De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een nieuwe kijk op zitten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een nieuwe kijk op zitten"— Transcript van de presentatie:

1 Een nieuwe kijk op zitten
Move your mind We brengen ons leven zittend door, maar hebben we daarom verstand van zitten? Nooit eerder hadden zoveel mensen lichamelijk klachten als gevolg van zittend werk. De kosten hiervan zijn enorm. Natuurlijk ligt dat niet alleen aan de stoel maar de stoel speelt wel degelijk een belangrijke rol bij de oplossing van het probleem! Het is tijd voor een nieuwe kijk op zitten! uitleggen hoe een stoel bij kan dragen tot een betere werksituatie.

2 HÅG asa Opgericht in 1943 door Håkon Granlund
De grootste producent van kantoorstoelen in Scandinavië en één van de 10 grootste in Europa Totale omzet in 2003: 55 miljoen Euro Hoofdkantoor en productie in Noorwegen 400 werknemers 80% export Dochterondernemingen in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland (Benelux), Frankrijk en de VS. Importeurs in 30 andere landen (Het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Finland, Rusland, Japan, Australië, enz.) Maar eerst een korte inleiding over HÅG. HÅG is de grootste producent van bureaustoelen van Scandinavië en één van de 10 grootste van Europa. We zijn de belangrijkste speler op de thuismarkt en 80% van onze productie is bestemd voor export. Maar dat is niet altijd zo geweest. In het begin van de jaren ’70 waren we bijna failliet. Daardoor zijn we ons gaan heroriënteren en hebben we het aangedurfd een geheel nieuwe kijk op zitten te ontwikkelen. De behoeften van de zittende en werkende mens werden onze focus. We gooiden oude denkbeelden overboord en kozen voor een nieuwe en andere aanpak.

3 De visie van HÅG Anders en beter
Wat is anders? Waarom beter? Ons hoogste streven – in alles wat we doen Click Als je de conventionele manier van denken overboord gooit kies je voor een andere aanpak. Niet anders om anders te zijn, maar omdat wij denken dat we onze klanten daardoor meer te bieden hebben. Maar wat is anders en is het ook beter? Onze visie is van toepassing op zowel onze mensen als onze filosofie en achtergrond. Maar eerst wil ik uitleggen wat anders is aan de producten van HÅG en aantonen waarom anders ook beter is.

4 Een nieuwe kijk op zitten!
De troon - voor velen een bron van inspiratie HÅG heeft elders gezocht naar inspiratie 30 jaar geleden stapte HÅG af van de conventionele manier van denken. Een troon is ideaal om korte tijd op te zitten, als het gaat om het afdwingen van aanzien, macht en bewondering. Maar als hulpmiddel om beter te kunnen werken was hij minder geschikt. Daarom lieten we ons inspireren door zadels. Klik

5 Een nieuwe kijk op zitten!
Ruiters We verbaasden ons erover dat mensen ooit in staat waren om urenlang op een zadel te zitten. We hadden al snel door dat dit te maken had met de rechte zithouding en het actief meebewegen van het lichaam tijdens het zitten. We zagen ook dat de voeten een belangrijke rol speelden bij het lange zitten. De stijgbeugels bepaalden hoe gemakkelijk het bovenlichaam zich zittend kon bewegen – zeer belangrijk, vrije beweging van het bovenlichaam en de armen zijn immers essentieel bij kantoorwerk! Klik

6 Een nieuwe kijk op zitten!
Ruiters Kinderen We meenden ook veel te kunnen leren van kinderen. Hun "werkdag" is bijzonder afwisselend, zij bewegen zich voortdurend en nemen telkens andere lichaamshoudingen aan. Klik

7 Een nieuwe kijk op zitten!
Ruiters Kinderen

8 Een nieuwe kijk op zitten!
Ruiters Kinderen Hun confrontatie met de volwassen wereld Als zij vervolgens in aanraking komen met de volwassen wereld, krijgen zij een totaal tegenovergestelde en verwarrende boodschap mee: Zit stil! Dit is volledig in strijd met hun gevoel en hun natuur - en met die van ons ook trouwens!

9 Een nieuwe kijk op zitten!
Ruiters Kinderen Hun confrontatie met de volwassen wereld Mensen zijn niet gemaakt om stil te zitten Het menselijk lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, maar voor een actief bestaan. We doen echter het tegenovergestelde met ons lichaam.

10 Een nieuwe kijk op zitten!
Ruiters Kinderen Hun confrontatie met de volwassen wereld Mensen zijn niet gemaakt om stil te zitten We besloten een andere weg te kiezen en zagen in dat we een belangrijke taak hadden. We wilden de wereld opnieuw inrichten uitgaande van de behoeften van het lichaam, en op die manier van de wereld een betere plek maken om te zitten. Met beweging als uitgangspunt.

