel in del ucht. Ik was vrij. Ik zweefde, fladderde, dook en buitelde door de lucht, hield wedstrijdjes met de vogles en keek mijn ogen uit. Na een poosje wilde ik wat uitrusten en ik vloog naar een grote appelboom. Ikhad ook wel trek in een appeltje. Vlak voor ik in de boom dook zag ik een klein jongetje, dat met open mond naar mij stond te kijken. Hij wees naar me en zei: vlinder, mama, vlinder. Hij had niet eens gemerkt dat zijn moeder al een heel eind verder was.

12 Mohammed Alquiraishi Mohamed Alquiraishi Ik ben 8 jaar.
Ik ben Geboren. Snelle Jelle als aanvoerder. Wie de boek geschreven heeft is Ad van gils. En de tekenaar van de boek is Dick van de Pol. Dit is me lievelings boek omdat het heel erg mooi verhaal is, en omdat het over voetbal gaat En omdat het lang duurt dus lang dat het uit gaat en omdat het spannend is het gaat over dat het morgenvroeg is en dat er een jongen is die zo graag op voetbal wilt.` Begin van de school zag ik deze boek en toen vond ik hem leuk. Ik vindt bladzijde 17 leuk omdat het zo spannend is en leuke bladzijde is. Help ik kan hem niet meer houden gilde Jelle Hij slaat op Hol! Opzij opzij! Schreeuwden Kees en Johan tegen omstanders De remmen werken niet meer!

13 Bella Tsoloeva Bella Tsoloeva Ik ben 9 jaar
En ik ben jarig op Het boek heet : Het geheim van kamer 13 Auteur: Hans Kuyper Illustrator : Isa de Graaf Ik heb dit boek uitgekozen omdat het heel spannend is En er zit een konijn in het boek zit,en ik hou heel erg van konijnen. En ik heb hem gekregen ongeveer 4 weken geleden gekregen. Vossenjacht Het streekmuseum is in het oude dorpsschooltje. Er ligt een plein voor met enorme bomen . Papa parkeert de auto en met jassen over hun hoofd rennen ze naar binnen,door de plensregen. Het is toch niet te geloven , zegt mama. ik vind dit een leuk stukje omdat : het grappig is en het gewoon hartstikke leuk stukje.

14 Gabi te Riele Gabi te riele. Ik ben geboren op 20 januari 2001
Mijn boek heet Lotti Auteur: Shunyam en Frank van Dulmen Illustrator: Shunyam Dit is mijn lievelingsboek Omdat er mooie plaatjes in zitten En er zitten honden plaatjes in. Het was lang geleden toen ik hem kreeg. Het is een mooie zonnige dag. In het gras, tussen de bloempjes, spelen drie jonge hondjes. Ze stoeien, rennen, rollen, spelen met de bal en stoppen als ze echt heel erg moe zijn. Het zijn Lotti en haar twee broertjes. De drie wonen samen met hun mama bij een baasje in een klein dorpje hoog in de bergen. Heel ver hier vandaan. Veel te ver om te lopen of fietsen. Omdat er een leuk plaatje op staat van hondjes.

15 Evin Saka Evin Saka . Ik ben geboren op 16 mei 2002
Beschuit met heel veel muisjes! Geschreven door Vivian den Hollander en Dagmar Stam illustrator: Van Holkema en Warendorf Dagmar Stam Omdat er heel veel mooie tekeningen staan. En omdat er hele mooie verhaaltjes staan. Omdat er duidelijke tekeningen kan zien. Ik heb dit boek gekregen 2 weken geleden. Ik vindt het stukje van het boekje leuke deze: Lisa zit aan tafel te tekenen. Maarten, haar broertje, slaapt boven in bed. Wil je wat drinken?vraagt mama. Ze komt de kamer binnen met twee glaasjes en een schaaltjes koekjes. Ja!’ Lisa legt haar potloden en gaat gezellig bij mama zitten. Vlug pakt ze een koekje. Mmm, deze is lekker. Mag ik er nog een. Ik vindt dit stukje leuk: omdat dat meisje aan het tekenen is en dat je aan tekening kan zien.

16 Mert Uyar Mert Uyar. Ik ben geboren bij 2janauri 2002 8jaar.
Nacht vlucht. Geschreven door Isabella Camino en Delphine Lacharrom getekend door Isabella Camino. Omdat er heel veel mooie tekeningen staan. En omdat er hele mooie verhaaltjes staan. Omdat er duidelijke tekeningen kan zien. Ik heb hem gekregen toen ik een baby was toen lieden hun me het zien. Ik vind het stukje van het boekje leuk deze: Als ze weer terug zijn in hun nest,vertellen Toby en jojo hun moeder over de vreemde ontmoeting. Ik zou wel met hun mee vliegen! Jubelt jojo,terwijl hij met een om zijn hals geknoopt cape op en neer springt. Je vliegt maar raak…Maar dan wel onder de dekens! Moppert zijn moeder. Het is laat! Omdat de moeder erbij is en leuke dingen er opstaan en z,n plaatjes ook.

