De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00."— Transcript van de presentatie:

1 Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00

2 Vooraf  Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de eigen organisatie. Er zijn totaal 7 experimenten of onderzoeken die elk afzondelijk worden behandeld. Dit is experiment 7 en bevat: – Een samenvatting van vraagstelling, vormgeving, resultaten en conclusies*  Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt of meer informatie wilt over de experimenten. Hiervoor kunt u contact opnemen met Antoinette Beijen van de Nederlandse Museumvereniging (abeijen@museumvereniging.nl / 020 – 5512922)abeijen@museumvereniging.nl * Het volledige onderzoek is gepubliceerd in het rapport ‘Stimulering museumbezoek door kinderen – resultaten en verantwoording van de experimenten’ van Aarts De Jong Wilms Goudriaan Public Economics bv (APE) en Paul Postma Marketing Consultancy bv (PPMC) van november 2011. Hierna te noemen APE/PPMC rapport en te downloaden via

3 Inhoud  Inleiding en vraagstelling  Vormgeving  Resultaten, conclusies en aanbevelingen voor musea

4 Inleiding en vraagstelling Experiment 7 behandelt de vraag of leerkrachten die een Museumkaart hebben, met hun klas vaker naar het museum gaan dan leerkrachten die de Museumkaart niet hebben. De volgende vragen staan centraal in dit experiment:  Gaan Museumkaarthouders die werkzaam zijn op een basisschool vaker met een klas naar een museum dan niet-kaarthouders?  Gaat personeel van basisscholen dat gratis een Museumkaart krijgt, vaker met een klas naar een museum – al dan niet als begeleider - dan personeel dat geen gratis Museumkaart krijgt?  Is er bij personeel van basisscholen dat gratis een Museumkaart krijgt, een sterkere toename van museumbezoek in schoolverband te zien dan bij anderen?  Zijn Museumkaarthouders vaker betrokken bij het initiatief om een museum te bezoeken?

5 Vormgeving  Uitnodiging per e-mail aan 14.560 personen van basisscholen in heel Nederland.  Indeling respons in drie testgroepen: – Experimentgroep: Leerkrachten die bij aanvang van het experiment geen Museumkaart hebben, en er gratis een ontvangen – Controlegroep 1: Niet in bezit Museumkaart, ontvangt VVV cadeaubon als dank voor deelname – Controlegroep 2: Wel in bezit Museumkaart, ontvangt ook VVV cadeaubon als dank voor deelname  5 meetmomenten: – Nulmeting december 2010 – 4 kwartaalmetingen in 2011 met vragen over museumbezoek  De uitnodiging, nulmeting en kwartaal onderzoeken worden uitgevoerd door de Onderwijs Innovatie Groep (zusterbedrijf van EDG) te Utrecht

6 Resultaten, conclusies en aanbevelingen voor musea  Het onderzoek loopt nog; de eindresultaten zijn in februari 2012 bekend. Publicatie voorlopige resultaten: Zie hoofdstuk 12 van het APE/PPMC rapport  Indien succesvol verdere invulling via de Nederlandse Museumvereniging; voor een individueel museum mogelijk een extra stimulans om aan te sluiten bij de Museumkaart.


Download ppt "Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00."

Verwante presentaties


Ads door Google