11 We willen de wereld opnieuw inrichten met de behoeften van het menselijk lichaam als uitgangspunt

12 Beweging Wanneer beweeg je helemaal niet? Antwoorden:
Klik – er verschijnt een foto Als je dood bent. Leven is bewegen. Beweging is het eerste teken van leven en als je stopt met bewegen ben je dood. (Als het publiek zegt «Als je bewusteloos bent» is dat ook juist, maar dan moet de patiënt wel ieder uur omgedraaid worden om doorligplekken te voorkomen. Het antwoord is niet «Als je slaapt.», want zelfs als je slaapt zoekt je lichaam voortdurend nieuwe houdingen en mogelijkheden om te bewegen. Stel de vraag en speel met de antwoorden. Als u niet meteen het juiste antwoord krijgt geeft u het publiek aanwijzingen. Benadruk het belang van beweging bij alle activiteiten, weerleg de traditionele ergonomische manier van denken en laat de klanten nadenken over de voorbeelden.)

13 Beweging Wanneer beweeg je helemaal niet?
Hoe lang kun je één bepaalde houding vasthouden? Antwoord: Slechts enkele seconden. Denk aan mimespelers. Omdat het zo onnatuurlijk is om niet te bewegen, laten we ons door hen imponeren en geven we hen zelfs geld.

14 Beweging Wanneer beweeg je helemaal niet?
Hoe lang kun je één bepaalde houding vasthouden? Welk been wordt moe bij het steppen? Antwoorden: Het standbeen, het been waarop je staat, het been dat je niet gebruikt. Stilstaan is vermoeiender dan bewegen.

15 Beweging Wanneer beweeg je helemaal niet?
Hoe lang kun je één bepaalde houding vasthouden? Welk been wordt moe bij het steppen? Wat doen soldaten die op wacht staan om niet flauw te vallen? Antwoorden: Klik Hun gewicht enigszins verplaatsen zodat de kuitspieren worden gebruikt, waardoor deze het bloed terugpompen naar het hart. De soldaat zal op en neer bewegen in een cirkelbeweging – hiermee het belang van beweging aantonen. (Dit is wellicht een goed tijdstip om een vrijwilliger te vragen om één uitgestrekte arm stil te houden en de andere te bewegen en te vragen of beide armen hetzelfde aanvoelen. Al na een paar seconden zal de arm die niet beweegt zwaarder aanvoelen. Kom terug op de voorbeelden die u net heeft besproken. U kunt vervolgens de stilstaande arm ondersteunen en hoewel deze ondersteuning eerst lekker aanvoelt, zal dit al snel omslaan in een onaangenaam gevoel.

16 Leven is bewegen Beweging is natuurlijk Beweging is noodzakelijk
Beweging is gezond Beweging is comfortabel De kern van onze filosofie is Beweging.  Leven is bewegen Beweging is, natuurlijk, noodzakelijk, gezond en comfortabel. Aangezien onze levenswijze zo drastisch is veranderd, is het van cruciaal belang dat we ons bewegen tijdens het zitten om gezond te blijven en efficiënt te kunnen werken. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten, maar voor beweging en variatie. Dat weten we allemaal. Daarom is het erg tegenstrijdig dat veel mensen stil zitten op statische stoelen.

17

18 Waarom kopen bedrijven kantoorstoelen?
Om de productiviteit en de gezondheid te verhogen. Hoe bereiken we dit? (Dit is de belangrijkste vraag.) Geef de klant de tijd om hierover na te denken - wacht het antwoord af. Misschien kun je vertellen dat bedrijven altijd op zoek zijn naar nieuwe en betere manieren om in te spelen op de toekomst. Deze vraag leidt meestal tot een goede discussie als je deze goed weet te leiden. Waarom kopen bedrijven kantoorstoelen? Als het antwoord is dat de werkgever ervan uit gaat dat de werknemers productiever zijn als ze minder moe zijn of geen klachten hebben, ga dan door naar de volgende dia.)  Misschien moeten we er eens bij stilstaan waarom we nieuwe kantoorstoelen kopen (omdat veel bedrijven hier niet over nadenken). Klik En u krijgt als antwoord Om de productiviteit en de gezondheid te verbeteren  De werkgever denkt dat werknemers beter zullen presteren als ze niet moe zijn en geen klachten hebben. Een hogere productiviteit en een betere gezondheid zijn de echte redenen waarom we stoelen gebruiken tijdens het werken; het effect ervan is positief voor zowel de werkgever als de werknemers. Is dit iets waar alleen HÅG over praat? Nee, het gebruik van ergonomisch verantwoorde hulpmiddelen die het welzijn, de veiligheid en de productiviteit verbeteren wordt wereldwijd nagestreefd. Een ergonomische stoel is veel meer dan verstelmogelijkheden; het is een hulpmiddel om de gezondheid en de productiviteit te verhogen. Het unieke van HÅG is dat we kunnen aantonen hoe een betere gezondheid bij het zitten tot een hogere productiviteit kan leiden. Hoe bereiken we dit?  Wat heeft het lichaam nodig om zich goed te voelen zodat je productiviteit de hele dag op peil blijft? En wanneer heb je dat nodig?  Hoe bereiken we dit?  Op basis van de eerdere voorbeelden en onze kennis over bewegen is het antwoord:

