De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TEST JE KENNIS OVER DE WERKING VAN EEN GENEESMIDDEL.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TEST JE KENNIS OVER DE WERKING VAN EEN GENEESMIDDEL."— Transcript van de presentatie:

1 TEST JE KENNIS OVER DE WERKING VAN EEN GENEESMIDDEL

2 Het geneesmiddel Rinomar Pseudo- efedrine®, gebruikt bij neusverkoudheden mag men gerust innemen ’s avonds voor slapen gaan. JUIST FOUT

3 Je antwoordde correct Pseudo-efedrine werkt opwekkend voor de hersenen en kan dus het inslapen bemoeilijken. Klik om verder te gaan. Pseudo-efedrine werkt opwekkend voor de hersenen en kan dus het inslapen bemoeilijken. Klik om verder te gaan.

4 Je antwoordde niet correct Pseudo-efedrine werkt opwekkend voor de hersenen en kan dus het inslapen bemoeilijken. Klik om verder te gaan. Pseudo-efedrine werkt opwekkend voor de hersenen en kan dus het inslapen bemoeilijken. Klik om verder te gaan.

5 Bij personen die speed gebruiken kan oververhitting ontstaan. JUIST FOUT

6 Je antwoordde correct Speed of amfetamine kan hyperthermie of oververhitting veroorzaken. Dit wordt nog bevorderd door de warme en vochtige omgeving die meestal in dancings heerst. Klik om verder te gaan. Speed of amfetamine kan hyperthermie of oververhitting veroorzaken. Dit wordt nog bevorderd door de warme en vochtige omgeving die meestal in dancings heerst. Klik om verder te gaan.

7 Je antwoordde niet correct Speed of amfetamine kan hyperthermie of oververhitting veroorzaken. Dit wordt nog bevorderd door de warme en vochtige omgeving die meestal in dancings heerst. Klik om verder te gaan. Speed of amfetamine kan hyperthermie of oververhitting veroorzaken. Dit wordt nog bevorderd door de warme en vochtige omgeving die meestal in dancings heerst. Klik om verder te gaan.

8 Patiënten met een hoge bloeddruk, die last hebben van ernstige neusverkoudheid, gebruiken bij voorkeur neusdruppels op basis van vasoconstrictoren in plaats van een oraal preparaat JUIST FOUT

9 Je antwoordde correct Bij toediening via neusdruppels komt de molecule nagenoeg niet in de bloedbaan terecht en treden er geen nevenwerkingen zoals hoge bloeddruk op. Het geneesmiddel werkt dan enkel lokaal. Klik om verder te gaan. Bij toediening via neusdruppels komt de molecule nagenoeg niet in de bloedbaan terecht en treden er geen nevenwerkingen zoals hoge bloeddruk op. Het geneesmiddel werkt dan enkel lokaal. Klik om verder te gaan.

10 Je antwoordde niet correct Bij toediening via neusdruppels komt de molecule nagenoeg niet in de bloedbaan terecht en treden er geen nevenwerkingen zoals hoge bloeddruk op. Het geneesmiddel werkt dan enkel lokaal. Klik om verder te gaan. Bij toediening via neusdruppels komt de molecule nagenoeg niet in de bloedbaan terecht en treden er geen nevenwerkingen zoals hoge bloeddruk op. Het geneesmiddel werkt dan enkel lokaal. Klik om verder te gaan.

11 Sympaticomimetica worden gebruikt bij astma omwille van hun bronchiënverwijdend effect, dit komt omdat deze geneesmiddelen inwerken op de β 1 -receptoren ter hoogte van de gladde spieren van de bronchiën. JUIST FOUT

12 Je antwoordde correct Het zijn de β2-receptoren die zich in de luchtwegen bevinden; de β1-receptoren spelen een belangrijke rol in het hart. Klik om verder te gaan. Het zijn de β2-receptoren die zich in de luchtwegen bevinden; de β1-receptoren spelen een belangrijke rol in het hart. Klik om verder te gaan.

13 Je antwoordde niet correct Het zijn de β 2 -receptoren die zich in de luchtwegen bevinden; de β 1 -receptoren spelen een belangrijke rol in het hart. Klik om verder te gaan. Het zijn de β 2 -receptoren die zich in de luchtwegen bevinden; de β 1 -receptoren spelen een belangrijke rol in het hart. Klik om verder te gaan.

14 Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het willekeurig zenuwstelsel genoemd. JUIST FOUT

15 Je antwoordde correct Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Klik om verder te gaan. Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Klik om verder te gaan.

