De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wereldboom evenementenkaart

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wereldboom evenementenkaart"— Transcript van de presentatie:

1 Wereldboom evenementenkaart
Bomen oeroud laten worden als groen hart van een gemeenschap Vanuit bovenstaande missie, wil Wereldboom zich beschikbaar stellen om op evenementen kinderen en volwassenen full contact te laten maken met bomen. Daarvoor bieden we een aantal opties zoals een stoere klim, ludieke educatie of handvaardigheden met een tak van de boom om uiteindelijk een mooi bewerkt medaillon als gift van de boom mee naar huis te nemen.

2 Wereldboom evenementenkaart
DOEL Deze evenementenkaart is bedoeld als een aanbod vanuit Wereldboom om op evenementen aanwezig te zijn met verschillende programma’s. Met dit document hebt u als het ware een menukaart in de hand waaruit u kan kiezen om Stichting Wereldboom in te huren om op een bepaalde manier op een evenement aanwezig te zijn. Wereldboom heeft enkele goed afgelijnde formules uitgewerkt om voor u het aanbod, de keuze, het kostenplaatje en de organisatie overzichtelijk te maken. Contacteer ons via de gegevens op de laatste pagina als u uw keuze gemaakt heeft of meer informatie wenst.

3 Activiteitenlijst “a la carte”
Wereldboommobiel: apart rijdend mobiel verkoop- en informatiepunt met 3 functies: (operationeel begin 2014, tot die tijd installeren we de Wereldboomtent) verkooppunt van de Wereldboom merchandise (cadeauwinkeltje) en verspreiden van kennis en informatie rond Stichting Wereldboom Kinderen en volwassenen op een leerrijke manier de waarde van oude bomen laten ervaren Ondersteuning van andere activiteiten Inzet in het evenement is gratis, het winkeltje is op zich aantrekkelijk genoeg en kan door de verkoop van leuke Wereldboomcadeautjes normaal gezien de eigen kosten dekken. Aanwezigheid van het winkeltje is door zijn uitstraling een surplus voor het evenement; gezellige drukte is onze brandstof. Het evenement profiteert van het feit dat er op een ludieke manier educatieve informatie rond oude bomen wordt verstrekt. Wereldboom profiteert van de opbrengsten van de verkoop en de naamsbekendheid. De Wereldboommobiel is een ideale ondersteuning voor een andere activiteit zoals bvb het maken van Wereldboommedaillons en kan als centraal punt dienen voor het “Wereldboom-universum”* indien er vele activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden Mogelijkheid tot koffie en theevoorziening voor vrijwilligers andere activiteiten. GRATIS *Met het Wereldboom-universum bedoelen we het Wereldboomfestivalletje binnen het ruimere festival.

4 Kinderklimactiviteiten:
Onder professionele begeleiding en met CE-gekeurde materialen. Lollyboom: kinderen klimmen gezekerd van op de grond naar top van een boompje, alwaar een lolly hen te wachten hangt. Heel leuk, ook voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar, de eerste boomklimervaring wordt beloond met een lekkere lolly. Capaciteit: 15 kinderen per uur 380 euro per dag Tokkelbaan: kinderen klimmen gezekerd naar boven en worden daar aan katrol gezekerd en glijden van een touw de boom uit richting een andere boom. Met een lichaam vol pompende adrenaline en zinderende pret worden ze op het eind gecontroleerd afgeremd voor een veilige landing. 600 euro per dag Reuzenschommel : kinderen springen van op een plateau aan een touw onder een tak de leegte in en worden aan dat touw rondgeschommeld. Tussen kroon en stam gaan ze enkele keren spectaculair op en neer en zijn hun laatste kermis zo vergeten. Capaciteit: 20 kinderen per uur 450 euro per dag *capaciteiten zijn gemiddeld en kunnen sterk verhoogd worden mits een andere bezetting en dus ook aangepaste prijzen. Contacteer ons voor een aanpassing op maat van uw evenement.

