De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Graancirkels……. Het mysterie!!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Graancirkels……. Het mysterie!!."— Transcript van de presentatie:

1 Graancirkels……. Het mysterie!!

2 Graancirkels….. Inleiding wat zijn graancirkels geschiedenis
ontdekkingen onderzoek ontstaan van graancirkels. Het labyrinth en de levensbloem

3 Graancirkels

4 Kenmerken

5 Signs Er is laatst een film over graancirkels gemaakt: Signs. Signs opent met de ontdekking van een cirkelpatroon, in het maïsveld van boer annex dominee Mel Gibson. Signs ontleent zijn titel aan dit handelsmerk van de regisseur, die zijn talent niet alleen benut om ons opnieuw de stuipen op het lijf te jagen, maar het zowaar ook in dienst stelt van een religieus gebaar. Het haperende einde doet niets af aan de talloze momenten van spanning. Kortom een film die zeker de moeite van het bekijken waard is.

6 De geschiedenis Voor het eerst ontdekt in jaren ‘70
uitgegroeid tot hype

7 Kenmerken

8 stonehenge Windmill hill Silbury 1999 Silbury

9 Onderzoek naar graancirkels.
De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar graancirkels. Dagelijks proberen onderzoekers een antwoord te vinden op de grote vraag hoe graancirkels ontstaan. Er zijn zelfs hele onderzoekscentra opgericht die puur onderzoek doen naar graancirkels.

10

11

12 Ontstaanswijze Vroeger dacht men dat de duivel ze maakte.
Door mensen gemaakt. Krachtige luchtstromen hoog in de lucht. Combinatie magnetische velden en hitte. Lichtbollen ruimtewezens

13

14

15 De levensbloem In levensbloem zitten 19 cirkels en worden omringd door 2 concentrische cirkels. Enige plek waar hij verder doorloopt dan die 19 cirkels is in China, waar ze kamerschermen maakten.

16

17 Levensvrucht Dit patroon van 13 cirkels is een van de heiligste,meest gewijde vormen in het leven.

18 De mythologie Veel mensen ‘voelen’ iets bij graancirkels. Een van deze mensen is Abby Haydon. Hij zegt het volgende: Er zijn verschillende wezens van verschillende plaatsen, die informatie via de graancirkels brengen. Graancirkels zullen verlichting van pijn, spanning en verdriet brengen op de planeet. Het zou goed zijn om zoveel mogelijk van deze symbolen onder het publiek te brengen. Als je naar een graancirkel kijkt, breng je genezing naar jezelf.

19 Labyrintspiralen in kerken
In veel middeleeuwse kathedralen zijn op de vloer afbeeldingen van labyrintspiralen getekend. De labyrintspiraal is zo geplaatst dat als de muur met het westelijke rozetvenster scharnierend op de grond zou worden gelegd, het rozetvenster precies in het labyrint past. Het labyrint heeft maar een weg naar het midden. Het staat voor een spirituele reis, terwijl het rozetvenster het Laatste Oordeel afbeeldt. Kathedraal van Chartres

20 Het labyrint Labyrinten bestaan al meer dan 4000 jaar en worden gevonden in vele religieuze tradities in de wereld. Zij maken een belangrijk deel uit van diverse culturen zoals bij de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de Grieken, de Kelten en de Maya's.   De Hopi indianen noemden het labyrint het symbool voor "Moeder Aarde".  

21 Het einde!!!


Download ppt "Graancirkels……. Het mysterie!!."

Verwante presentaties


Ads door Google