De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vanuit het ideale geval via meting naar het equivalent schema van de praktische transfo 6TEM – F. Rubben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vanuit het ideale geval via meting naar het equivalent schema van de praktische transfo 6TEM – F. Rubben."— Transcript van de presentatie:

1 Vanuit het ideale geval via meting naar het equivalent schema van de praktische transfo
6TEM – F. Rubben

2 Schema ideale transfo

3 Meting nullastproef. Wat meet je? Is er vermogen? Is er cos phi?
Is er stroom? Is deze zuiver imaginair? Wat zou deze (nullast)stroom betekenen? Welke verlies/verliezen zou(den) dit voorstellen? Hou stellen we dit in het equivalent schema voor?

4 Schema met enkel kernverliezen

5 Meting Kortsluitproef.
Wat meet je? Is er vermogen? Is er stroom? Is deze zuiver reëel? Wat zouden de componenten van de (korstluit)stroom betekenen? Welke verlies/verliezen zou(den) dit voorstellen? Hou stellen we dit in het equivalent schema voor? Hoe groot is de kortsluitspanning?

6 Equivalent schema volgens Steinmetz Onbelast

7 Equivalent schema volgens Steinmetz Belast
Maak de berekeningen met U1 = 220V en bereken de stroom in de primaire, in de secundaire, net als de spanning in de secundaire en de cos phi aan beide zijden. Belastingen Condensator: 6.8µF – 3.4µF µF – 0.85 µF Weerstand: 100 – 250 – 500 – 1000 Spoel: Controleer uw metingen met de berekeningen.


Download ppt "Vanuit het ideale geval via meting naar het equivalent schema van de praktische transfo 6TEM – F. Rubben."

Verwante presentaties


Ads door Google