De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 DIACONAAL WERK IN DE PCG. ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente.

Verwante presentaties


Presentatie over: " DIACONAAL WERK IN DE PCG. ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente."— Transcript van de presentatie:

1  DIACONAAL WERK IN DE PCG

2 ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente diakenen om hun gaven aan te wenden voor de dienst in de kerk  Benoeming: De kerkenraad is gerechtigd elk aantal mensen tot diaken te bevestigen als zij nodig vindt voor haar gemeente

3 Kerk-zijn in Ghana  Geloven en dienen in de PCG: Twee kanten van één medaille in evenwicht!  Lukas 4: De agenda van Jezus is de agenda van de kerk!  Diakonaat is méér dan sociaal werk!

4  Diakonaat in West-Europa en diaconaat in Ghana: vergelijken om te begrijpen  Een paar voorbeelden

5 Geloven en helpen  Handelingen 5 – 7: Stephanus en zijn vrienden  Bijbelstudie en gebedsgroepen als diaconaal werk  Sociale hulp als diaconaal werk

6 De kerk actief bij noodhulp: PRESBYTERIAN RELIEF SERVICES AND DEVELOPMENT (PRS&D)  Opgericht in 2006  Sindsdien zijn al vele dorpen en wijken geholpen met noodhulp  In 2010 maakte een heftige overstroming in centraal Ghana meer dan 10.000 mensen dakloos en richtte voor miljoenen schade aan. PRS&D schoot te hulp.

7 Voorkomen is beter dan … Disaster Risk Reduction (DRR)  PRS&D helpt de mensen niet alleen bij de wederopbouw, maar geeft mensen advies om voorbereid te zijn op overstromingen en de gevolgen ervan te beperken.  Hulp zonder aanziens des persoons: zowel mensen binnen als buiten de kerk krijgen hulp.

8  Toegang tot onderwijs en leermiddelen  Verscheidene door de overstroming getroffen scholen kregen schoolbankjes, tafels en stoelen voor de onderwijzers, boeken en schriften  Steun aan huishoudens  Uit de verschilende dorpen zijn ernstig getroffen mensen uitgekozen die zijn getraind in het maken van zeep, batikken en textielverven om hun inkomen te verbeteren

9 Vruchten van het werk van PRS&D:  Onderwijs over omgeving is verbeterd  Noodhulp-vrijwilligersgroepen gevormd  Minder overstromingen en bosbranden omdat de mensen beter opletten  Hierdoor is het welzijn van de gezinnen verbeterd  Op scholen een speciale dag voor het leefmilieu – Abhor Day

10  Gemeenten brengen geld bijeen voor noodhulpfondsen  Samenwerking kerk met overheid en andere partijen  Een paar beelden:

11 Overstroomd dorp 11

12

13

14 “DANGER……JACK…….LETS’S TAKE COVER!!!!! 14

15 WILD FIRES 15

16 E. Okoampa (DM Consultat) 16

17 Water wordt weggepompt bij huizen 17

18 Overstroomde akkers 18

19 President Atta Mills op inspectie 19

20  MEDA ASE!  AKPE!  DANKE!  THANK YOU!  DANK U WEL


Download ppt " DIACONAAL WERK IN DE PCG. ARTIKEL 25: DE DIAKEN  Definitie: Overeenkomstig de apostolische praktijk en de reformatorische traditie bevestigt de gemeente."

Verwante presentaties


Ads door Google