De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik volgende Je hebt vast al eens gehoord van de gevolgen van luchtvervuiling. Vooral in grote steden, waar de lucht die we inademen zeer ongezond is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik volgende Je hebt vast al eens gehoord van de gevolgen van luchtvervuiling. Vooral in grote steden, waar de lucht die we inademen zeer ongezond is."— Transcript van de presentatie:

1 Klik volgende Je hebt vast al eens gehoord van de gevolgen van luchtvervuiling. Vooral in grote steden, waar de lucht die we inademen zeer ongezond is. In veel steden zoals Mexico-stad, Delphi, Santiago de Chile, Moskou, London etc., klinkt nogal eens op de radio: Let op!, Smog! De luchtverontreiniging is zeer hoog. Ouderen en kinderen wordt aangeraden binnen te blijven. Wie aan sport doet wordt aangeraden dat binnen te doen. Mensen met astma moeten zuurstofflessen meenemen. De rest van de bevolking moet mondkapjes gebruiken.

2 Hebt u daar al eens van gehoord?
Om dit probleem op te lossen, dat inmiddels al een wereldwijde catastrofe is geworden, was er ooit al een oplossing! Hebt u daar al eens van gehoord?

3 In 1996 werd de eerste elektro-auto, de EV1 (Electric Vehicle 1), van General Motors in de USA geproduceerd en reed rond in de straten van Californie.

4

5 Het waren snelle auto’s: van 0 tot 100 km/h in slechts 9 seconden!
En ze maakten weinig geluid!

6 Ze gaven geen vervuiling van de directe omgeving
Ze hadden geen uitlaat!

7 Men kon ze eenvoudig opladen – met behulp van stroom
In de eigen garage!

8 10 jaar later waren deze auto’s van de ‘toekomst’ verdwenen!
Hoe kan dat? Men moet weten, dat deze auto’s niet gekocht konden worden. Men kon ze alleen HUREN. De huurovereenkomsten werden stomweg niet verlengd!

9 General Motors haalde alle EV1 auto’s terug – ondanks protest van de gebruikers.
En toen werden ze… …VERNIETIGD

10 Al deze auto’s!

11 In 1997 presenteerde Nissan de elektro-auto Hypermini in Tokyo.
De gemeente van de stad Pasadena in Californie (USA) besteld deze auto’s voor haar ambtenaren.

12 Men waarderde deze auto’s zeer, omdat ze makkelijk te bedienen waren en men probleemloos overal kon parkeren. Ze waren in het stadsverkeer zeer efficient.

13 In augustus 2006 liep de huurovereenkomst tussen Pasadena en Nissan af.
De gemeente probeerde de auto’s te kopen... maar Nissan weigerde.

14 Nissan nam alle auto’s terug, om ze te...
VERNIETIGEN!

15 In 2003 besloot Toyota tot de produktie van de RAV4-EV (EV=Electric Vehicle).
Deze elektrische auto, een technisch hoogontwikkeld product werd door de gebruikers vanaf 1997 zeer gewaardeerd.

16 De kosten van het opladen bedroegen slechts 2,70 US$.
In 2005 liep de huurovereenkomst af.

17 Toyota haastte zich om al deze voertuigen onverwijld terug te halen om ze te...
VERNIETIGEN!

18 Toen echter begonnen enkele Amerikaanse burgers zich te organiseren!
In een poging de RAV4‑EV te redden, richtten ze de vereniging “Don’tCrush” op. Deze vereniging oefende 3 maanden lang druk uit op Toyota. Gewonnen! Eindelijk werkte Toyota mee en gaf toestemming aan de huurders van deze auto’s, om de voertuigen te mogen kopen .

19 Desondanks werd het model niet meer geproduceerd en de accu NiMH EV-95 niet opnieuw gefabriceerd. Waarom? In 2005 kocht de fusie van Chevron-Texaco de patenten van de accu voor 30 miljoen US$ en ontmantelde de fabriek.

20 ‘Toevallig’ is, dat terwijl de elektrische voertuigen massaal vernietigd werden, die met verbrandingsmotoren goed beschermd werden. In juni 2001 namelijk ondervond de 23 jarige activist Jeffrey Luers, die zich het lot van de oerbossen aantrok, de volgende treurige ervaring:

21 Hij werd tot 22 jaar en 8 maanden gevangenisstraf veroordeeld omdat hij 3 Hummers (Amerikaanse auto, oorspronkelijk voor militair gebruik, die zeer veel benzine gebruikt) in de fik had gestoken. Hiermee wou hij aandacht vragen voor de grote gevaren van deze veelzuipers voor onze planeet.

22 De “Lobby’s” van de grote oliebedrijven wilden niet dat de elektische auto’s overleefden!
En zo worden vanwege de olie oorlogen gevoerd en wereldwijd mensen gedood – voor een energiebron die onze hele planeet dramatisch vervuilt!

