De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“”Het geheim van kaats succes!””

Verwante presentaties


Presentatie over: "“”Het geheim van kaats succes!””"— Transcript van de presentatie:

1 “”Het geheim van kaats succes!””
Teambuilding “”Het geheim van kaats succes!”” Tjalling van den Berg Coach Internationale Turnacademie CIOS Heerenveen Master coach NOC&NSF

2 “WANTROUW ELKE GEDACHTE DIE ZITTEND ONTSTAAT” na 18min pauze
INHOUD Deel 1 Vinden Geheimen van succes Wie ben ik Vind de kracht van jezelf Deel 2 (Ver)Binden Oneliners teambuilding Fasen Teambuilding Deel 3 Scoren met een drive -Oefeningen voor de drive -De piramide van Kaats succes -De opbouw van flow “WANTROUW ELKE GEDACHTE DIE ZITTEND ONTSTAAT” na 18min pauze

3 geheimEN van succes! Stttttttttt een nieuwe kaatsbal!!
Het geheim van succes is de wet van de positieve (aantrekkings)kracht! Wat je denkt straal je uit en krijg je onherroepelijk terug! Voor een goede relatie moet je je richten op de kracht van de ander. (Glim)lachen opent alle deuren en trekt plezier aan! Vinden + (Ver)Binden = Scoren De gave van succesvol leiderschap is om problemen te zien voor het een noodgeval wordt.

4 “ken jezelf, coach jezelf en wees jezelf”
Wie ben ik? Welke kleur ben ik? - Rood = Leider(eco - coach) - Geel = Team sporter - Groen = Tacticus - Blauw = Taakspeler - Wit = Creatieve sporter “ken jezelf, coach jezelf en wees jezelf”

5 De 15 geboden van succes! Houd jezelf een spiegel voor!
Vind de kracht van jezelf! De 15 geboden van succes! Houd jezelf een spiegel voor! Ben ik doelgericht ? Ben ik ambitieus ? Heb ik passie ? Ben ik consequent ? Ben ik een rolmodel ?

6 De 15 geboden van succes! Houd jezelf een spiegel voor!
Vind de kracht van jezelf! De 15 geboden van succes! Houd jezelf een spiegel voor! Ben ik deskundig? Ben ik nieuwsgierig ? Kan ik open communiceren? Ben ik menselijk ? Ken ik mezelf ?

7 De 15 geboden van succes! Houd jezelf een spiegel voor!
Vind de kracht van jezelf! De 15 geboden van succes! Houd jezelf een spiegel voor! Ben ik loyaal? Doe ik aan fairplay? Ben ik toekomstgericht? Heb ik humor? Ben ik verantwoordelijk? Doe de kleurentest (18 minuten)

8 Deel 2 (Ver)binden Binding met de (KAATS)omgeving.
Binding door kruisbestuiving. Binden van publiek/sponsoren Binden aan verantwoordelijkheid. Verbinden aan een eco- kaatscultuur.

9 Oneliners Teambuilding
1+1=3 of 1+1=0! Als we anderen voor ons laten kiezen, is het vertrouwen in ons zelf weg! Wees pro-actief. Mensen met conflicten gaan als individu functioneren in plaats van als team. 5% van de mensen bepaalt wat de groep doet. We volgen erg gemakkelijk  Succes is niet het doel, maar ook de weg. Wie denkt dat hij verliest, is zeker van zijn nederlaag. Verwacht het onverwachte. V

10 Teambuilding - Verbinden
Eerst jezelf kennen. Wat is je kracht?! De ander ( sporters / team ) kennen. De kracht ligt in de binding met anderen. Eerst volgen, dan leiden! Iemand op zijn kracht inzetten. Daaraan heeft het team meer. Diversiteit is kracht van het team. Weet wat de behoefte van je team is. Wat hebben wij als team nodig? Wat voelen en denken wij als team? Waar zit onze kracht als team? “Een coach moet meer bezig zijn met het verbeteren van zijn sporters dan met winnen. Dat komt vanzelf”

11 Fasen Teambuilding De beleefdheidsfase (forming)
De positioneringsfase (storming) De normeringsfase (norming) De prestatiefase (performing) Opdracht: Om de beurt opschrijven wat je belangrijk vindt voor het team. Hang dit op in de kleedkamer! “Er bestaan geen goede en slechte fases; elke fase is van groot belang en onvermijdelijk om door te kunnen groeien.

12 De beleefdheidsfase (forming)
Gedrag sporters/team: Veel enthousiasme/lachen/betrokkenheid Herkennen kwaliteiten van anderen en zichzelf Testen van elkaar zonder conflicten Zoeken naar eigen rol en plaats Wat doet de coach? Uitdragen van kernwaarden (zetten van normen en doelen) Steekt veel tijd in drive individu (individuele gesprekken) Leiding geven op instruerende manier (accent op taken) “Winnen is een manier van leven!”

