De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar rusten de Rechtvaardige Rechters Willy Nachtergaele.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar rusten de Rechtvaardige Rechters Willy Nachtergaele."— Transcript van de presentatie:

1 Waar rusten de Rechtvaardige Rechters Willy Nachtergaele

2 Alles begint op donderdag 19 oktober 2006 met de lezing in Wetteren : “Waar zitten de Rechtvaardige Rechters?”

3 Op 7 november 2006 gaat journalist René De Witte in P-Magazine dieper in op hetgeen in de lezing is verteld. De nationale pers volgt…

4 De hypothese : motief van de afpersing is de politieke ambitie van Arsène Goedertier. Het losgeld is bestemd voor de afwerking van de Sint-Laurentiuskerk in Antwerpen. De Rechtvaardige Rechters werden door Goedertier in deze kerk verborgen.

5 Mogelijks werd het paneel destijds verstopt onder deze mozaïek, de afmetingen kloppen perfect….In mei 2002 werd het bisdom hierover ingelicht.

6 Op zaterdag 18 november 2006 vernamen we dat die mozaïek in september 2002 gelicht werd door Karel Mortier, in het bijzijn van een cameraploeg van de VRT…

7 In de reportage van Koppen (23 november 2006) wordt de plankenvloer van de kruipruimte onder het altaar als mogelijke bergplaats aangeduid. Mei 2007 : vaststelling dat de plankenvloer door onbekenden werd uitgebroken …

8 Maar…een oude foto uit 1933 brengt een andere potentiële bergplaats aan het licht : de holle ruimte waar de eerste steen van de kerk rust… Gezien onze hypothese heeft deze plaats een bijzondere symbolische waarde ! Het blijft nu wachten op de zoekactie van de federale politie…spannend !

9 epiloog Op 31 oktober 2007 voert de federale recherche een grootscheepse zoekactie uit in de Sint Laurentiuskerk te Antwerpen.

10 Om 9 uur wordt de kerk afgesloten voor het publiek en wordt het altaar met de meest moderne apparatuur aan een grondig onderzoek onderworpen.

11 In totaal nemen 6 politiemensen aan de zoeking deel, en het onderzoek neemt zo’n zeven uur in beslag.

12 De holle ruimte die de eerste steen bevat laat zich niet scannen met X-stralen, en gezien destructief onderzoek niet is toegestaan, gaat men over tot boringen en endoscopisch onderzoek vanuit de onderliggende crypte.

13 Om 16 uur tenslotte valt het verdict : de Rechtvaardige Rechters rusten niet op de door ons aangeduide plaatsen.

14 Zaterdag 3 november 2007 : Willy Nachtergaele start, meer dan ooit vastbesloten, een nieuw onderzoek naar de verdwenen Rechters…

15 Wordt vervolgd…


Download ppt "Waar rusten de Rechtvaardige Rechters Willy Nachtergaele."

Verwante presentaties


Ads door Google