De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In Sweet Loving Memory Of Champ From Silque's Freehill

Verwante presentaties


Presentatie over: "In Sweet Loving Memory Of Champ From Silque's Freehill"— Transcript van de presentatie:

1 In Sweet Loving Memory Of Champ From Silque's Freehill
Super Trooper - Abba In Sweet Loving Memory Of Champ From Silque's Freehill

2 geboren op 08/04/03 overleden op 24/06/06

3 30 mei 2003 : een heugelijke dag, na ongeveer 12 jaar wachten
en zagen voor een border collie kwam Champ in mijn leven. Meteen toen ik hem op de website van Frieda zijn fokker zag wist ik dat hij bij me hoorde en de dag erna kwam hij al naar huis. Zo blij dat ik was met hem

4 In het begin stak hij erg veel deugnieterij uit, dat ik Frieda
regelmatig contacteerde voor goede raad bij de opvoeding van mijn super trouper Zo stal hij de sandwiches… En lag hij steeds op de loer…

5 En probeerde hij reeds Alizka te
domineren Maar uiteindelijk werden het beste maatjes

6 En uiteindelijk met de goede raad
van Frieda ging hij ook heel erg goed werken in de hondenschool. En zo werd Frieda ook meer dan enkel maar de fokker van mijn Champ

7 Tot we agility ontdekten
Het was zijn lust en zijn leven En uiteindelijk deden we enkel nog agility

8 Ook in de tuin amuseerde hij
zich rot Onder andere met zijn frisbee

9 Of tikkertje spelen rond de boom

10 Of water… gek werd hij als je de tuinslang bovenhaalde

11 Zelfs de kat was zijn vriend

12 Hij was geliefd door iedereen die hij tegenkwam
En zo kwam hij aan zijn naam “ de super trouper” Hij liet echt alles toe en gedroeg zich voorbeeldig bij mijn vader die uit het ziekenhuis kwam en deels verlamd was.

13 Zo verdiende hij wel eens een groot been, waar hij dan niet
wist wat hij ermee moest

14 Helaas was mijn Champeke, een zorgekindje geworden
door zijn ontstuimigheid was hij als jonge hond met zijn hoofd tegen de tafel gelopen zodanig dat hij er een serieuze bult en hersenschudding aan overhield en later epileptie kreeg hierdoor. Maar dat belette hem niet te doen wat hij graag deed en op op 10 juni deed hij nog eens mee in de clubmatch agility en won hij nog de estafette in 5.45 sec !!

15 In de nacht van zaterdag op zondag 17-18 juni, had hij het
in zijn hoofd gehaald om in de vuilbak resten te gaan opeten Die zondag ging hij zonder ontbijt naar de training gehoorzaamheid en zette hij nog een prachtige prestatie neer en werd er zelfs gesproken over zijn brevet te gaan halen. Daar ik besloten had hem uit de agility te houden en met hem verder wou in de gehoorzaamheid. Al mocht hij nog wel eens een training agility lopen.

16 Maandag voelde hij zich wat pips en dachten we dat hij enkel
een indigeste had van die vuilbak Dinsdag werd hij zieker en kreeg hij diarree en gaf hij ook over. Er werd niets aan het toeval overgelaten en Champ werd meteen naar de dierenkliniek gebracht. Foto genomen dinsdagavond toen hij reeds ziek was, let op het pootje onder zijn hoofd

17 Er werd een foto van zijn buik genomen en er kon niets ernstig
vastgesteld worden, behalve een maag en darmontsteking.

18 Donderdag zou hij beter zijn. Helaas was dat niet zo en ging
De illusie – Mama’s Jasje Donderdag zou hij beter zijn. Helaas was dat niet zo en ging hij enkel achteruit. En kreeg hij plots epileptische aanvallen die ze niet onder controle kregen. De bloeduitslag toonde een probleem in de lever aan. En werd er gedacht aan het syndroom van Cushing. Daar de epileptie secundair was, dus ten gevolge van … en niet het eigenlijke probleem was.