13 De positioneringsfase (storming)
Gedrag sporters/team: Kritiek op doelen, afspraken, trainingen, leiding en andere sporters Vorming van (oppositie) groepjes (eilanden - Joegoslavië) Druk op coach om problemen op te lossen Energie in bijzaken; verschuilen, druk leggen bij anderen Wat doet de coach? Vasthouden aan afspraken, doelen en kernwaarden Leiden op een coachende manier (hoog taak en relatie) Problemen bespreken en initiatieven belonen “Doe waar je goed in bent” .

14 De normeringsfase(norming)
Gedrag sporters/team: Beter en vaker reageren op elkaar Actief uitwisselen van ideeën Herkennen van teamgeest en dat willen verbeteren Acceptatie van individuele sporter op zijn kunnen Wat doet de coach? Nadruk leggen op rollen in het team Problemen aangeven en door sporters laten oplossen Slimme vragen stellen en actief luisteren Trainer is meer mentor(lager taak - en hoger relatiegericht) Sporters leren meer initiatieven te nemen Er zijn geen goede en slechte fases; elke fase is van belang om door te kunnen groeien.

15 De prestatiefase (performing)
Gedrag sporters/team: Sporters hebben plezier, zijn gemotiveerd en open Gaan conflicten niet uit de weg. Teamgevoel is sterk Nemen verantwoordelijkheid bij verlies Besef om samen (ondanks tegenslagen) veel voor elkaar te krijgen. Kunnen omgaan met de ‘muur’. Wat doet de coach? Bouwt aan individueel – en teamvertrouwen Ondersteunt beslissingen en initiatieven team Delegeert meer taken en houdt doelen scherp Coacht sporters op verantwoordelijkheid en feedback Coachen: laag taak- en laag relatiegericht “”Als je doet wat je altijd doet, sta je stil””

16 Deel 3 Scoren met een drive!
Het gaat altijd om een “winnende Houding en lichaamstaal” Die houding straal je mentaal en fysiek uit. “Mensen zonder drive zijn schijndood”

17 Oefeningen voor de drive
Vragen stellen: van trainen naar coachen De winnende uitstraling (glimlach) van de coach Anti Ja-Maar oefeningen Gebruik de Succespiramide ‘’“Lachende coach krijgt alles voor elkaar””

18 “WANTROUW ELKE GEDACHTE DIE ZITTEND ONTSTAAT”18min pauze
Stellingen Stelling 1 - Topprestaties  Teambuilding(sfeer) Stelling 2 - Teambuilding(sfeer)Topprestaties Welke is waar? “WANTROUW ELKE GEDACHTE DIE ZITTEND ONTSTAAT”18min pauze

19 “De Piramide van Kaats succes”
win Zoek verbeterpunten! Doe je taak goed. Dan win je vanzelf. Blijf niet in verlies hangen. Wees zeker: alles gegeven. Blijf bescheiden bij winst en verlies. Kom niet met problemen, maar met oplossingen. Geen smoesje en geen ja-maar sporters Niet klagen: zo ben je makkelijker voor je omgeving. Leg de verantwoorlijkheid niet bij een ander! Succes is een keuze

20 “De opbouw van Flow” De activiteit wordt zelfsturend
en gebeurt in FLOW Gevoel van controle Gevoel van tijd verdwijnt Extase: uit jezelf stappen Balans tussen uitdaging en mogelijkheden van sporter Concentratie Feedback. Doel(en)

21 De opbouw naar Flow Achteraf merk je pas dat je in de flow zat door:
dat je volledig opgaat in de activiteit je het gevoel voor tijd bent verloren je alles aan kan je (intrinsieke) beloning krijg voor dat wat je hebt gedaan Een flow situatie kun je creëren. De opbouw naar Flow Succes is een keuze

22 Wat is eco – coachen? Eco –coachen is energiebewust coachen op organisatie mensen en marketing. Niet harder, maar slimmer, samen, duurzaam en anders! Gevolgen onder andere: Gebruikt de virtuele wereld. Werkt met fieldlab en het muscle lab. Inspiratie uit de biologie (bionica) Coachen wordt een ander vak. Kruisbestuiving: nieuwe wegen zoeken!

23 Film kruisbestuiving…

24 www.eco-coach.nl E-mail: info@eco-coach.nl Website: www.eco-coach.nl
Presentaties Twitter Ontwikkelingen en innovaties Auteurs: Tjalling v/d Berg & Ruben Bakema


Download ppt "“”Het geheim van kaats succes!””"

Verwante presentaties


Ads door Google