19 Beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken.
De oplossing is  Beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken. Dit maakt HÅG uniek! Dit is misschien niet zo eenvoudig te begrijpen, laat het mij daarom uitleggen:  Waarom hebben we het over beweging van het hele lichaam? Is het niet genoeg om over beweging te praten? (Laat de toehoorders met het antwoord komen dat de voeten een belangrijke rol spelen bij beweging. Onze voeten hebben ons door alle eeuwen heen gebracht, laten we ze bij het zitten niet zo maar laten staan!)

20 Beweging van het hele lichaam omvat ook beweging van de enkels en de voeten
Het perifere hart - Het perifere hart (Het Stranden rapport, het perifere hart, vliegervaring. De soldaat (foto). Klik op de dia en laat het “perifere hart” zien. Treed niet in details, maar zorg ervoor dat ze begrijpen hoe dit mechanisme werkt.)

21 Beweging van het hele lichaam omvat ook beweging van de enkels en de voeten
Het perifere hart

22 Beweging van het hele lichaam omvat ook beweging van de enkels en de voeten
Het perifere hart Het rapport van professor Stranden Het rapport van professor Stranden HÅG is in het bezit van een wetenschappelijk document waarin wordt aangetoond dat de benen “geparkeerd” worden en niet bewegen als je geconcentreerd zit te werken op een statische stoel. Echter, als je zit en werkt op een stoel van HÅG worden je enkels wel gestimuleerd om heel kleine bewegingen te maken (zoals bij soldaten op wacht), de zogenaamde micro movements, waardoor een significant betere bloedcirculatie ontstaat en je dus fit en alert blijft.

23 Een uitleg over het onderzoek van professor Stranden
Hij bestudeerde de veranderingen in de bloedcirculatie in de onderbenen bij mensen op een HÅG Credo stoel tijdens beeldschermwerk. Het is algemeen bekend dat langdurig zitten kan leiden tot opgezwollen benen. Hij toonde in zijn onderzoek aan dat de zwelling na 30 minuten zitten op een statische stoel ontstaat, maar dat bij een dynamische stoel, waarop men vrij voor- en achterover kan bewegen (schommelmechanisme), de zwelling werd voorkomen door de enkelbewegingen waartoe men wordt gestimuleerd.

24 Wat kunnen we hier nog meer van leren?
Het zitten op een statische stoel belemmert de bloedcirculatie niet, maar werkend in een vaste stoel vergeten we eenvoudig te bewegen omdat het werk al onze concentratie vergt. De benen staan als het ware geparkeerd op de grond en helpen zodoende niet het bloed terug te pompen naar het hart. Zittend in de schommelstand van de HÅG bureaustoel worden de benen en enkels gestimuleerd te bewegen zonder dat de gebruiker hier over na hoeft te denken of zich op zijn lichaam hoeft te concentreren. De bewegingen gaan vanzelf en hebben een positief effect op het hele lichaam. De bewegingen die ontstaan zijn kleine en nauwelijks waarneembare bewegingen, zogenaamde micro-movements.

25 Beweging van het hele lichaam omvat ook beweging van de enkels en de voeten
Het perifere hart Het rapport van professor Stranden Vliegervaringen Iedereen weet dat je, zelfs met de rugleuning achterover niet lekker zit in een vliegtuig. De reden: niet genoeg beweging om een goede doorbloeding te bewerkstelligen. Inmiddels beseffen ook de luchtvaartmaatschappijen hoe belangrijk het is om het hele lichaam te bewegen tijdens het zitten en raden zij passagiers aan om oefeningen te doen tijdens de vlucht. MAAR omdat de stoelen de passagiers niet automatisch tot beweging aanzetten, moeten zij er over nadenken en daarom gebeurt hetzelfde als wat professor Stranden al aantoonde in zijn rapport over bureauwerk: als je je op iets anders concentreert – een film, eten of een gesprek – vergeet je te bewegen!

