De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gebedspunten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gebedspunten."— Transcript van de presentatie:

1 Gebedspunten

2 Jij mag weten dat God naar je luistert en al jouw gebeden aan hoort
Jij mag weten dat God naar je luistert en al jouw gebeden aan hoort. Jouw gebed heeft kracht! Heel erg bedankt dat jij mee bidt tijdens deze Prayer Night! Vandaag bidden wij voor jezelf, je omgeving, je woonplaats, de kerk, ons land en de wereld! Onder andere met gebedspunten van Open Doors, 24-7 Prayer NL en Operatie Mobilisatie bidden wij voor al deze gebieden van het leven.

3 De wereld Bid voor: Vervolgde christenen
Dat ze blijven vertrouwen op God en sterk blijven. Vluchtelingen Wereldwijd zijn er duizenden vluchtelingen die geen huis hebben, denk aan de Filippijnen. Leiders Dat leiders gaan vertrouwen op God en dat zijn wil gedaan wordt in landen.

4

5 Ethiopië nr 15 Ranglijst christenvervolging
Lalisa (18) werd in één klap weduwe toen haar man Debela door moslims werd vermoord om zijn geloof. Debela’s laatste woorden tegen Lalisa waren op die bewuste dag: “We moeten trouw blijven met het oog op bedreigingen tegen ons geloof”. Hij was op weg naar een gemeente die hij had gesticht toen mannen met hakmessen op hem in sloegen. Zijn verwondingen waren zo erg dat hij in het ziekenhuis overleed.

6 Ethiopië nr 15 Ranglijst christenvervolging
Bid voor: Rust en kracht voor Lalisa nu zij er alleen voor staat. Ze hoopt weer te gaan studeren.Maar het zal een tijd duren voordat ze de dood van haar man heeft verwerkt. Ashmelash (16), Hannah (14), Sara (12) en Getu (8). Zij werden in elkaar geslagen door een grote groep jongeren toen ze naar een kerkdienst liepen.

7 Ethiopië nr 15 Ranglijst christenvervolging
Bid voor Meer Ethiopiërs die de Here Jezus willen volgen. Bid ook dat de jongeren zich niet laten tegen houden door bedreigingen,maar volhouden aan hun geloof in Jezus Christus. Eenheid tussen de kerkleiders van de verschillende christelijke kerken. Sommige orthodoxe kerken willen vasthouden aan hun tradities en begrijpen niet dat andere kerken hun jongeren proberen te onderwijzen uit de bijbel.

8 Syrië nr 11 ranglijst christenvervolging
Een burgeroorlog verwoest Syrië en christenen zitten er tussenin. Ze zijn slachtoffer van moord, diefstal en mishandeling. Maar Andreas, een 28-jarige jeugdwerker,ziet dat er meer gebeurt dan gruwelen en oorlog: “We kunnen onze verschillen nu opzij zetten. God is aan het werk in ons land. Ik geloof dat de Kerk martelaren nodig heeft om te groeien en tot een opleving te komen.” Dan zingt Andreas opeens een zin uit een bekend lied: “God will make a way.”

9 Syrië nr 11 ranglijst christenvervolging
Bid voor Andreas en andere Syrischechristenen die in hun land blijven ommensen te helpen en hen het evangeliete vertellen. Bid ook dat Godeen weg voor hen baant omhun werk te kunnen doen. Kracht en Gods nabijheid voor devele Syrische vluchtelingen die naarbuurlanden zijn gevlucht.

10 Syrië nr 11 ranglijst christenvervolging
Bid voor Bemoediging voor pastor Edwarden zijn vrouw in het geven vannoodhulp aan mensen in hunomgeving. Bid ook voor volhardingvoor andere kerkleiders in het leidenvan hun kerk. De bekering van vele moslims tot geloof in Jezus en dat zij de liefde vande Here Jezus gaan ontdekken.

11 Iran nr 8 ranglijst christenvervolging
De 33-jarige Iraans-Amerikaanse voorgangerSaeed Abedini wordt tijdens een bezoek aanzijn familie in Iran gearresteerd. Zijn paspoortwordt afgepakt en hij wordt veroordeeld totacht jaar gevangenisstraf. Volgens de aanklagerswas Saeed betrokken bij huiskerken in Iran. Hijzit al ruim 16 maanden in de gevangenis. Hetleven in de gevangenis is voor Saeed. “Op eendag vertelde ze mij dat ik vrijgelaten zou wordenen dat ik mijn gezin weer mocht zien, maar dedag erna werd verteld dat ze mij zouden dodenomdat ik in de Here Jezus geloof.” Saeeds vrouwen hun twee kinderen wonen in de VerenigdeStaten en zijn enorm bezorgd over Saeed.

