De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Loopstage De Rhille (Woumen) 25-28 mei 2006 Enkele sfeerbeelden…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Loopstage De Rhille (Woumen) 25-28 mei 2006 Enkele sfeerbeelden…"— Transcript van de presentatie:

1 Loopstage De Rhille (Woumen) 25-28 mei 2006 Enkele sfeerbeelden…

2 Donderdag, 25 mei - 11.00 uur Aankomst op het vertrouwde domein De Rhille (Woumen). De Sodibruggers sijpelen druppelsgewijs binnen… De kamer voor het jonge volkje is ruim en Luc en Sabrina hebben de handen vol om de bedden te helpen opmaken. Gelukkig duiken hier en daar wat helpende handen op. Thomas zorgt ondertussen voor de muzikale omlijsting.

3 12.30 uur - lekkere broodmaaltijd 13.45 uur - vertrek naar Nieuwpoort voor superlastige maar herbronnende kust- en duinentraining, aansluitend zwembeurt en volleybal in zwembad ‘Floreal’. Ginette - Sodibrugsweater op het hoofd en Tai Chi gebaren - bleef niet onopgemerkt aan de ingang van het zwembad. Nadien nog wat balspel buiten.

4 19.00 uur – kipfilets met curry en rijst… mmm 21.00 uur – Indy met punkkapsel maakt zich op voor de avondwandeling in het plassenrijke natuurgebied ‘De Blankaart’. Nichtje van Els (telkens rechtsonder) is inmiddels ook aangekomen.

5 Het zangrepertorium van het K3-trio Els, Lore en Mechtild lijkt onuitputtelijk… op de trappen van het kasteel zorgde de jeugd voor een mooie canon van ‘Broeder Jacob’ en alle vogels werden muisstil bij het begeesterend gefluit van Thomas. Daarop volgde een wandeling doorheen het prachtig natuurgebied. Onder: Turen in het donkere water op zoek naar kikkers en padden… Matthias vraagt zich af of er ook wolven in het bos ronddwalen, waarop Thomas geruststellend antwoordt dat enkel vossen in onze contreien leven en deze ongevaarlijk zijn voor de mens… Wat later lijkt de vogeluitkijkhut op haar grondvesten te daveren… en het laatste stuk doorheen drassige weiden zorgde voor een spannende natte en modderige wandeling. Na een drankje volgde een welverdiende verpozende nachtrust.

6 Vrijdag, 26 mei 08.00 uur – ontbijtbuffet… mmmm 10.00 uur - duurloop Baekelandtroute in de gietende regen… wel leuk, met veel tractoren en vrachtwagens op de smalle wegen (helaas geen foto’s tijdens het lopen… lopen met een fototoestel dat gaat immers niet) 12.30 uur – broodmaaltijd 15.00 uur – pistetraining te Diksmuide In de rustperiodes ontspant elk zich op zijn manier… Dominique verdiept zich in Aspe, Simon maakt muziek, Ann telt haar punten op… ;-) Paul, Eddy en Zors pluizen de kranten uit.

7 The rain in the world stays mainly in Belgium… Tussen het trainen, lopen en de buien door gezellig puzzelen, kaarten, tekenen, keuvelen, schooltje spelen, pigpong, films, spelletjes, muziek op de laptop, kranten lezen…

8 Andreas, Astrid, Aurèle, Emma, Indy, Jana, Julie, Matthias, Mommo, Stien, Thomas en Thys lijken niet te lijden onder het regenweer… en Stein en Simon zorgen met hun laptop voor muziek, virtueel spel en film.

9 Jeugdtrainers Luc en Sabrina stellen alles in het werk om er voor de jeugd een mooie stage van te maken. Luc wordt bij wijlen ook bijgestaan door zijn altijd bereidwillige vrouw ad interim… ‘mama’ Ann… ;-) De turnles is cool!

10 Na het avondmaal volgt om 20.30 uur de boeiende kwis voorbereid door Bernadette en Rita (en echtgenoten Philippe & Toon). We leren gokken en het is niet altijd makkelijk om in te schatten wie de verschillende testen in de kortste tijd of het best zal uitvoeren, hiervoor was soms heel wat mensenkennis vereist.