19 Vrijdag was er geen beterschap in zijn toestand, maar
toen ik er was stond hij plots recht, kwam uitbundig dag zeggen en lekte heel mijn gezicht. Ik hoopte dat hij zich beter voelde. Want de maag en darmontsteking was niet meer te zien op foto. Maar de lever was nog steeds niet in orde en er was een “vreemde massa” gezien rond de nieren. Cushing of levershunt luidde het.

20 Zaterdag nog geen beterschap in zijn toestand en werd er nog
Eens een onderzoek gedaan van bloed en buik. Toen bleek ook nog eens de pancreas op te geven. De ene aanval kwam na de andere. En Champie kon niet meer geholpen worden.

21 Het onvermijdelijke gebeurde toen … Champie werd uit zijn
lijden verlost; uit de latere autopsie bleek dat hij een pancreas carcinoma had, dus een kwaadaardige kanker. Die niet te genezen was, zelfs niet in een vroegtijdig stadium.

22 Zondag mocht Champie nog even thuis zijn afscheid nemen. En
kon ik ook uitgebreid afscheid van hem nemen. Zijn cd die ik Voor hem gemaakt had werd gespeeld terwijl ik hem nog de Laatste woorden toefluisterde : mijn ventje, mijn opvoedertje Wie zal nu mijn pups gaan opvoeden, niemand kon dat zoals jij.

23 Maandag werd hij overgebracht naar het crematorium waar hij
dan vrijdag zou gecremeerd worden.

24 Vrijdag 30 juni was dan het definitieve afscheid en werd hij
waardig als hij was gecremeerd. Zijn urne heeft een waardig plekje gekregen en een deel van zijn assen zitten in een kokertje Om mijn hals, zodat ik hem altijd bij me heb. Mijn Super trooper had ons dus voorgoed verlaten, veel te vroeg

25 Uiteraard wou ik een waardige opvolger voor mijn Super Trooper
en van waar anders moest die komen dan als van bij Frieda, de fokker van Champie. Toen Champie ziek werd, was Kitty net gedekt en dus 2 maanden na zijn overlijden werd Kitty haar nest geboren. Helaas, een heel nest teefjes en ik wou zo graag terug een reutje als opvolger. dus werd het wachten op het volgende nest.

26 Wat bleek… Mira, de zus van champie was ondertussen
3 weken drachtig. De beslissing was snel gemaakt om op haar te wachten. Het zou dus een neef van Champie gaan worden.

27 De uitgerekende datum was 14 oktober , dus het aftellen kon
beginnen. Ik hoopte dat Mira 2 dagen te laat zou bevallen Zodat mijn nieuwe pup, reeds Fenli gedoopt op mijn verjaardag geboren zou worden. Maar Mira besliste anders en beviel 2 dagen te vroeg van 6 kerngezonde pups, 4 reutjes 2 teefjes.

28 I saw a dog from Silque’s Frieda (free) en Hilda (Hill). …
Fenli werd als eerste geboren. De naam Fenli is eigenlijk ook heel specifiek gekozen. En moest voor mij een verwijzing worden. De geplande naam was : Fenli From Silque’s Freehill. Fenli is oud engels voor “I saw a dog”. De kennelnaam is de kennelnaam die ook Champie droeg en is van Frieda en haar zus. Dus de vertaling zou geweest zijn : I saw a dog from Silque’s Frieda (free) en Hilda (Hill). … (NL : ik zag een hond van Silque van Frieda en Hilda …) Champie dus…

29 Door dat het dus het andere nest werd kreeg Fenli de kennelnaam :
Silque, dus Silque Fenli.

30 Ik kan alleen maar hopen dat hij nog maar een tikkeltje van Champie
zijn eigenschappen zou kunnen hebben en dan al zou hij perfect zijn. En ik ben er rotsvast van overtuigd dat Fenli een waardige opvolger zal worden van Champ.


Download ppt "In Sweet Loving Memory Of Champ From Silque's Freehill"

Verwante presentaties


Ads door Google