16 Je antwoordde niet correct Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Klik om verder te gaanKlik om verder te gaan. Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Klik om verder te gaanKlik om verder te gaan.

17 Excretie van geneesmiddelen gebeurt voornamelijk in de lever. JUIST FOUT

18 Je antwoordde correct Het is de metabolisatie van geneesmiddelen, of omzetting tot afbraakproducten, die in de lever gebeurt. Klik om verder te gaan. Het is de metabolisatie van geneesmiddelen, of omzetting tot afbraakproducten, die in de lever gebeurt. Klik om verder te gaan.

19 Je antwoordde niet correct Het is de metabolisatie van geneesmiddelen, of omzetting tot afbraakproducten, die in de lever gebeurt. Klik om verder te gaan. Het is de metabolisatie van geneesmiddelen, of omzetting tot afbraakproducten, die in de lever gebeurt. Klik om verder te gaan.

20 De nier is een belangrijk orgaan voor de excretie van geneesmiddelen. JUIST FOUT

21 Je antwoordde correct De nieren zorgen voor de belangrijkste vorm van uitscheiding van geneesmiddelen en metabolieten, via de urine. Klik om verder te gaan. De nieren zorgen voor de belangrijkste vorm van uitscheiding van geneesmiddelen en metabolieten, via de urine. Klik om verder te gaan.

22 Je antwoordde niet correct De nieren zorgen voor de belangrijkste vorm van uitscheiding van geneesmiddelen en metabolieten, via de urine. Klik om verder te gaan. De nieren zorgen voor de belangrijkste vorm van uitscheiding van geneesmiddelen en metabolieten, via de urine. Klik om verder te gaan.

23 Personen met een alcoholprobleem, moeten opletten met het gebruik van geneesmiddelen. JUIST FOUT

24 Je antwoordde correct Door alcoholmisbruik wordt de lever aangetast, wat ervoor zorgt dat de leverwerking niet optimaal is en geneesmiddelen minder snel worden afgebroken. Klik om verder te gaan. Door alcoholmisbruik wordt de lever aangetast, wat ervoor zorgt dat de leverwerking niet optimaal is en geneesmiddelen minder snel worden afgebroken. Klik om verder te gaan.

25 Je antwoordde niet correct Door alcoholmisbruik wordt de lever aangetast, wat ervoor zorgt dat de leverwerking niet optimaal is en geneesmiddelen minder snel worden afgebroken. Klik om verder te gaan. Door alcoholmisbruik wordt de lever aangetast, wat ervoor zorgt dat de leverwerking niet optimaal is en geneesmiddelen minder snel worden afgebroken. Klik om verder te gaan.

26 Geneesmiddelen kunnen soms een slechte adem veroorzaken. JUIST FOUT

27 Je antwoordde correct Sommige vluchtige metabolieten worden via de luchtwegen uitgescheiden, waardoor ze een ademgeur kunnen veroorzaken! Klik om verder te gaan. Sommige vluchtige metabolieten worden via de luchtwegen uitgescheiden, waardoor ze een ademgeur kunnen veroorzaken! Klik om verder te gaan.

28 Je antwoordde niet correct Sommige vluchtige metabolieten worden via de luchtwegen uitgescheiden, waardoor ze een ademgeur kunnen veroorzaken! Klik om verder te gaan. Sommige vluchtige metabolieten worden via de luchtwegen uitgescheiden, waardoor ze een ademgeur kunnen veroorzaken! Klik om verder te gaan.

29 Vrouwen die borstvoeding geven, kunnen gerust geneesmiddelen innemen. JUIST FOUT

30 Je antwoordde correct Sommige lipofiele moleculen worden via de moedermelk uitgescheiden, waardoor ze bij de baby nevenwerkingen kunnen veroorzaken! Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten Sommige lipofiele moleculen worden via de moedermelk uitgescheiden, waardoor ze bij de baby nevenwerkingen kunnen veroorzaken! Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten

31 Je antwoordde niet correct Sommige lipofiele moleculen worden via de moedermelk uitgescheiden, waardoor ze bij de baby nevenwerkingen kunnen veroorzaken! Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten Sommige lipofiele moleculen worden via de moedermelk uitgescheiden, waardoor ze bij de baby nevenwerkingen kunnen veroorzaken! Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten


Download ppt "TEST JE KENNIS OVER DE WERKING VAN EEN GENEESMIDDEL."

Verwante presentaties


Ads door Google