De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EXEMPLES de SITUATIONS Accueil en Maison de Tourisme.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EXEMPLES de SITUATIONS Accueil en Maison de Tourisme."— Transcript van de presentatie:

1 EXEMPLES de SITUATIONS Accueil en Maison de Tourisme

2 . - Wat kan ik voor u doen? - Waarmee kan ik u helpen? - Hoe kan ik u helpen? Goedendag Mevrouw, Goedemorgen/Goedemiddag Mevrouw! Kom maar binnen! Ga maar zitten! Goedemorgen Mevrouw, Ik had graag inlichtingen gehad over een culturele en gastronomische activiteit voor een groepje senioren Ja natuurlijk. Had u al aan iets gedacht? Neen eigenlijk niet. Ik ben niet van Waterloo. Wij komen van Gent

3 . Een ogenblikje aub, ik kijk in mijn inventaris Ik zal/ga in mijn inventaris kijken/zoeken Met hoeveel personen komt u? Met z’n hoevelen zijn jullie? We zijn een groepje van 15 senioren Goed zo. En wanneer komt u? Wij zouden graag tijdens de week van 19 tot 24 maart komen.

4 Wel mevrouw, Hier heb ik iets gevonden. Voor de culturele activiteit stel ik u... voor en … … voor de gastronomie kunt u de suikertaart proeven. Het is een typisch gerecht van Waterloo. …

5 U kunt bijvoorbeeld beginnen met het Wellington museum. Het bezoek aan het museum kost € … per persoon als u met een groep van 15 personen bent. Maar als u nog meer met uw groep wil bezoeken, dan raad ik u aan de bus te nemen tot aan het Gehucht van de Leeuw. Daar kunt u andere musea bezoeken i.v.m. (in verband met) de Slag van Waterloo.

6 U hebt daar o.a.(onder andere) een bezoekerscentrum een panorama, een wassenbeeld-museum, en de Leeuw zelf, maar daarvoor moet u wel sportief zijn want er zijn … trappen. Wel, dat lijkt mij inderdaad een heel leuk programma. Kunt u voor onze groep de reservatie maken reserveren voor het museum?

7 Zonder probleem mevrouw. Ja, natuurlijk. Mag ik uw naam en telefoonnummer hebben aub? Mag ik uw gegevens? Mijn naam is … Mijn adres en telefoonnummer zijn ….

8 Voor het Wellington museum is dat in totaal € … voor de groep met rondleiding! het Gehucht van de Leeuw ter plaatse 1.Voor het Gehucht van de Leeuw kan u beter ter plaatse in het bezoekerscentrum betalen.  Daar kunt u dan kiezen wat u wil bezoeken. op voorhand 2.U kunt ook via de website op voorhand beslissen wat u wenst te bezoeken. Ter plaatse  Ter plaatse zijn er ook restaurants waar u iets kan eten of drinken.

9 Hallo! Ik zoek een ludieke sportactiviteit. Kunt u mij iets aanraden? Voor een sportieve activiteit heb ik de RAVEL fietstochten. Hier hebt u een kaart met de verschillende fietsroutes. De activiteit is volledig gratis.

10 Hallo! Ik zoek een ludieke en culturele activiteit in LLN. Voor kinderen en tieners raad ik u het Hergé museum aan. Het bezoek aan het museum kost € … per volwassene en € … per kind. Er zijn ook animaties voor de kinderen.

11 Met hoeveel kinderen komt u? Met hoeveel volwassenen komt u? Hoe oud zijn de kinderen? Zijn er tieners die meekomen? Voor vier volwassenen is er een korting van … % op de normale prijs

12 -> Mag ik uw gegevens ? (naam, telefoonnummer …) -> Kunt u uw naam spellen? -> Welk type hotel wenst u? een driesterrren hotel of een viersterren hotel?

13 Eén overnachting in een familiekamer kost 77€, ontbijt inbegrepen kamer met ontbijt

14 Zal ik voor u reserveren? Mag ik uw gegevens aub? Kunt u eventjes wachten, ik zal het museum (het hotel, de abdij …) opbellen

15 Goedendag, ik zoek een ludieke activiteit voor kinderen in de natuur. Een momentje, ik zoek in mijn inventaris. Hier heb ik de Ferme de la Vallée U kunt ter plaatse de dieren van de boerderij ontdekken. De kinderen kunnen de dieren van de boerderij ontdekken. Dit (dat) zal 32€ per persoon/ voor de hele groep kosten.

16 Ik noteer de gegevens van het hotel (het museum, het restaurant ….) hierop. Ik heb ook een mooi driesterren hotel gevonden in Nivelles. Het heet « Bij mama Legrand ». Per nacht betaalt u 50€ voor een tweepersoonskamer. Dat lijkt mij heel goed. Kunt u twee nachten voor mij reserveren? Ja natuurlijk. Ik bel nu onmiddellijk het hotel op. Voor welke datum wenst u te reserveren?

17 Ik zoek een culturele en familie activiteit in de streek van Genappe met een overnachting in een gastenkamer, het liefst niet te ver van de activiteit. Wat kan u mij aanraden? Met hoeveel personen komt u? Een familie met 2 kinderen van 7 en 8 jaar. Goed, ik ga eventjes in mijn inventaris kijken.

18 …… (résa en français) En hier heb ik een gastenkamer. Het heet « Au Pré Joli ». Zal ik voor u reserveren? Voor welke datum wenst u te reserveren? Zo, dat is dan in orde. Ik heb een kamer gereserveerd voor één nacht, de 17de december. Het zal u 75€ kosten die u ter plaatse betaalt. Ja graag.