17 Danny Chiu Danny Chiu. Ik ben 9 jaar. Ik ben geboren op 25juli 2001
Het boek heet Jubelientje krijgt een pluim Het is geschreven door Hans hagen. De tekeningen zijn gemaakt door Philip Hopman. Om dat er leuke plaatjes in zijn en het gaat over sinterklaas daar om is het mijn lievelings boek. In 2008 heb ik ge kregen. Dag sinterklaas. Het pietenpak zit lekker. Alles past. Maar ik wil nog iets vragen .Voor Dirk-Jan. Krijgt hij ook een pietenpak? Dan kunnen we samen zwarte pieten. Dan mag u de twee eeoores. Nog wel houden . Krijgt ik ze volgend jaar? Dag lieve sinterklaas .x.x. Jubelientje Om ik het een leuke brief vind en het grappig vind.

18 Yakub Gezginsi Yakub gezginsi Leeftijd 9. Het boek heet De brandweer.
Marian van Gog hans bishoff. Om dat het leuk blaadje is en dat je leert over De brand weer. Ik heb heb het bij de winkel gekocht in 2008 gekocht. De wagens komen bij de brand.- De brandweermannen hangen een fles om. In de fles zit lucht. Ook zetten ze een masker op. Daardoor ademen ze lucht in. Want bij een brand is rook. Soms zijn er gevaarlijk stoffen. Door de rook en de gevaarlijk stoffen. Kun je goed ademhalen. Met het masker masker en de fles met lucht kan dat wel. De mannen gaan het huis in. Andere mannen rollen slangen uit en sluiten ze aan de kraan. Dit is mijn lievelingsstukje omdat het leuk is

19 Emre Simsek Emre Simsek Leeftijd 9 Het boek heet: De jonge voetballer
Gary Lineker Lorna Ainger de Schrijver/Tekening Omdat het leuk is en veel plaatjes in zit en je kan over de boek veel leren over voetbal. Ik heb dat in 12mei 2009 gekregen. De stiftbal als de keeper van de doel lijn komt en uitloopt , kun je de bal stiften, met een boogje over hem heen in het doel trappen. Zet de punt van je schoen onder de bal,met je tenen naar beneden gericht. Leun achterover en trap de bal met een korte beweging. De bal zal steil omhoog,over het hoofd van de doelman gaan en een terugdraaiende beweging gaan maken,waardoor de snelheid vertraagd wordt en de bal in het doel terechtkomt. Doorzwaaien is niet nodig. Omdat je goed kan leren op voetbal

20 Yucel Savas Yucel Savas Leeftijd 9 Het boek heet de prinses op het hek
Hans Kuyper De Schrijver Alice hoogstad de tekening Omdat het een beetje romantisch is en dat het mooie plaatjes is en dat het verhaal gewoon leuk en er een beetje ruzie komt met 2 meiden ruzie maken en dat vind ik gewoon leuk. Ik heb dat in 2009 heb gelezen maar ik vond de platen leuk. Dan voelt hij Eva’s mond op zijn mond . Heel even.Het is een zoen. Nu is het echt denkt Hans. Nu gaan we met elkaar. Vader komt de kamer binnen . Zij jullie klaar met zoenen? Vraagt hij. De school begint zo . Schiet op anders zijn jullie te laat. Hans en Marijn lopen hand in hand. Marijn en Eva lopen hand in hand. Eva en hans lopen hand in hand. Omdat het romantisch is en de platen mooi waren.

21 Nuri Citak Nuri Citak Leeftijd 9 De hond de Ruiter is de Schrijver
Hans Werther heeft de foto’s gemaakt Omdat ik het leuk vind en ik hou van honden daarom hou ik van deze boeken de plaatjes zijn duidelijk en goed te zien en het is een leuk boek en ik vond deze boek al de eerste keer toen ik dit boek gelezen heb vond ik het leuk en van deze boek kun je veel leren over honden. Ik heb dit boek in 2009 gelezen in 20 augustus en ik vond het leuk. Op straat moet de hond aan de riem. Op een veld mag hij soms los. Dan kan hij rennen. Dat is goed voor hem. Gooi de stok maar weg. De hond haalt hem op. Gooi nog maar een keer. Dat is een leuk spel! Omdat je iets kunt leren over een honden hoe je een hond moet verzorgen en het is leuk.

22 Naomi Jansen Hallo ik ben Naomi Jansen. Ik ben 7 jaar.
Het heet het slotgeheim. Het is geschreven door Johan struik. En het is getekend door marijk Munnik. Er zijn 16 hoofdstukken. Het is een super mooi verhaal. Er staan grappige woorden in. Het is een spanend verhaal. De plaatjes zijn ook heel spanende en mooi. Ik vind het een zo leuk boek, Dat ik er elke dag in lees. Er zitten 71 bladzijden in. Het gaat over het geheim van het slot ,is verborgen bij de katten. Het leukste stukje uit het boek vind ik: Ze draaien zich om Ho!roept de vrouw. Ik sliep niet egt. ik deed als of. Ze lacht op een vreemde manier. Jaja ik wist wel dat jullie me zullen vinden. Boven geweest in het slot. Gelezen van het geheim en de katten. En nu mij gevonden. Jaja slimme kinderen.

23 Afsluiting We vonden het een leuke opdracht omdat het om ons eigen
lievelingsboek ging. Onze nieuwe klasgenoot Sonjeda zie je hier op de foto.


Download ppt "Groep 5 In deze PowerPoint presentatie laten wij onze lievelingsboeken zien met foto’s en uitleg erbij."

Verwante presentaties


Ads door Google