De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorkennis Veiligheid bij het lassen Lasnaadvormen Elektrodekennis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorkennis Veiligheid bij het lassen Lasnaadvormen Elektrodekennis"— Transcript van de presentatie:

1 Voorkennis Veiligheid bij het lassen Lasnaadvormen Elektrodekennis
Uitzetting Hechten A-hoogte las Positieve en negatieve hoekinbranding

2

3 Hier worden fouten gemaakt! Welke?
Massaklem op verkeerde plaats, kans op kapotte lagers en elektrische onderdelen De minpool van de accu en dynamo moet los Hooi brand! Laskap en schort! Scherpe rand op de kabel Losse rommel en snoeren! Olie! Slechte verbinding! Haspel opgerold!

4

5 Laskoorts: Het inademen van metaaloxiden zoals zink, mangaan en koperdampen kan leiden tot een acute op een griep gelijkende ziekte, die "metaaldampkoorts" genoemd wordt. Het komt het meeste voor bij het lassen van gegalvaniseerd staal; de symptomen beginnen meestal enkele uren na de blootstelling met een dorstig gevoel, hoesten, zweet op het voorhoofd, pijn in de ledematen en koorts. Compleet herstel is er meestal binnen 1 of 2 dagen, zonder blijvende effecten.

6 Rutiel elektroden: Worden het meest toegepast. Hebben een uitstekende lasbaarheid. Geven mooie gladde lassen en vloeien goed aan aan de te verlassen delen. Geven een goede slaklossing en zijn verkrijgbaar in vele varianten en diameters. Hebben redelijk goede mechanische eigenschappen. Hebben een relatief hoog waterstofgehalte.

7 Basische elektroden: Het lasmetaal is erg zuiver. Hierdoor worden uitstekende mechanische eigenschappen verkregen (in het bijzonder een goede kerftaaiheid). Het is mogelijk producten te verkrijgen met een extreem laag waterstofgehalte. Het lasmetaal geeft hoge zekerheid bij constructies welke worden blootgesteld aan hoge eigenspanningen. Het lasmetaal geeft een relatief grove tekening . Indien niet door een vakman verlast kunnen inbrandkerven ontstaan. De slaklossing is dikwijls minder gemakkelijk dan bij een rutiel elektrode.

8

9

10 De a hoogte van een las wordt schuin gemeten, en is 60 % van de dunste plaatdikte!

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Onvoldoende inbranding bij hoeklassen als gevolg van een te lage boogenergie


Download ppt "Voorkennis Veiligheid bij het lassen Lasnaadvormen Elektrodekennis"

Verwante presentaties


Ads door Google