23 Maar er bestaan niet alleen technologien met behulp van elektriciteit uit het stopcontact!
BMW heeft een commerciele auto ontwikkeld die met waterstof aangedreven wordt! En dat al 10 jaar geleden! De gouverneur van Californie, de beroemde Arnold Schwarzenegger, reed met zij eigen Hummer op waterstof!

24 Enige tijd geleden werd openlijk de Genepax gepresenteerd
Enige tijd geleden werd openlijk de Genepax gepresenteerd. Dit gaat over de enige auto die met Waterdamp aangedreven wordt. Ja, je leest het goed: Deze auto loopt op alleen maar water! Maar dat is nog niet alles: Het water dat gebruikt wordt hoeft niet eens gefilterd te zijn en het heeft de potentie om met slechts 1 liter, 1 uur lang 80 km/h te rijden!

25

26 Vraag je dan eens af: Hoe is het mogelijk dat deze auto’s niet wereldwijd worden verkocht? Deze auto’s hadden jaren geleden al onze huidige vervuilende en dure wagens moeten hebben vervangen! Waarom komt dat niet op het nieuws? Waterdamp is de enige uitstoot van auto’s die op waterstof rijden. Dat betekent dat er geen enkele schadelijke uitstoot is! Waterstof en lucht als enige bestanddelen van de verbranding – een vrijwel kostenloze bron van transport!

27 Stel je eens voor wat een vat olie zou kosten als die niet gebruikt zouden worden voor transportmiddelen? De geringe vraag zou de prijs van olie enorm laten dalen… Heb je gehoord dat een groep uit het Amerikaanse Congres concludeerde dat vandaag de dag de helft van de prijs van ruwe olie bepaald word door SPECULANTEN? Onder die speculanten zitten grote investeringsfondsen uit de USA en Europa.

28 Weet u wie er belang bij heeft dat de olieprijs zo hoog is? Qui bono?
De oliemaatschappijen die met behulp van de macht van het geld, de wetgevende machten in de USA en Europa onder hun controle hebben. De families - Bush (2 Amerikaanse presidenten), Rockefeller, Rothschild, het Englse koningshuis, Beatrix als grootaandeelhouder van Shell etc. -, die door hun enorme vermogens de hele industrie controleren die van hun olie afhankelijk is.

29 Wist u dat biobrandstof het gebruik van fossiele olie in stand houdt?
De biobrandstof wordt met aardolie gemengd, “om het verbruik daarvan te verminderen”… Op deze manierwordt aardolie als belangrijke bron voor transportvoertuigen behouden. Die mannen begrijpen het, niet waar? Trap er niet in.

30 Daarbij zorgt het gebruik van biobrandstof uit bijvoorbeeld mais en ander gewas voor enorme prijsverhogingen van landbouwgronden en voedsel... Ook ontstaat er een enorme speculatie op voedselproductie via de termijnhandel die ook prijsverhogend werkt. Arme wereldburgers kunnen hun dagelijks eten niet betalen terwijl Westerlingen hun auto’s aftanken Voor het produceren van biobrandstoffen wordt Tropisch Regenwoud in versneld tempo gekapt.

31 Kent u het «Sneeuwbaleffect »?
Stuur deze informatie aan 10 vrienden, die op hun beurt ook weer 10 vrienden bereiken… zo gaat deze info naar iederen ter wereld. Actie 1: Als u deze informatie belangrijk vindt, stuur hem dan door! Actie 2: Als u de volgende keer een auto koopt, koop dan een electrische auto of, beter nog, een op waterstof aangedreven auto. Uiteraard is een auto op waterdamp nog beter, maar probeer daar maar eens aan te komen... In een paar maanden zullen het miljoenen mensen zijn die de volgende vraag stellen: Waarom werden er eerste elektrische auot’s gemaakt en vervolgens vernietigd? Als u nog wel frisse lucht kunt inademen, wordt dan actief! De “Lobby’s” zijn niet onverslaabaar! Stuur een brief aan uw minister van Verkeer met uw vragen!

32 Laten we opkomen voor onze rechten! OF
VERSPREID DEZE INFO PRAAT ER OVER MET VRIENDEN MAAK ANDEREN BEWUST! Alleen op die manier kan er iets tegen de macht van de olie worden ondernomen. Het gaat om uw gezondheid en die van uw kinderen en onze Planeet Laten we opkomen voor onze rechten! OF Laat het anders maar gewoon zoals het is ... ? zolang het duurt...


Download ppt "Klik volgende Je hebt vast al eens gehoord van de gevolgen van luchtvervuiling. Vooral in grote steden, waar de lucht die we inademen zeer ongezond is."

Verwante presentaties


Ads door Google