De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

C-MIK 11 en 18 maart Hennie de Heks

Verwante presentaties


Presentatie over: "C-MIK 11 en 18 maart Hennie de Heks"— Transcript van de presentatie:

1 C-MIK 11 en 18 maart Hennie de Heks
Hennie de heks woont in een zwart huis, met zwarte tapijten, zwarte stoelen, een zwart bed met zwarte lakens, en zwarte schilderijen aan de muur. Er staat zelfs een zwart bed. Zelfs haar kat Helmer is zwart ... dat kan niet goed gaan! Op een dag struikelt ze over haar kat en komt plat op haar heksensnuit terecht …..au! Nee, dit kan niet, hier moet Hennie iets op verzinnen!

2 C-MIK 11 en 18 maart Voorleesverhaal Hennie de heks

3 C-MIK 11 en 18 maart In het kader van C-Lokaal maken alle kinderen uit de groepen 3 van het PO op 11 en 18 maart uitgebreid kennis met MIK Kunsteducatie. C-Lokaal behoort tot één van de pijlers van Stichting C: het presenteren van jaarlijks aanbod van kunstzinnige en culturele activiteiten en evenementen voor primair en voortgezet onderwijs, waarin leerlingen van groep 1 PO t/m leerjaar 3 van het VO kennismaken met de lokale infrastructuur. Speciaal voor de leeftijdsgroep van 6 en 7 jaar heeft MIK 9 workshops ontwikkeld rondom het thema ‘Hennie de heks’. Het is belangrijk dat de klassendocent vooraf in de klas aandacht besteedt aan het thema en de inhoud van de workshops zodat kinderen voorbereid op dit thema bij MIK komen. Het is de bedoeling dat de klassendocent, in overleg met de kinderen, de keuze van de workshop voor hen maakt. In bijgevoegd schema vind je de aantallen voor iedere klas en school. Om een en ander in de klas voor te bereiden hebben we een lied en het verhaal van Hennie de heks aan dit document toegevoegd. Je vindt dit op de laatste pagina. Het verhaal van Hennie de Heks gaat dan al leven bij de kinderen en de docenten van MIK kunnen hier op voortborduren in hun workshops. Wij wensen iedereen veel plezier toe bij deze activiteit op 11 en 18 maart in het gebouw van MiK Uden aan het Mondriaanplein. De medewerkers van MIK hebben er veel zin in en zullen de kinderen op een betoverende wijze ontvangen! Met dank aan Dorry Arts van Stichting C, Projectenteam MiK

4 C-MIK 11 en 18 maart Beste klassendocent van groep 3,
Op maandag 11 en 18 maart aanstaande vindt voor jouw groep de activiteit ‘C-MIK’ plaats. Workshoptijden: tot uur of tot uur. Zie voor meer informatie de workshopindeling op de laatste pagina. Het thema is dit jaar: ‘Hennie de heks’. Hennie de heks tovert graag. Alleen is er één probleem; als ze gaat toveren, gaan er vaak dingen fout! (Zo toverde ze wel eens zulke grote pompoenen dat haar huisje bijna verpletterd werd). Tijdens deze workshops van MIK nemen wij je groep mee naar de betoverende wereld van Hennie de heks. Deze activiteit wordt ondersteund met: Een toverformulier met daarop 9 workshops. Deze teksten kun je voorlezen aan de kinderen van je groep zodat zij op basis daarvan een keuze kunnen maken. Verder vind je hier praktische aandachtspunten die voor het bezoek aan MiK van belang zijn. Wij vragen je dan ook om deze informatie goed door te lezen!!! Praktische aandachtspunten: De workshops worden van tevoren in de klas ingedeeld. • Sticker: belangrijk is dat de kinderen op school een sticker met de kleur vande betreffende workshop, waarvoor voor ze zijn ingedeeld, op hun kleding plakken. Deze sticker mag wit van ondergrond zijn. Met de juiste kleur stift wordt het juiste nummer van de betreffende workshop, waar ze zijn ingedeeld, geschreven. Deze nummers vind je voor de titel van de workshop op het toverfomulier. Deze sticker voorkomt dat kinderen zelfstandig op het laatste moment toch nog voor een andere workshop kiezen waardoor het maximum aantal kinderen per workshop overschreden wordt. • Waar: bij MiK verzamelen de kinderen zich met hun leerkrachten in de hal op de begane grond. Daar staan 11 pijlen hangen in de juiste kleur van de workshop. De gekleurde letter op de sticker van de kinderen correspondeert met de letter en kleur van de workshop op de pijl. De kinderen weten dus meteen waar ze moeten gaan staan. De MiK-docent van desbetreffende workshop staat klaar bij de pijl en zal de kinderen meenemen naar het lokaal. • Start: de kinderen nemen hun jassen mee naar het werklokaal. Er zal een korte gezamenlijke ontvangst zijn. Het is voor ons erg belangrijk dat de workshops exact op tijd kunnen starten. We vragen je dan ook om 10 minuten vóór aanvang van de workshops aanwezig te zijn met je klas.

