De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

The 6th sense.

Verwante presentaties


Presentatie over: "The 6th sense."— Transcript van de presentatie:

1 The 6th sense

2 zintuigen Ik heb me de afgelopen tijd bezig gehouden met mijn zintuigen. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Ik heb alles onder de loep genomen, en heb met elke zintuig wat geexprerimenteerd. Hiervan heb ik steeds verslag uitgebracht, om zo bij te houden, wat me allemaal opviel. Zintuigen gebruik je elke dag, elke seconde van de dag, kan je wel zeggen. Door deze opdracht, ben ik me meer bewust geworden van mijn zintuigen. En heeft het me ook zeker geholpen met opdrachten van andere vakken. Want je word er scherper door, je kijkt in je dagelijkse leven meer naar de dingen om je heen, waardoor je steeds meer en betere ideeen krijgt.

3

4 Feeling Mijn bevindingen bij voelen, waren vreemde dingen, slechte dingen, maar ook leuke dingen. Zoals een massage! Ik heb het minste qua voelen meegemaakt. Omdat ik het op een of andere manier niet altijd meekrijg. Veel dingen die je voelt zijn zo vanzelfsprekend. Voelen is een handeling om alles te visualiseren., maar voelen is ook een handeling om een tinteling te krijgen, bijvoorbeeld, als iemand je streelt.

5

6 Sight Zien is een belangrijk aspect om tot conclusies te komen. Door met zien te experimenteren, ga je meer om je heen kijken, en meer om je heen realiseren. Of je ogen bevriezen iets wat je in het dagelijkse leven tegenkomt, of je pakt een paar shots, en maakt daar een eigen verhaal uit, een conclusie

7

8 Hear Bij dingen die je hoort, krijg je een bepaalde tinteling door je lichaam. Dit is bijvoorbeeld door muziek. Luister je naar een heftig nummer, voel je jezelf ook veel groter, machtiger en beter. Je oren kunnen maar 1 ding tegelijk, je kan niet met iemand bellen en tegelijkertijd tv kijken. Hier spelen ook wel andere factoren in mee.

9

10 Smell Ik heb veel onaangenaamde geurtjes geroken, sinds ik er op ging letten voor mijn opdracht. Niet prettig dus. Verder is me opgevallen, dat je neus niet veel geuren tegelijk kan hebben of achter elkaar een beetje dezelfde.ik had dit geprobeerd in een parfumeriezaak en na 4 luchtjes rook ik niks meer.

11

12 Taste Vaak proeven we alleen wat we kennen, voordat het in onze mond komt, weet je al wat voor smaak het is. Je weet al of je het lekker gaat vinden of niet. Als je niet weet wat je eet. Door middel van een blindoek, is het heel raar om je smaak te vormen. Proeven is daarom een zintuig die het beste werkt met zien.

13

14 New Ideas Door dat ik met de zintuigen de afgelopen tijd heb geexperimenteerd, heb ik een openere mind gekregen. Bij verschillende opdrachten heb ik nu meer aan kleur gedacht, of iets van geur. Je ideeen worden verbreedt. Het goede aan deze opdracht is, is dat je je creativiteit die in je zit, naar buiten komt. Creativiteit word geactiveerd door je zintuigen. Je beseft het niet, maar het zit heel dichtbij. Voor deze opdracht. Had ik de feeling gewoon nog niet zo. Verder is het goed om met deze opdrachten verder te gaan. Het is een goede vordering voor mezelf

15

16 Shopping Zintuigen zijn een van de belangrijkste dingen als het om shoppen gaat. Want je bent dan op zoek naar iets en je gaat dan zoeken naar iets wat aan jou eisen voldoet, je eisen keur je door middel van iets te ruiken, proeven, voelen, horen of zien. Als je een rok wil passen moet je zien of hij mooi staat bij jou. De kleur en het model. Je moet kunnen voelen of de stof niet te dun is voor de winter. Wil je een cd kopen, wil je natuurlijk wel eerst luisteren of je het leuk vind. Zonder al deze zintuiren is het eigenlijk onmogelijk om iets te kopen wat je eigenlijk wilde kopen

17 Shopping Het kan ook zo zijn dat je een of meerdere zintuigen mist.
Dit heeft ook een grote invloed op je winkelen. Als je niet kan zien en je wilt iets kopen, kan je altijd voelen aan een product, zo weet je wat voor vorm het heeft en van welk materiaal het is gemaakt. Kan je bijvoorbeeld niet proeven, dan kan je het eten altijd nog zien en er zelf een visualisatie bij maken. In je gedachtes proef je het dan.

18 NEW SHOP ANIMAL SOAP

19 FEEL & SEE

20 SMELL & TASTE

21 HEAR

22 NO TESTING ON ANIMALS FREE!!! YOU CAN LEARN FROM THEM

23 SPECIAL MADE FOR KIDS PLAY WITH ANIMALS. YOU CAN FEEL THEM

24 TASTE AND SMELL OF FRESH FRUTE

25

26 YOU HAVE IT IN DISNEY FIGURES EVERY CHARACTER HAS IS OWN FRUIT!
YOU SEE A LOT OF COLLORS

27 MADE KIDS HAPPY

28 YOU CAN PLAY WITH REAL ANIMALS

29 EAT FRUIT AND SMELL THE AROMA OF FRUTE

30 MADE BY AUKJE LEENAARS LIFESTYLE & DESING 3DD


Download ppt "The 6th sense."

Verwante presentaties


Ads door Google