De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De jaren ‘60 Deze jaren werden bij D.W.S. beheerst door; het kampioenschap van onze dames in district West B, de uitbreiding van het clubhuis, de bouw.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De jaren ‘60 Deze jaren werden bij D.W.S. beheerst door; het kampioenschap van onze dames in district West B, de uitbreiding van het clubhuis, de bouw."— Transcript van de presentatie:

1 De jaren ‘60 Deze jaren werden bij D.W.S. beheerst door; het kampioenschap van onze dames in district West B, de uitbreiding van het clubhuis, de bouw van de sporthal, de vele acties en discussies 11 of 7 handbal. Het debuut van onze dames in de hoogste klasse was van grote klasse. Ze eindigde namelijk op de 2e plaats in de zaal en op het veld behaalde ze de 3e plaats. Het seizoen 1961/1962 bracht de victorie; ze werden kampioen in de zaal.

2 Op 25 februari 1962 speelde ze in de Energiehal om het Nationale kampioenschap van Nederland. Onze dames behaalde daar de 2e plaats net achter Niloc. De zusjes Robart, Nel en Leny beide linkshandig behoorde tot de beste handbalsters van Nederland en speelde ook in het Nationale selectie. Op 15 januari 1962 speelde beide in het nationale team tegen Frankrijk in Parijs. Een grote groep jeugd was naar Rotterdam Centraal Station getogen om Nel en Leny te verwelkomen. Helaas hadden de dames verloren met 10 – 7. Nel en Leny hadden 3 van de 7 doelpunten voor hun rekening genomen; een prima prestatie. Dat deze dames in de belangstelling stonden zal niemand verbazen. Panorama publiceerde zelfs een groot stuk over ons dames team en in het bijzonder aan Leny en Nel. Een grote foto van beide zusjes en van het gehele team was het resultaat.

3 D. W. S. – Schiedam 1. A. Veldhoen 2. N. Bos- v. Houwelingen 3. E
D.W.S. – Schiedam 1. A. Veldhoen 2. N. Bos- v.Houwelingen 3. E. Sonius-Vis 4. J. Kaal-Roelse 5. D. Vis 6. H. Robart 7. M. Robart 8. H. Opschoor 9. W. de Bruin 10. T. Salari 11. H. de Kok 12 M. Hoorman Coach M. van Zelm 1962

4

5 Handbal met Carnaval Swift Roermond – D.W.S.

6 Het oudste en jongste lid
Op het technische vlak werd veel werk verzet. Er werden voor de senioren 5 kampen georganiseerd, er werden schoolplein-propaganda wedstrijden gespeeld. De jeugdkommissie organiseerde technische dagen met onderdelen als dribbelen, doelgooien, balrapen en hardlopen. Ook spelregelcursussen werden gegeven. Men was in deze jaren bezig de jeugd en de senioren dus de vereniging in z’n geheel op een hoger plan te brengen. Het oudste en jongste lid

7

8

9 Niet alleen technisch was men in deze jaren met veel energie bezig ook bouwtechnisch stond men z’n mannetje. De geldzorgen nog niet helemaal te boven of men maakte alweer plannen de kantine uit te breiden. Bij plannen maken alleen bleef het niet, de mouwen werden opgestroopt en zie in september 1962 werd de uitbreiding van kantine en kleedkamer officieel in gebruik genomen. Deze uitbreiding dwong respect af bij de sprekers de heer H. Schouten voorzitter afdeling Rotterdam en S. Klepke voorzitter districtbestuur. Om het financieel rond te krijgen werden akties gehouden. Bertus Reurling was de grote animator van de actie “Doe wat Stilletjes” met dubbeltjes werd NLG 1.000,20 bij elkaar gespaard. Cock van Houwelingen had de haren van z’n baard verkocht. Deze baard die bij de opening van Neptunes werd afgeknipt bracht NLG 140,00 op. Om nog even bij de kantine te blijven in 1967 werd de vloer van tegels voorzien en het interieur gemoderniseerd.

10

11

12

13

14 Ook natuurlijk een teamfoto
Koningin Juliana op bezoek in Schiedam 22 september 1962 Joke van der Most reikte bloemen aan. Ook natuurlijk een teamfoto Rita Bergkotte, Lies Kok, Nel Wey, Elly Steenbergen, Willy Robart, Joke van der Most, Hilda van der Waal, Janny Kraan, Janny de Vries, Nel Bos, Emmy Sonius

15 Kampioen Heren Junioren 1963

16 Kampioen Dames Junioren 1963
A. Elsing, J. Kraan, R. Duchateau, J. Brinckman, J. Klein, L. Kok, C. Schot, J. van der Most, L. Noorlander, J. Sigmond, N. Bos

17

18 Rein Sonius Emmy Sonius Jack Sigmond Rina v.d. Gaag Chris van Lier In 1963 werden 3 zevenhandbalvelden gras in gebruik genomen, deze velden werden dor eigen leden met behulp van Plantsoenen Dienst aangelegd. De toenmalige wethouder van sportzaken Mr. Van Bochove heeft ze in gebruik genomen. Men had de smaak weer te pakken want nog geen jaar later realiseerde men een half verhard veld met lichtmasten.

19 De eerste paal voor sporthal Margriet werd in 1964 geslagen D. W. S
De eerste paal voor sporthal Margriet werd in 1964 geslagen D.W.S. heeft op alle fronten meegeholpen om deze hal voor elkaar te krijgen. Al onze aspirant jongens gingen op pad om steentjes te verkopen. Vele leden hebben bij de bouw meegeholpen om de hal binnen de financiële begroting voor elkaar te krijgen. Zij die er erg veel werk aan hebben gegeven zijn o.a. Aad Sigmond, Cees van Geene, Jaap Bonte en Leen Koorn.

20 De discussie 11 of 7 handbal hielden de gemoederen goed bezig. D. W. S
De discussie 11 of 7 handbal hielden de gemoederen goed bezig. D.W.S. was en bleef een grote voorstander van 11 handbal, het mocht niet baatten 11 handbal was gedoemd te verdwijnen. Uit voorgaande blijkt wel heel duidelijk dat de vereniging volop leefde; men bouwde, organiseerde en presteerde. Eén man die deze jaren de grote animator en leider genoemd mag worden is wel Aad Sigmond. Bij het bouwen, organiseren van vele zaken of op het technische vlak Aad was de man waar het om draaide. Aad de perfectionist soms moeilijk voor andere maar met één grote gedrevenheid D.W.S. op alle fronten goed te laten draaien. Zeer terecht is hij dan ook genoemd als ere-lid van “zijn” vereniging.

21

22 Nog één van die technische hoogstandjes in die jaren gezien een trainingsweekend voor de dames en herenselecties als voorbereiding op de zaalkompetitie. Dit weekend werd gehouden in Kasteel “Bouvigne” te Breda. Onder bezielde leiding van Aad Sigmond werd een programma aan theorie en praktijk.

23


Download ppt "De jaren ‘60 Deze jaren werden bij D.W.S. beheerst door; het kampioenschap van onze dames in district West B, de uitbreiding van het clubhuis, de bouw."

Verwante presentaties


Ads door Google