De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Introductiebijeenkomst

Verwante presentaties


Presentatie over: "Introductiebijeenkomst"— Transcript van de presentatie:

1 Introductiebijeenkomst
Huisartsopleiding van start tot landing Josca Fokkema, hoofd van de opleiding Je route in jaar 1 Saskia Wiegant, teamleider jaar 1 Digitale communicatie e.d. LOVAH Huishoudelijke zaken

2 Je route in jaar 1… Een uitdagend landschap Short-cuts en omwegen
Toets- en beoordelingsmomenten: ben ik nog op snelheid en op koers?

3 En… voldoende rustmomenten
Een uitdagend landschap 80% op jullie praktijken 20% bij ons in huis Short-cuts en omwegen Er ligt een route, maar ja, ieder heeft eigen bagage, eigen ambities. Soms fijn om ergens wat langer over te doen dan dat dat zich spontaan aandient in je praktijk of op het instituut (bv meer gynaecologisch onderzoek doen): in dat geval leerplan van maken. Soms in jouw geval sprake van al competent: in dat geval in overleg met je groepsbegeleider kijken of je ergens om heen kunt (bv DGO sessies). Meestal niet, overigens, want meesten van jullie hebben weinig ervaring in huisartsgeneeskundige context. Rustplekken Eens in de drie maanden voortgangsgesprek met je opleider en met je groepsbegeleiders. Dat zijn belangrijke momenten om stil te staan en even terug te blikken en vooruit te kijken. Niet alleen in figuurlijke zin; ook letterlijk van belang om hier en nu te noemen. In opleiding zijn betekent onmetelijke hoeveelheid kennis en potentieel nuttige ervaringen om je heen; raak niet oververhit. Zorg voor voldoende rust en reflectiemomenten, rust die bij jou past. Zowel thuis als in je opleidingspraktijk. Toets- en beoordelingsmomenten: ben ik nog op op snelheid en op koers? Op gezette tijden geven je groepsbegeleiders en je opleider je een beoordeling: hoe gaat het met je ontwikkeling, gaat het nog goed genoeg? Daarnaast aantal specifieke toetsinstrumenten, daarover zo meer.

4 Je terugkomdag op het instituut Huisarts, gedragswetenschapper JULLIE
Je terugkomdag op het instituut Huisarts, gedragswetenschapper JULLIE!!!!! Ervaringen delen, reflecteren Medisch inhoudelijk onderwijs Consultvoering Hoe actiever jullie inbreng, hoe mooier het jaar Een uitdagend landschap 80% op jullie praktijken 20% bij ons in huis Short-cuts en omwegen Er ligt een route, maar ja, ieder heeft eigen bagage, eigen ambities. Soms fijn om ergens wat langer over te doen dan dat dat zich spontaan aandient in je praktijk of op het instituut (bv meer gynaecologisch onderzoek doen): in dat geval leerplan van maken. Soms in jouw geval sprake van al competent: in dat geval in overleg met je groepsbegeleider kijken of je ergens om heen kunt (bv DGO sessies). Meestal niet, overigens, want meesten van jullie hebben weinig ervaring in huisartsgeneeskundige context. Rustplekken Eens in de drie maanden voortgangsgesprek met je opleider en met je groepsbegeleiders. Dat zijn belangrijke momenten om stil te staan en even terug te blikken en vooruit te kijken. Niet alleen in figuurlijke zin; ook letterlijk van belang om hier en nu te noemen. In opleiding zijn betekent onmetelijke hoeveelheid kennis en potentieel nuttige ervaringen om je heen; raak niet oververhit. Zorg voor voldoende rust en reflectiemomenten, rust die bij jou past. Zowel thuis als in je opleidingspraktijk. Toets- en beoordelingsmomenten: ben ik nog op op snelheid en op koers? Op gezette tijden geven je groepsbegeleiders en je opleider je een beoordeling: hoe gaat het met je ontwikkeling, gaat het nog goed genoeg? Daarnaast aantal specifieke toetsinstrumenten, daarover zo meer.

5 Kwartaal 1 Introductiemeerdaagse Kleine Kwalen Farmacotherapie (FTO)
Spoed Basis consultvoering

6 Kwartaal 2 Dermatologie Kleine orthopedie Vaardigheden (summerschool)
Maken van een CAT Basisconsultvoering, simulatiepatient, toets

7 Kwartaal 3 Diabetes Gynaecologie Hart vaatdagen Lijkschouw
Lastige consulten (boosheid, claimen) Zelfstandige periode

8 Kwartaal 4 Jeugd Gezondheidszorg Longendag Praktijkmanagement
Geven CAT presentatie Toetsen/schatten/diagnostisch testen

9 Belangrijke ijkpunten (zie toetsplan)
Combel - Voorlopige beoordeling Definitieve beoordeling APC LHK CAT Leerplan 3 KPB 4 8 Diensten 5 5*

10 Informatie en communicatie
Website Mail Nestor Rooster E-portfolio Lees de website goed Mail gaat via site, of via

11 Bijzondere situaties Wat doe ik als ik ziek ben?
Wat gebeurt er bij een deeltijdaanstelling? Hoe organiseer ik mijn opleiding rond mijn zwangerschap? Wat doe ik als ik moeilijk overweg kan met mijn opleider? Wat gebeurt er als ik een onvoldoende op de LHK haal?

12 Jouw aanspreekpunten Je groepsbegeleiders
Tanja Tonis (Groningen) en Afke Nauta (Zwolle) Saskia Wiegant

13 Goede reis!


Download ppt "Introductiebijeenkomst"

Verwante presentaties


Ads door Google