De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

©2011 CDC-automatisatie BVBA Praktijkcase IO-Link bij VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP Christofe Decraene CDC Automatisatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "©2011 CDC-automatisatie BVBA Praktijkcase IO-Link bij VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP Christofe Decraene CDC Automatisatie."— Transcript van de presentatie:

1 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Praktijkcase IO-Link bij VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP Christofe Decraene CDC Automatisatie

2 ©2011 CDC-automatisatie BVBA CDC Automatisatie Referenties in:  Plastics  Afvalbeheer  F&B  Farma  Textiel  Immotica  outsourcing van programmeurs

3 ©2011 CDC-automatisatie BVBA VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP is een geïntegreerd milieubedrijf gespecialiseerd in afvalmanagement en innovatieve milieutechnologieën. Naast een internationaal georganiseerde afvallogistiek beschikt VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP over verschillende verwerkingssites. De meer dan 1850 afvalstromen die door de groep ingezameld worden, worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen of energie. VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP beschikt ook over een uitgebreide kennis van afval en de milieuindustrie waardoor de group een veel gevraagde partij is op vlak van milieuadvies en de ontwikkeling van milieutechnologie (groene energie) voor derden. VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP behoort momenteel tot de top in België en Noord-Frankrijk op vlak van afvalmanagement. Maar de ambities reiken verder: onder het motto “Managing Your Waste “ staan een aantal internationale projecten binnen en buiten Europa in de steigers. More information: www.vanheede.comwww.vanheede.com Sites: Anwerpen Marquette-Lez-Lille Mons (Quévy) Mouscron (Moeskroen) Oostkamp Roeselare (Rumbeke) Wervik (Geluwe)

4 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Site Rumbeke STORTPLAATS - PRODUCTIE VAN GROENE ELECTRICITEIT In de site te Rumbeke baat de VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP een groeve voor de ontginning van klei en zandleem uit en een categorie II stortplaats en een categorie III stortplaats. De afvalstoffen, die op de categorie II stortplaats worden gedeponeerd, zijn vooral industriële afvalstoffen die omwille van hun aard of samenstelling vergelijkbaar zijn met huishoudelijke afvalstoffen van organische aard (bvb. textielafval, organisch slib, asresten afkomstig uit de verbranding van huishoudelijk afval). Op de stortplaats categorie II ontstaat er stortgas, dewelke door middel van een gasdrainagesysteem wordt afgezogen en wordt afgeleid naar drie WKK’s. Hierdoor wordt het stortgas zo veel mogelijk aangewend voor de productie van warmte en ‘groene’ electriciteit. Op de stortplaats categorie III worden er inerte afvalstoffen gedeponeerd, zoals misvormde tegels, snijresten van kalkplaten, gieterijzand, koepelovenafval, stof van droogontstoffers, mortel, grond, enz.

5 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Automatisering van de pompen Op de site bevinden zich meerdere pompen voor het oppompen van grondwater enerzijds en vervuild stortwater anderzijds. De bediening van de pompen gebeurde manueel; Hiervoor werd een automatisering doorgevoerd met als doel:  Sneller ingrijpen bij een storing.  Remote melding van storingen (e-mail en SMS)  Centrale verwerking en archivering van storingen.  Vermijden van lange trajecten voor het terug opstarten van de pompen (stortplaats bij slecht weer ook moeilijk toegankelijk).  Remote herstarten van de pompen.  Vermijden van onverantwoord terug opstarten van pompen (droogdraaien).  Reduceren van het aantal reparaties aan de pompen.

6 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Automatisatie van de pompen op de site 1,5 km

7 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Configuratie

8 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Voordelen van IO-Link motorstarters.  Vervanging thermiek, contact en motorstarter door geïntegreerd toestel.  Minder spare parts  Minder bekabeling: tov conventionele bekabeling een besparing van 116 aansluitingen.  Betere en meer uitgebreide diagnose vanuit het toestel.  Ophalen van de alarmen uit de motorstarter direct naar de WinCC. (van daaruit versturen van SMS of e- mail naar de service afdeling).  Mogelijkheid tot bediening van de pompen vanuit de WinCC centrale.

9 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Verdere stappen

10 ©2011 CDC-automatisatie BVBA Verdere stappen.  Het weer heeft een grote invloed op de kwaliteit en de kwantiteit van het gas dat geproduceerd wordt.  Daarom zal de WinCC applicatie met een weerstation uitgerust worden.  De WKK’s zullen hierdoor met een nog hoger rendement kunnen werken.  VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP plant daarmee een load balancing van de productie (bij een smart grid is het meestal load balancing van de gebruikers).

11 ©2011 CDC-automatisatie BVBA CDC-automatisatie BVBA Decraene Christofe. Meensesteenweg 542 8800 Rumbeke-Roeselare christofe.de.craene@cdcautomatisatie.be [T] +32 (0)476 25 43 63 [F] +32 (0)51 62 58 65 SIMATIC S7-1200SIMATIC S7-1200 Bedankt voor uw aandacht


Download ppt "©2011 CDC-automatisatie BVBA Praktijkcase IO-Link bij VANHEEDE ENVIRONMENT GROUP Christofe Decraene CDC Automatisatie."

Verwante presentaties


Ads door Google