De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SOS-procedure voor onveilige situaties

Verwante presentaties


Presentatie over: "SOS-procedure voor onveilige situaties"— Transcript van de presentatie:

1 SOS-procedure voor onveilige situaties
Signalering Onveilige Situaties Grip krijgen op onveilige situaties is grip krijgen op incidenten! Grip krijgen is systematiek aanbrengen om te kunnen analyseren. Het ongevallenregistratie- en onderzoeksprogramma is er geschikt voor. Het kan ook eenvoudiger door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ideeënbus. Of maak er eens een plakkertjeswedstrijd van. 1 Dodelijke afloop Blijvend letsel verzuimongevallen verzorgingsongevallen Incidenten

2 SOS-procedure voor onveilige situaties
1 Het ongevallenregistratie- en onderzoeksprogramma is er geschikt voor. De cd-rom biedt de mogelijkheid om onveilige situaties als ongeval zonder verzuim te registreren én te analyseren. Hiermee is er nog geen meldingssysteem of meldingsgedrag gecreëerd! Dat vergt een separaat traject.

3 SOS-procedure voor onveilige situaties
2. Het kan ook eenvoudiger door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ideeënbus. Veel bedrijven maken gebruik van een ideeënbus met een daarbij behorend formulier. Deze zelfde procedure kan eenvoudig geschikt gemaakt worden voor het melden van onveilige situaties. Plaats, naam, datum en omschrijving situaties is vaak al voldoende. Formulier in te leveren bij de afdelingschef en deze moet binnen 14 dagen reageren. Zo niet, dan met kopie naar de arbocoördinator.

4 SOS procedure voor onveilige situaties
3. Of maak er eens een plakkertjeswedstrijd van. Deze aanpak is wat speelser. Geef medewerkers, al dan niet in groepsverband, opvallend gekleurde (post-it)stickers en laat deze opplakken op plaatsen die als onveilig worden ervaren/gezien. Een open dag met de familie is hier ook voor te gebruiken. Het is wel zaak dat er iets mee gebeurd en dat de stickers verwerkt worden dan wel dat er tekst en uitleg gegeven wordt waarom iets niet of nog niet gebeurt.


Download ppt "SOS-procedure voor onveilige situaties"

Verwante presentaties


Ads door Google