5 Workshops Onder professionele begeleiding. Van gesnoeide takken schijfjes maken : gesnoeide takken van de klimboom (of toekomstige Wereldboom) worden in schijfjes gezaagd en de kinderen kunnen er onder begeleiding een wereldboommedaillon van maken en als decoratie/herinnering mee naar huis nemen. capaciteit: 20 medaillons per uur met 2 begeleiders. 260 euro per dag Pizza voor de boom plus wens begraven: de kinderen boren een voedingskoker en geven hoogwaardige compost (voeding) voor de boom en mogen in ruil een wens begraven die de boom zal opeten en doen uitkomen !!! Gratis groeiplaatsverbetering!!! Capaciteit: 25 kinderen per uur 360 euro per dag Boomonderzoek/boombeleving en bomige educatie. Wereldboom voorziet alle benodigdheden. Prijs op aanvraag *capaciteiten zijn gemiddeld en kunnen sterk verhoogd worden mits een andere bezetting en dus ook aangepaste prijzen. Contacteer ons voor een aanpassing op maat van uw evenement.

6 Animaties Boomtoneel: Dans, muziek en acrobatie in de boom
Wereldboom voorziet alle benodigdheden. Prijs op aanvraag Kinderschmink: schminkstand waar kinderen in een (boom)wezentje worden omgetoverd 280 euro per dag Bomenverhalenverteller: onze diepgewortelde bomenverhalende verteller komt kronkelige avonturen vergroeien in een humusrijke setting op vier verschillende momenten. Een verhaal duurt ongeveer 45 min en er zijn 4 vertelsessies en 2 verschillende verhalen Voor alle animaties geldt dat Wereldboom met het Wereldboommobiel op het evenement aanwezig is ter ondersteuning.

7 Scholen of groepen kinderen
Ochtendprogramma met vooraf 30 min presentatie in de binnen- of buitenklas* Wereldboomactiviteit met roulatiesysteem: Bijvoorbeeld 90 kinderen verdeeld in 3 groepen: Blok 1: 60 min zaai- en zomerbloemen zaaien rond de Wereldboom met de Boer (plus drinkpauze). Blok 2: 60 min Pizza voor de Boom en Wens begraven Blok 3: 60 min Bomen en struiken herkennen en Amerikaanse Vogelkers trekken, uitsteken en wortels hakken Dit ochtendblok kan op maat uitgebreid worden naar een 2e dagdeel met boombelevings- en klimactiviteiten en het maken van medaillons. Het programma is voor grotere of kleinere groepen op maat aan te passen. Voorbeeld Middagprogramma: 60 min Boomonderzoek\Boombeleving: een boeiend onderzoek vanaf de worteltipjes diep onder de grond nabij het grondwater tot het twijgje met knoppen hoog in de boomtop 60 min klimactiviteiten: combinatie op maat van Tokkelbaan, Lollyboom en Reuzenschommel 60 min medaillonnekes maken: de gesnoeide tak van de klimboom wordt in een mooi medaillon omgetoverd en als boomcadeau mee huiswaarts genomen Bekijk zeker de inspirerende foto’s van vorige scholendagen op onze website Prijzen op aanvraag en afhankelijk van groepsgrootte en formule. *Waarom wordt voor de gelegenheid geen buitenklas ingericht, die later in het schooljaar bij aangenaam weer ook gebruikt kan worden?

8 Evenementen Formules Om u enigszins te helpen bij uw keuze en om voor Wereldboom het aanbod te stroomlijnen, bieden we enkele formules aan die een klein prijsvoordeel inhouden en makkelijk werkbaar zijn: Speelboommenu: kinderklimanimatie met 3 klimactiviteiten (lollyboom, tokkelbaan en reuzenschommel), 2 workshops en de Wereldboommobiel. 1950 euro Boomwens en pizzamenu: Wereldboommobiel met workshop “pizza voor de boom en boomwens”. 320 euro Boommobiel menu: werldboommobiel met workshop “van gesnoeide takken schijfjes maken”. 220euro Vraag bij uw Wereldboom contactpersoon om raad mbt tot eventuele subsidie- of sponsormogelijkheden!!!

9 Voor meer informatie, advies, steun of begeleiding bij het realiseren van een Wereldboom of voor het opluisteren van een evenement door het Wereldboomteam kan u steeds terecht bij: 0031 (0) (Ton Stokwielder, Boomtechnisch Adviseur)

10


Download ppt "Wereldboom evenementenkaart"

Verwante presentaties


Ads door Google