5 C-MIK 11 en 18 maart • Kleding: Voor kinderen die deelnemen aan de beeldende workshops is het raadzaam om oude kleren aan te doen. Voor leerlingen die deelnemen aan de dans- workshops is los zittende kleding aan te raden. MIK is niet aansprakelijk voor eventuele beschadiging van de kleren van de kinderen. • Werkstukjes: bij sommige workshops kunnen de gemaakte werkjes meteen meegenomen worden. Daar waar aangegeven zal MiK de gemaakte werkjes na ongeveer 3 weken afgeven op school. • Na afloop van de workshop zal de MiK-docent de kinderen naar de hal beneden brengen. Wij gaan er vanuit dat je daar als klassendocent klaarstaat om de kinderen te verzamelen. Onze eigen docenten moeten snel weer terug naar het lokaal om zaken voor te bereiden of op te ruimen. MiK kan er geen verantwoordelijkheid voor dragen wanneer kinderen bijv. gaan zwerven door het gebouw of onbegeleid naar buiten lopen. • Tijd: De leerlingen komen bij de eerste ronde om uur en bij de tweede ronde om uur naar buiten. • Assistentie: van elke school wordt een assistent bij een beeldende workshop ingedeeld. Wij adviseren om daar een ouder voor in te zetten, zodat je als klassendocent zelf gezellig kunt rondkijken bij alle workshops waar de kinderen van je groep aan deelnemen. Van belang is dat klassendocenten en assisterende ouders niet Tijdens de workshop in het lokaal gaan praten met elkaar. Dit stoort de inhoud van de workshop. Ook is het belangrijk dat hulpouders niet assisteren in een workshop waar eigen kinderen in zitten. Wij hebben gemerkt dat dit vaak remmend werkt op de expressieve uiting van het kind en dat zou jammer zijn. • Ouders: andere begeleidende ouders kunnen in de aula (1e verdieping) van MiK wachten en eventueel ook hulp bieden bij drukke workshops, dit alleen in overleg met de betreffende workshopdocent van MIK. • Koffie! Voor leerkrachten en ouders is er koffie en thee in de aula. Het projectenteam van MIK wenst je een inspirerende, betoverende, creatieve en plezierige ochtend toe, samen met de kinderen uit jouw klas!

6

7 C-MIK 11 en 18 maart Liedje Hennie de heks Hennie de toverheks maakt met toveren vaak iets geks. Abracadabra, abracadikker, Helmer Jan wordt een deftige kikker. Maar Helmer Jan wordt een hond met een strik, en ook een muis voor een ogenblik. Abracadabra, abracadikker, Helmer Jan is zelfs vogelverschrikker. refrein Hennie is een heks, die niet toveren kan, vraag maar aan haar kater Helmer Jan Hennie kennie, Hennie kannie, Hennie is een heks die niet toveren kan. Hennie de toverkol heeft in toveren heeft veel lol. Abracadabra, abracaponing, Helmer Jan wordt een koninklijke koning. Maar Helmer Jan is een dwerg met vier neuzen, en daarna wordt hij reus bij de reuzen. Abracadabra, abracaponing, Helmer Jan zoekt een andere woning. refrein Hennie de toverheks tovert soms ook met veel succes. Abracadabra, abracafoesje, Helmer Jan wordt verliefd op een poesje. En Helmer Jan ziet plots daar een kat, en samen zoenen ze op de mat. Abracadabra, abracafoesje, Helmer Jan is toch gek op dat snoesje. 2x Hennie is een heks, die wel toveren kan, vraag maar aan de kater Helmer Jan. Hennie kenwel, Hennie kanwel, Hennie is een heks die goed toveren kan

8


Download ppt "C-MIK 11 en 18 maart Hennie de Heks"

Verwante presentaties


Ads door Google