19 Komt u met de auto? de uitrit Dan neemt u de E411 snelweg en u volgt de uitrit nummer … richtin daar volgt u de weg richting Villers-la-Ville. de borden Op enkele kilometers van V-l-Ville volgt u de borden Abbaye de Villers-la-Ville. Hartelijk bedankt, mevrouw. Wij komen vanuit Brussel. Hoe geraak ik in Villers-la-Ville Ja,

20 Goedendag, ik zoek een culturele en gastronomische activiteit in Nivelles. Wat raadt u mij aan? Een ogenblikje aub, ik kijk eventjes in mijn inventaris. In Nivelles hebt u een zéér mooie Collegiale kerk. De gastronomishce specialiteit is de Tarte al D’Jote en twee soorten bieren. U kunt dit allemaal proeven in de Taverne Duc de Brabant of in L’Union. Er is ook een gemeentelijk historisch museum, niet ver van de Collegiale kerk.

21 Hallo! Ik zoek een dynamische culturele activiteit in Nivelles ‘s avonds voor een groep van 10 volwassenen tussen 25 en 30 jaar. Wij zouden ook graag ter plaatse of niet ver van de stad over- nachten. Kunt u mij iets voorstellen? Oh, ik heb hier iets echt interessants voor u. Het is het concert van Suarez, zéér mooi en ontspannend. Voor de overnachting raad ik u een gastenkamer aan: ‘Les Eglantines’. Het is mooi gelegen en zeer kalm en rustig

22 Goedemorgen ik zoek een familiale en culturele activiteit in de streek van Genappe liefst niet buiten + een accommodati niet ver van de activiteit aub. Wat raadt u mij aan? Een ogenblikje aub. Hier heb ik een show voor kinderen het heet ‘Spectacle Famille en Fête’. Het is héél leuk. Met hoeveel personen en wanneer komt u? We zouden graag tijdens het het weekend van 28 januari komen Spijtig genoeg is er dan alleen maar een toverkunst spektakel. Voor het logies raad ik u de gastenkamer Le Grand Bailly aan. Het is daar héél mooi en rustig

23 LUISTERVAARDIGHEID DE KLANT en ZIJN VRAGEN EINDE VAN DE DIALOGEN NU

24 Goedendag, ik zoek een culturele en ludieke activiteit voor een groepje schoolkinderen van 10 jaar in de streek van Jodoigne. Goedendag,ik zoek een golfterrein in Waals Brabant niet te ver van een hotel, voor een intensive golf weekend. Goedemorgen, ik zoek een hotel met een Wellness Centrum voor één weekend, zo dicht mogelijk bij Brussel, voor 2 volwassenen. Hallo! Kent u soms een kunstententoonstelling die ik met mijn vriendin kan bezoeken met logies voor één nacht? We komen per trein.

25 Hallo! Ik zoek een activiteit in de natuur voor mijn twee kinderen van 8 en 9 jaar eender waar in Waals Brabant. Ik zou graag de verjaardag van mijn zoon organiseren dichtbij Waver en ook een Wellness activiteit niet ver de verjaardagsactiviteit Goedemiddag mevrouw. Ik zoek een muzikale activiteit. Het liefst met klassieke muziek dichtbij Chaumony Gistoux alsook een Wellness activiteit in de streek

26 Goedendag mijnheer. Ik had graag inlichtingen over een bezoek aan parken en tuinen in Waals Brabant. We zijn een groepje van 6 volwassenen. Als het mogelijk is, zouden wij graag in een gastenkamer overnachten. Kunt u mij iets aanraden?

27 Kunt u het hotel/ de gastenkamer opbellen? Dat lijkt mij heel goed. Kunt u twee nachten voor mij reserveren voor vier personen in twee kamers?

28 Welke vragen stelt de onthaalbediende in het VVV kantoor?

29 Zijn er kinderen? Komt u met kinderen? Ik ga in mijn inventaris kijken. Hier heb ik iets gevonden! Voor de culturele activiteit stel ik het museum … voor. En voor de sportieve activiteit heb ik hier een golfterrein dichtbij uw hotel.

30 Wanneer komt u? Hoe oud zijn de kinderen? Zijn er tieners die meekomen? Voor een tweepersoonskamer met dubbel bed betaalt u €175, ontbijt inbegrepen. Past dat voor u? Is dat goed/ ok voor u?

31 Ik heb geen prijs voor het bezoek aan de molen/ het museum, … ik bel ze even op. Ik ga het hotel, het museum, de abdij … opbellen. Wenst u een gids voor het bezoek? In de prijs is de rondleiding met gids en de toegang voor de hele groep inbegrepen.

32 Wenst u de prijs te kennen? De toegang tot het zwembad/ het museum/ het Adventure Parc … bedraagt/ is €10 per volwassene en €5 per kind tot 12 jaar.

33 Spijtig genoeg kan ik u niet helpen want onze computers zijn defect Ik raad u aan het VVVkantoor van Lasne op te bellen. Het telefoonnummer is …

34 Wel mevrouw, alles is in orde. De reservatie is gemaakt en het zal u €120 kosten. Kan ik nog iets voor u doen? Andere informatie misschien?

35 En ‘t is gedaan!!! NO STRESS … GOED en VEEL STUDEREN, alles komt in orde want jullie KUNNEN het!


Download ppt "EXEMPLES de SITUATIONS Accueil en Maison de Tourisme."

Verwante presentaties


Ads door Google