De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Fing is het oudste meisje uit het gezin, haar naam betekent Josephina  Muulke is elf jaar en ze is na Fing de oudste, haar naam is de bijnaam van.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Fing is het oudste meisje uit het gezin, haar naam betekent Josephina  Muulke is elf jaar en ze is na Fing de oudste, haar naam is de bijnaam van."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4  Fing is het oudste meisje uit het gezin, haar naam betekent Josephina  Muulke is elf jaar en ze is na Fing de oudste, haar naam is de bijnaam van Maria Boon.  Jes is het jongste meisje, haar naam betekent Agnes (Agnes is een Latijnse meisjesnaam het betekent ‘puur lammetje’ )

5

6  Hij is bekroond met de Thea Beckman prijs 2004  En de Gouden zoen 2005

7  Het Thema is het verleden en ontdekkingen

8

9 Deel 1 over de drie meisjes Fing Muulke en Jes Deel 2 over Sjar de kroekesjkop en Nienevee van boete de Moere. Deel 3 ……………………………………………………………………

10 Moelejan= kletskous Nienevee= pruilerig meisje Kwatsj= onzin

11  Hoeveel prijzen heeft dit boek gekregen? En welke?  2, de Thea Beckman prijs en de gouden zoen.  Hoe heten de drie meisjes uit het boek?  Fing, Muulke en Jes  Hoe heet het huis waar Nienevee van Boete de Moere woont en nu de drie meisjes?  Negen open armen

12  Ik vind het een heel mooi en leuk boek, omdat er 3 delen in zitten en pas op het einde sluiten ze zich in elkaar en dan pas weet je waar het echt om gaat. En het is heel mooi geschreven.

13  Deel 1 en deel 3  Wanneer: Eind Augustus 1937  Waar: aan het einde van de Sjammbams Sahara  Deel 2  Wanneer: eind augustus 1863  Waar: in de Sjammbams Sahara

14


Download ppt " Fing is het oudste meisje uit het gezin, haar naam betekent Josephina  Muulke is elf jaar en ze is na Fing de oudste, haar naam is de bijnaam van."

Verwante presentaties


Ads door Google