11 Bram of Patrick… wie kan nu het best en het vlugst touwtjespringen? Ra, ra, ra… Onze K3… wie kan het langst kwebbelen zonder ‘euh’ en zonder het woord ‘in’… groene, oranje of gele pet? … wie kan met lepel en knikker in de hand over de bank lopen en het eerst twee knikkers in de bak deponeren?

12 Vele testen later werd Liesbet eindwinnaar van deze superleuke quiz met 35 punten! We wisten allemaal wel dat onze Elcé een knappe bol is. Bovendien gaat dat nu eenmaal ook vlotter met zijn tweetjes… maar dat Liesbet zó handig was met haar tenen… dat wist niemand, behalve Joeri misschien… ;-)! Proficiat LC! Wie kan zich het rapst aankleden? Emma of Julie?

13 Zaterdag, 27 mei 8.00 uur – ontbijtbuffet 10.00 uur – sportcentrum Torhout – afspraak met Saartje, Evy Gruyaert en Brahim rond uitzending Vlaanderen Sportland. Goed loopweertje, geen regen, niet te warm en een mooi parcours doorheen het bos ook. Sodibruggers Erik en Dirk ook van de partij. 13.30 uur – lunch 14.00 uur – met de sandwich nog in de keel vlug richting de ‘Dolle Brouwers’ (Esen)… we mogen niet te laat zijn, we hebben immers een afspraak met een hele punctuele en strikte dame…

14 Gehuld in wort en hoppegeuren maken we kennis met een nieuwe vorm van t’oerisme en de boeiende geschiedenis van het ambachtelijke bier van de ‘dolle brouwers’ uit de mond van een pittige dame (89 jaar, moeder van de twee stichters, de broers Herteleer). We leren er de heilzame effecten kennen van hop, mout, gist, draf, koper… en laten ons meeslepen in de kleurrijke, niet van humor en pikante details gespeende, tomeloze woordenstroom.

15 Het Oerbier, het Arabier, Boskeun, Dulle Teve… en de Stille Nacht hebben voor ons geen geheimen meer. We ondervinden aan den lijve de heilzame effecten van het ambachtelijke bier op ons humeur.

16 We begeven ons daarna naar het binnenspeeldorp Bunny's Wonderland en komen in een wereld terecht waar trainers Luc en Sabrina samen met de jeugd hun hartje hebben opgehaald op de dolle koe, de vele springkastelen, de blitse karretjes en andere attracties… Een andere groep Sodibruggers koos voor een fikse fietstocht naar Diksmuide. 18.00 uur – duurloop in het bos met interval

17 20.00 uur – verrukkelijke barbecue om vingers en duimen af te likken… met allerhande soorten vis en scampi in papillotte met dragon… en ribs en worst à volonté… Uitgeteld vallen Ann en ik wat later in slaap op de vervoerende deuntjes van het ‘West-Vlaams gemiengeld zangkoor‘… Silence is Golden, De Zotte Morgen, Tous les garçons et les filles de mon age… Loat ons moa lopen langs de stroate…

18 Zondag, 28 mei – laatste dag Le soleil brille… enfin! 10.30 uur – duurloop op mooie landelijke wegen… blijkbaar ook goed bekend bij motorrijders. 13.00 uur – warm middagmaal 14.00 uur – einde stage Jana en Ann… nog een laatste keer genieten van de paarden…

19 Mijn opa is altijd de eerste! Christine en Leentje maken zich klaar.Tanja en Bram hebben er vele kilometers op zitten. 21km… da’s niet niks Tony! Papa’s en mama’s komen hun kinderen afhalen…

20 Na de serieuze inspanning met volle teugen genieten van een moment relaxatie in de zon en een therapeutisch kussen… zoals Bernadette dat mooi verwoordt.

21 13.00 uur – warm middagmaal en gepast woordje van dank van Eddy in naam van Sodibrug aan onze gastheer Jan en zijn bekwame helpsters… En we nemen de woorden van Joeri over… aan al wie heeft bijgedragen tot het succes van deze loopstage… trainer Paul (en ook Tanja) met zijn leuk en afwisselend programma, de jeugdtrainers Sabrina en Luc… de bestuursleden Eddy, Patrick en Christine, de quizmasters van dienst Rita, Bernadette, Philippe en Toon. Einde


Download ppt "Loopstage De Rhille (Woumen) 25-28 mei 2006 Enkele sfeerbeelden…"

Verwante presentaties


Ads door Google