De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mixed Lions Club Utrecht Novum

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mixed Lions Club Utrecht Novum"— Transcript van de presentatie:

1

2 Mixed Lions Club Utrecht Novum
Een club jonge mensen die is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Lions International. Mixed Lions Club Utrecht Novum is een enthousiaste club vrouwen en mannen tussen de 30 en 55 jaar die zich geheel belangeloos inzet voor, met name, lokale goede doelen. Wat in 2007 uit idealisme werd geboren is in korte tijd uitgegroeid tot een vrolijke, dynamische club jonge mensen die, onder de Lionsvlag, actief zijn in het Leidsche Rijn gebied. Onze club bestaat uit mensen die graag de handen uit de mouwen steken en bereid zijn in onze leefgemeenschap projecten op te zetten. Geheel in de traditie van Lions International worden de komende jaren projecten voor jongeren en ouderen opgestart of ondersteund. Dit betreft zowel materiële als immateriële hulp. Mixed Lions Club Utrecht Novum is een initiatief van enkele leden van Lionsclub Vleuten-De Meern. Op dit moment telt onze club 24 leden. Het ligt in de bedoeling om langzaam uit te groeien tot ongeveer 35 leden.

3 Lions in de Lage Landen Standaardpresentatie Lions Nederland CCM, 2013

4 Inhoud

5 Lions: Making a Difference Everyday, Everywhere

6 We Serve 1,4 miljoen leden 46.000 clubs 200 landen
Hechte vriendenclubs met aantoonbare resultaten en alom gewaardeerd maatwerk.

7

8 Lions Clubs International
De doelstellingen van Lions Clubs International onderling begrip tussen de volkeren van de wereld;  inzet voor goed overheidsbestuur en burgerzin;  maatschappelijke, culturele, sociaal en moreel welzijn van de samenleving;  Lionsclubs verenigen in vriendschap, kameraadschap en wederzijds begrip;  ontmoetingsplaats voor vrije gedachtenwisseling over alle zaken van openbaar; aanmoedigen van mensen om dienstbaar te zijn aan de samenleving. 

9

10 Lions Nederland: eerste club in Amsterdam, 1951 leden 425 clubs

11 Clubs van enthousiaste, betrokken mensen die zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend, met resultaat inzetten voor de gemeenschap.

12 LEO Clubs Leo´s zijn jonge mensen tussen de jaar die zich inzetten voor anderen met fundraising en allerlei hand- en spandiensten. Daarnaast staat gezelligheid en ontwikkeling hoog in het vaandel. Er zijn 10 Leo Clubs in Nederland en een aantal initiatieven voor de oprichting van nieuwe. Leadership LEO’s develop skills as organizers, time managers, and motivators of their peers. Experience LEO’s learn the importance of cooperation through the performance of community service. Opportunity Membership in a LEO club provides young people with a chance to excel, to develop character traits, and to receive recognition for their contributions to the community.

13 Inhoud

14 Programma gouverneursraad Lions Nederland 2012-2013
´Gewoon Doen´

15 Speerpunten ´Gewoon Doen´
naar uitbreiding, vernieuwing en verjonging; door inspiratie, acties en fun; verbondenheid en zichtbaarheid door landelijke acties en bijeenkomsten; stimuleren van doorstroming van Leo´s, leden Nederlandse Tafelronde en Juniorkamer; organisatorische ondersteuning clubs dichtbij de basis.

16 Mazelen de Wereld uit jaarlijks sterven er 140.000 mensen aan de
mazelen, veelal kinderen, terwijl er een goed vaccin beschikbaar is; wereldwijd hebben de Lions in een paar maanden tijd 10 miljoen dollar opgehaald; Gates Foundation verhoogde dit met 5 miljoen dollar; Nederlandse Lionsclubs hebben bijna dollar bijgedragen, goed voor even zoveel vaccinaties; naast financiële bijdragen helpen Lions wereldwijd met het mobiliseren van locale netwerken; programma loopt over meerdere jaren.

17 Laaggeletterdheid Nederland telt anderhalf miljoen volwassen
laaggeletterden, in alle lagen van de bevolking; deze mensen kunnen daardoor niet volwaardig meedraaien in de maatschappij Lions Nederland werkt, ter ondersteuning van internationale Reading Action programma, samen met de Stichting Lezen en Schrijven; Lionsclubs worden aangemoedigd laaggeletterdheid op de politieke agenda te krijgen en ook zelf een bijdrage te leveren, bijv. door taaltrainers te leveren.

18 NLdoet NLdoet is de grootste vrijwilligersactie in Nederland
en vindt plaats op 15 en 16 maart 2013; de uitdaging is om de aantallen van vorig jaar, 7.000 klussen door vrijwilligers, te overtreffen; na een enthousiast begin in 2011 deed vorig jaar ruim 25% van alle Lionsclubs mee aan Nldoet. Dit jaar staat Nldoet bij nog meer clubs op de agenda; in samenwerking met het Oranje Fonds ( zijn een aantal tools gemaakt waarmee clubs gemakkelijk een actie kunnen initiëren (

19 Special Olympics na de succesvolle spelen voor sporters met een
verstandelijke handicap in Den Bosch, vinden de nationale Special Olympics van 2014 plaats in Friesland (Heerenveen en Sneek); Lions Nederland ondersteunt het Healthy Athletes programma, in het bijzonder de oogtesten; voor en tijdens de spelen zijn er veel vrijwilligers nodig.

20 Grote bijeenkomsten 2013 25 mei Nationale Conventie, Zwolle
5-9 juli Internationale Conventie, Hamburg 31 oktober–2 november Europa Seminar, Istanbul

21 Inhoud

22 Kunnen we op onze lauweren rusten?
De vraag stellen is hem beantwoorden…

23 Continuïteit clubs staat onder druk
omdat er te weinig jonge nieuwe leden bij komen.

24 Individualisering zet door:
- van saamhorigheid naar zelfontwikkeling; - van lid voor het leven naar lid zolang het je raakt?

25 Zijn we voldoende onderscheidend ?

26 Werken aan naam en faam;
´be good and tell it´ om leden te behouden en te werven; om gemakkelijker goede doelen en sponsors te vinden; om interessant te blijven voor samenwerkingspartners.

27 Online Lions communities

28 Consistente uitstraling met centrale middelen

29 Lokaal via club websites

30 Het imago van de Lions 12.000 ambassadeurs die werken aan
de bekendheid en goede naam van de Lions. Die met trots hun Lions lidmaatschap uitdragen. 425 clubs die met concrete resultaten zichtbaar zijn in de lokale gemeenschappen.

31


Download ppt "Mixed Lions Club Utrecht Novum"

Verwante presentaties


Ads door Google