De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Keukenploeg Van begin tot einde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Keukenploeg Van begin tot einde."— Transcript van de presentatie:

1 Keukenploeg Van begin tot einde

2 Keukenploeg: van begin tot einde
WAT? PROCESGANG Opstarten Timing Samenstelling Uitwerking menu en timing Kamp Afronden BIJLAGES uit Kampcode BESPREKING VERWACHTINGEN

3 WAT? De keukenploeg is een werkgroep die telkens opgestart wordt naar noodzaak. (paaskamp en grootkamp). De taak van deze werkgroep bestaat er in om de eenheid te voorzien van eten.

4 Initiatief ligt bij eenheid
Procesgang Initiatief ligt bij eenheid

5 Opstarten oproep via de communicatiekanalen ivm geïnteresseerden keukenploeg. Gezocht: verantwoordelijke die de keukenploeg kan en wil leiden. Deze persoon wordt aangesteld door de eenheid.

6 Timing Paaskamp: opstarten communicatie december
Groot kamp: communicatie opstarten maart (op weg’s). Dit heeft te maken met het plannen van de vakanties.

7 Samenstelling Complementaire groep: in overleg met de verantwoordelijke Indien er teveel mensen kandidaat zijn kan er gekeken worden naar hoe lang iemand meekan en een mix van ervaring en nieuwe mensen Afspraken worden bij de eerste vergadering overlopen. Basis zijn afspraken van het vorige jaar! Opmerkingen hierop worden meegenomen!

8 Uitwerking menu en timing
Timing (=planning opstellen & taken verdelen) Bij een eerste samenkomst tussen keukenploeg en eenheidsteam, wordt een timing opgesteld die realistisch is voor eenheid en keuken.

9 Uitwerking menu en timing
Voor het opstellen van de menu wordt er rekening gehouden met: vorige evaluaties. de programma’s van de takken. (Is 14 juli niet te laat om programma door te geven?) geeft de leiding input over de verschillende maaltijden. stelt keukenploeg volledig menu samen op basis van voorgaande en rekening houdende met eigen expertise. Tenslotte gaat de menu terug naar de leiding voor eventuele feedback.

10 Kamp Op kamp wordt er tweemaal stafraad gehouden.
Hierop wordt de menu overlopen en eventueel aangepast. De data voor deze stafraad die we als leidraad wensen te hanteren zijn: de eerste dag van het kamp (met de kindjes) en de avond na de ouderbezoekdag. Belangrijk! Takleiding/eenheidsteam en keukenploegverantwoordelijke overleggen voldoende tijdens kamp.

11 Afronden Na het kamp wordt een evaluatie gehouden met keukenploeg.
Na het kamp wordt een evaluatie gehouden met eenheidsraad. Eenheidsteam brengt verslag uit van de ene naar de andere vergadering.

12 Bijlages (Uit de kampcode) Een keukenploeg bestaat uit een
Keukenploegverantwoordelijke Chef Fourage Chef Kok Veel enthousiaste teamleden Elk met zijn eigen verantwoordelijkheid!

13 De verantwoordelijke van de keukenploeg
Heeft als taak: Woordvoerder namens de KP (aanspreekpunt); Samenstellen KP en Chef-EHBO door VKP i.o.m. EL en ET (T-2½ mnd); Opstellen evenwichtig kampmenu door VKP, Chef-kok en Chef-fourage (T-2 mnd); Organisatie en taakverdeling van de KP; Voorbespreken werking van de KP, menu, inkopen en de afspraken voor het kamp met de KP door de VKP en de EL (T-1 mnd); Aankopen keukenmateriaal door KP (T-1 mnd); Samenstellen dossier KP door VKP i.s.m. Chef-kok en Penningmeester Eenheid; Doen van inkopen, inpakken en gereedzetten keukenmateriaal door KP (T-2 dgn); Opbouwen en inrichten van het keukenkamp door de KP; Keukentent, fouragetent, uitgifteshelter, drankshelter, groepshelter, afgietplaats, afvalput, drooglijnen en vuurplaats KP; Aanleggen voorraad water, frisdrank en bier; Taakverdeling van de teamleden voor de bezoekdag tijdens het ZK; Dagelijkse evaluatie van de werking van de KP; Opstellen taakverdeling KP en Comité-leden voor bezoekdag door VKP Voorbespreking bezoekdag door EL en VKP met KP en Comité-leden Opbreken van het keukenkamp door de KP Opruimen van de EHBO-tent door Chef-EHBO Verzorgen van de maaltijden tijdens nakamp door de KP Laden camionets door allen Opruimen van alle keukenmaterialen in het lokaal door de KP Eindevaluatie van de werking van de KP. Evaluatie kamp en bezoekdag door KP met inbreng van EL (namens ER)

14 De Chef Fourage De vkp is in praktijk meestal ook of chef fourage of chef kok! De chef fourage heeft als taak: Beheren van de fourage (inclusief inventaris fouragetent en drankshelter); Maken van afspraken met de bakker, slager en groenteboer (leveringen op kamp); Opstellen van de boodschappenlijsten; Bijhouden van het kasboek van het kamp. De persoonlijke boodschappen worden zoveel mogelijk contant afgerekend; Bijhouden van de dranklijsten van de KP; Instrueren van de leden van de KP voor inkopen; In orde maken van de patrouillekisten; Eindevaluatie van de fourage.

15 De Chef Kok De vkp is in praktijk meestal ook of chef fourage of chef kok! De chef kok heeft als taak: Uitvoering geven aan het kampmenu (stipt op tijd); Organisatie en taakverdeling in de keukentent (inclusief opkuis); Instrueren van de leden van de KP voor alle keukenactiviteiten; Dagelijks het menu laten ophangen nabij de keukenshelter; Dagelijkse evaluatie van de keukenactiviteiten; Eindevaluatie van het kampmenu en de inventaris van de keukentent.

16 De teamleden De teamleden hebben als taak:
Bijdrage leveren aan alle activiteiten van de KP; Opbouwen en afbreken van het keukenkamp; Voorbereiden van de maaltijden, fourage, vieruurtje en extraatjes; Uitgeven van de maaltijden, fourage, vieruurtje en extraatjes (de bevers eten 15 min op voorhand soep die al is uitgeschonken; daarna schuiven zij gewoon aan voor de maaltijd) Bij het uitgeven van de maaltijden rekening houden met vegetarische gerechten; Bijdrage leveren aan de netheid van het keukenkamp; Doen van inkopen; Verzorgen van de afwas van de keuken en de jongere takken (bevers); Verzorgen van de was (keukendoeken en incidenteel kleding van de takken); Storten van groenafval in de afvalput Afvoeren van het huisvuil en gescheiden afval; Papierverbranding; Bezoekdag: voorbereiden maaltijd en bar door KP en Comité-leden


Download ppt "Keukenploeg Van begin tot einde."

Verwante presentaties


Ads door Google