De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toolbox 5S-Productie Velsen, maart 2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toolbox 5S-Productie Velsen, maart 2008."— Transcript van de presentatie:

1 Toolbox 5S-Productie Velsen, maart 2008

2 Waarom 5S? Het is eenieders verantwoordelijkheid om altijd zijn werkplek schoon en overzichtelijk achter te laten. Een schone en overzichtelijke werkplek achterlaten doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor je collega’s. Ook vanuit het oogpunt van onze verzekeraars is het noodzakelijk om zorgvullidig om te gaan met orde en netheid.

3 Hoe gaat dit aangepakt worden?
Five is the magic number! Troep opruimen Iedere wacht ruimt de niet ter zaken doende items op van zijn aandachtsgebied, zoals pallets, afval, lappen, oude onderdelen, etc.. Maak foto’s van twijfelachtige zaken Ga niet slepen met items waarover je twijfelt of die weggegooid mogen worden. Maak hier foto’s van en een 5S-formulier en doe dit in de 5S-map. Dit kan ook gaan over ongewenste situaties of schoonmaken. Weggooien van twijfelachtige zaken Na een maand waarin iedereen op de 5S-formulieren heeft kunnen reageren worden zaken alsnog weggegooid. Oppakken hardnekkige zaken In de 5S-map mogen uiteindelijk maar 5 5S-formulieren per wacht zitten. De TL’ers bepalen iedere keer 1 hardnekkig onderwerp om op te lossen. Controleren aandachtsgebieden De TL’ers gaan elkaars aandachtsgebied controleren. Bij geconstateerde afwijkingen maken zij een 5S-formulier.

4 Wat is het tijdspad waarin dit moet gebeuren?
Na het krijgen van deze toolbox, half maart, wordt een begin gemaakt met 5S. Troep opruimen 2 weken, begin april klaar. Al het afval verzamelen op een centrale plaats zodat de ADV dit kan weghalen. Maak foto’s van twijfelachtige zaken Tijdens de eerste 2 weken worden gelijk de foto’s gemaakt. Weggooien van twijfelachtige zaken Na een maand nadat de foto’s zijn gemaakt, begin mei, zullen de twijfelachtige zaken weggegooid of opgeborgen worden. Oppakken hardnekkige zaken Met ingang van mei zullen de teamleiders maandelijks 1 hardnekkig onderwerp aanpakken. Controleren aandachtsgebieden Met ingang van mei zullen de teamleiders maandelijks een aandachtsgebied van een andere wacht controleren.

5 Waar kan ik het 5S-formulier vinden?
Het netwerkadres \\Nuon\groups\una\UNAT\Wachten VN productieinfo\Dagdienst Productie Info Site\5S-Registratie\Standaard 5S-formulier.xls

6 Hoe vul ik het formulier in?
Het formulier kan ingevuld worden door het aanklikken van de opties. De foto’s kunnen in het “Foto-Archief bewaard worden. Knop het formulier te bekijken of te printen. Knop om het formulier te archieveren in het 5S-Archief.

7 Wat doe ik als het 5S-formulier is afgehandeld?
Verplaats het 5S-formulier na het afhandelen in de folder “Afgehandeld”. Vul in het formulier de datum in waarop het 5S-formulier is afgehandeld.

8 De aandachtsgebieden zijn als volgt verdeeld
Geel: Gebouw noodvoorziening en filterhuizen Rood: CRW, keuken, magazijn en kantoor Blauw: YM01 Groen: VN24 Oranje: VN25 Dagdienst: Afvalstromen


Download ppt "Toolbox 5S-Productie Velsen, maart 2008."

Verwante presentaties


Ads door Google