De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Word 2007 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Word 2007 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De."— Transcript van de presentatie:

1 Word 2007 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De muis is inmiddels 45 jaar oud……..

2 Wikipedia: Een tekstverwerker is een computerprogramma voor het schrijven en bewerken en opmaken van teksten in een natuurlijke taal In de jaren negentig brak Windows door en kwam er een sterke vraag naar grafische tekstverwerkers, op basis van het principe WYSIWYG (what you see is what you get), waarbij de gebruiker direct een beeld krijgt hoe een afgedrukt document eruit zal zien. Hiervan heeft MS Word duidelijk het meest geprofiteerd.

3 Mobiele tekstverwerking: - Mobiele telefoons hebben vaak de mogelijkheid een kleine tekst in te typen, op te slaan en te bewerken bijv. als concept-SMS of "notitie". - Op smartphones kan soms een tekstverwerker worden geïnstalleerd, bijv. Word Mobile als onderdeel van Microsoft Office Mobile - Op een pda is tekstverwerking vaak mogelijk - Ook op netbooks (subnotebooks) en laptops is tekstverwerking mogelijk. Er zijn vele tekstverwerkers o.a.: Word Perfect: (DOS) Rond 1990 wereldwijd het meest gebruikt Open Office: Writer (multiplatform: diverse besturingssystemen) Microsoft: MS Word (Windows) Microsoft: MS WordPad (Windows) Apple: Pages (Mac OS X) Kantoorsoftware: het Officepakket Samen met bijvoorbeeld spreadsheet-, tekstopmaak- en database-software horen tekstverwerkers tot de zogeheten kantoorsoftware. Vaak worden dit soort programma's door de fabrikant bij elkaar in een geïntegreerd officepakket geleverd. Dit heeft als groot voordeel dat gegevens uit bijvoorbeeld een spreadsheet gemakkelijk in een tekstdocument kunnen worden geïmporteerd

4 Tekst typen & opmaken van simpele notities met eenvoudige opmaak tot boeken met I n g e w i k k eld e typografie en afbeeldingen Met behulp van MS Word 2007 kun je: Tekst indelen door het maken van secties of door alinea’s te bewerken kun je tekst in delen opmaken en voorzien van aparte kop- en voetteksten Tekst controoleren de spellingcontrole, zoeken en vervangen, wijzigingen bijhouden etc. in Word bieden een extra greep op je teksten vvvvvvvvvvvvvvvvvv

5 Verschillen tussen Word 2003 en Word 2007 Het grootste verschil betreft de bediening. In plaats van de menubalk en werkbalken in Word 2003 gebruik je in Word 2007 de Office-knop en het lint om opdrachten te geven.

6 Office-knopLintTitelbalkWindowsknoppen StatusbalkVensterknopLeeg documentTaakbalk Windows Boven in scherm Onder in scherm

7 Officeknop geeft opties voor het werken met documenten Gebruik altijd Opslaan als Word 97-2003 document, dan kunnen ontvangers die geen Word 2007 hebben je document ook openen. Belangrijk: de Officeknop Let op de extensie: Word 2007.docx Word 2003.doc

8 In Word 2003 kennen we de menubalk en werkbalken. Alle toepassingen zitten daarin verstopt. In Word 2007 hebben we tabbladen in het lint, met in de tab de hoofdtaak. Deze hoofdtaak is weer verdeeld in groepen die uitgeklapt kunnen worden.

9 • Hoofdtaak Start • Subtaak Lettertype klik op pijltje om alle mogelijkheden van deze taak te zien

10 De werkbalk Snelle toegang bevindt zich onder of boven het lint De werkbalk Snelle toegang kan men zelf aanpassen met knoppen die je veel gebruikt: klik rechts op een knop en kies Toevoegen aan werkbalk Snelle toegang

11 Om nog veel meer veelgebruikte functies op de werkbalk te krijgen klik je op de Officeknop en onderin op Opties voor Word: kies Aanpassen en hier kun je allerlei knoppen voor de werkbalk Snelle toegang kiezen.

12 Tabs kun je kiezen door op de tabknop links boven de liniaal te klikken: • links uitlijnende tab • tab voor centreren • rechts uitlijnende tab • decimale (komma) tab Liniaal kwijt? Klik in de rechter bovenhoek onder het lint op de knop, de liniaal verschijnt (of verdwijnt indien gewenst!)

13 www.office.com/nl-nl/training klik onder: Andere trainingsinformatie op Handleidingen bij Office 2007 klik dan op: Interactieve Handleiding Word 2007 Je kunt op deze site van Microsoft in Word 2003 een functie aanklikken en krijgt dan te zien waar deze in Word 2007 is te vinden Waar vind ik wat???

14 Wijs op deze site een opdracht aan en je ziet waar je hem in Word 2007 kunt vinden!

15 Wijs een opdracht aan en klik er op Hier zie je geel omrand waar de opdracht in Word 2007 is te vinden

16 MS Office 2010 MS Word 2010 Lint Tabblad File: Backstage-functie: o.a. snel printen, opslaan en delen. Bekijken van eigenschappen van het document Beschikking over diverse beheeropties Zoekfunctie verbeterd: typ trefwoord, komt zijbalk met overzicht van zoekresultaten met korte beschrijving Meer opties voor het opmaken van teksten m.b.v. visuele effecten Geïntegreerd chatvenster: communiceren met meerdere personen die werken aan hetzelfde document PowerPoint 2010: foto’s en video’s bewerken in het presentatiescherm Mailprogramma: heeft ook een lint Office WebApps: lichtere versies van Office-onderdelen om plaatsonafhankelijk te kunnen werken (webapplicatie). Inloggen en opslaan in Windows Live SkyDrive. (25 GB). Mogelijk om met meerdere personen gelijktijdig aan een document te werken. Ondersteuning voor Internet Explorer, maar ook voor Firefox en Safari. Office Online werkt dus ook onder Linux, Mac OSX en op de iPhone Gratis voor thuisgebruikers. Starter-editie: alleen beperkte Word en Excelmogelijkheden


Download ppt "Word 2007 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De."

Verwante presentaties


Ads door Google