12 Iran nr 8 ranglijst christenvervolging
Bid voor Saeed nu hij het zwaar heeft in degevangenis. Bid dat de Here God hembeschermt en kracht geeft. De vrouw en kinderen van Saeed die in deVerenigde Staten wonen. Bid dat zij rust envrede vinden.

13 Iran nr 8 ranglijst christenvervolging
Bid voor Andere christenen die onder zwareomstandigheden gevangen wordengehouden. Leden en leiders van huiskerken. Zijleven onder grote druk. Bid dat ze kunnen omgaan met de verslechterendeeconomische situatie en met devoortdurende bedreigingen.

14 Nederland Bid voor: Asielzoekers - Bid voor de duizenden vluchtelingen. Zij zijn niet welkom in hun eigen land en niet in Nederland. Politici - Bid voor onze leiders dat zij Gods wil mogen uitvoeren, dat zij dus goede keuzes maken. Evangelisten - Bid voor mensen die Jezus verkondigen op straat, in huizen, in kerken en meer plekken dat hun werk veel vrucht mag dragen.

15 Nederland Dank voor: De vrijheid in dit land
De Prayer Night en andere christelijke evenementen in Nederland

16 Je omgeving Bid voor: Mensen in jouw omgeving die God niet kennen
Kerken in jouw woonplaats Wijsheid voor jeugdleiders Familie en vrienden

17

18 Bid voor Meer verlangen onder jongeren om (samen) te bidden Eenheid onder jongeren Studentenverenigingen en andere locaties waar jongeren samen komen zodat zij veranderd worden door Gods kracht

19 Bid voor Meer locaties waar jongeren 24-7 gaan bidden Focus op God onder jongeren, dat zij zich niet laten afleiden door de drukte van het leven Moed voor jongeren om geloofsinitiatieven te nemen

20

21 Rick Speler - Indonesië
Hij is hoofdcoach van een voetbalschool die opgestart is in een plaatselijke kerk. De voetbalclinics bereiken de mensen met het evangelie door samen met ze te voetballen. Er komen steeds meer clinics bij en veel mensen horen het evangelie. Dank God voor het groeiend aantal aanvragen voor voetbalclinics Bid dat het voetbal nog meer een ingang mag zijn om de liefde van Jezus bekend te maken aan de mensen

22 Ronald de Graaf - Nederland
Ronald werkt bij Dock3B. Een missionair jongerenwerkproject in Lansingerland. Hij biedt een veilige plek voor jongeren waar zij zichzelf kunnen zijn. Zij vertellen hen over de liefde van Jezus. Twee jongens gingen mee naar Teenstreet en naar de kerk. Zij zijn geïnteresseerd geraakt in het geloof. Dank God voor het groeiend aantal aanvragen voor voetbalclinics Bid dat het voetbal nog meer een ingang mag zijn om de liefde van Jezus bekend te maken aan de mensen

23 Transform- Kosovo Transform is een organisatie die het evangelie terug wil brengen in de landen waar het begon. In Rome organiseren zij conferenties waar jongeren opgebouwd worden die dan in kleine groepen in Kosovo Bijbels verspreiden en met mensen in gesprek gaan. Dank God voor de vele jongeren die jaarlijks voor korte tijd er op uit trekken om Jezus Christus bekend te maken. Bid dat de Bijbels die afgelopen zomer zijn gegeven in Kosovo regelmatig opengeslagen worden en dat mensen tot bekering mogen komen.

24 Jezelf Als laatste willen we je vragen om te bidden voor jezelf: God heeft een plan met jou leven. Ons verlangen is dat jij Zijn plan zult ontdekken en je leven zo wilt leven volgens Zijn plan.

25 Bedankt voor jouw gebed!
Je mag beseffen dat God naar je geluisterd heeft. Kijk de komende tijd eens om je heen en zie of jouw gebeden verhoort zijn. Dat kan je enorm bemoedigen.


Download ppt "Gebedspunten."

Verwante presentaties


Ads door Google