26 DVT en plotselinge sterfgevallen komen ook voor als gevolg van het langdurig werken achter een computer! Voetoefeningen tijdens het zitten – het ronddraaien van de enkels en het op en neer bewegen van de tenen - voorkomt bloedophopingen in de voeten en problemen met de doorbloeding.» BBCs News 2003/2004 Onderzoeken wijzen uit dat iedere situatie waarbij iemand urenlang in dezelfde houding zit – bij voorbeeld achter een bureau of een computer – de kans op DVT vergroot.

27 De wetenschap toont aan (zie het artikel in het blad Science Illustrated) dat dynamisch zitten meer energie vergt en dus leidt tot gewichtsverlies!!!)

28 Het belang van het bewegen van de enkels....
HÅG gebruikt al vele jaren FootControlledMovementTM om te benadrukken dat onze voeten ons niet alleen verplaatsen, maar ook de aanzet geven tot het regelmatig veranderen van onze houding zonder dat we ons daar bewust van zijn. Denk aan FootControlledMovement™

29 Beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken
Je kunt je op je werk concentreren en efficiënter werken Waarom is het belangrijk om te bewegen zonder er bij na te denken? Klik Antwoord:  Omdat je je dan op je werk kunt concentreren, zonder afgeleid te worden, waardoor je effectiviteit en productiviteit toenemen.  Wat betekent beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken voor je dagelijkse werkzaamheden?  Waarom kunnen we er niet gewoon over nadenken? Waarom moet beweging automatisch gebeuren?  Als je je op je werk concentreert vergeet je te bewegen. Daarom is het belangrijk dat je geen hersencapaciteit hoeft te gebruiken om je enkels te laten bewegen. Dit gebeurt vanzelf als je op een HÅG stoel zit die speciaal naar jou is ingesteld. Je lichaam wordt gestimuleerd en je hersenen kunnen zich op het werk concentreren. (Dit is het einde van het eerste deel van de presentatie en het is belangrijk dat je je ervan verzekert dat iedereen het belang van beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken heeft begrepen.)

30 Hoe kun je je hele lichaam laten bewegen tijdens het zitten zonder er bij na te hoeven denken?
Laten we er eens bij stil staan hoe beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken kan worden bereikt bij het zitten. Het begint met balans en daarna heb je controle nodig zodat je durft te bewegen. Balans is het beste uitgangspunt voor beweging. Daarna kun je gemakkelijk de beste zithouding aannemen; de volgende. (Als je niet in balans bent, maar wordt ondersteund is het veel moeilijker om te bewegen.)  Je hebt voldoende ondersteuning voor deze beweging. Het technische hulpmiddel voor beweging van het hele lichaam zonder er bij na te denken is het Balanced Movement Mechanism.  Laten we ook een paar andere benaderingen over zitten onder de loep nemen.

31 Balanced Movement Mechanism™
Knee tilt mechanism Balanced Movement Mechanism™ Free float Andere stoelen zijn gebaseerd op een andere benadering.  Synchromechanisme: Voeten op de vloer, ontspannen achterovergeleunde houding  Free floating: Uitgestrekte, achterovergeleunde houding

32 Om dynamisch te kunnen zitten heb je een Balanced Movement MechanismTM nodig en een gebruikersvriendelijke manier van instellen. Dat houdt in: Centraal kantelpunt van het bewegingsmechanisme Gecombineerde beweging tussen zitting en de rugleuning Hiervoor zijn twee vereisten: 1. De stoel moet voorzien zijn van een BalancedMovementMechanismTM Dat houdt in:  Een centraal kantelpunt  Gecombineerde beweging van de zitting en de rugleuning

33 Om dynamisch te kunnen zitten heb je een Balanced Movement MechanismTM nodig en een gebruikersvriendelijke manier van instellen. Dat houdt in: Centraal kantelpunt van het bewegingsmechanisme Gecombineerde beweging tussen zitting en de rugleuning Dit betekent: De voorkant van de zitting gaat omhoog als je tegen de rugleuning leunt, en dit stimuleert het bewegen van de enkels. De voorkant van de zitting gaat naar beneden als je voorover leunt om te werken De resultaten:  De voorkant van de zitting gaat omhoog als je tegen de rugleuning leunt, en dit stimuleert het bewegen van de enkels. De voorkant van de zitting gaat naar beneden als je voorover leunt om te werken. Beweging van de voeten is hiervoor essentieel. Bij HÅG noemen we dit FootControlledMovementTM

34 Om dynamisch te kunnen zitten heb je een Balanced Movement MechanismTM nodig en een gebruikersvriendelijke manier van instellen. Dat houdt in: Centraal kantelpunt van het bewegingsmechanisme Gecombineerde beweging tussen zitting en de rugleuning Dit betekent: De voorkant van de zitting gaat omhoog als je tegen de rugleuning leunt, en dit stimuleert het bewegen van de enkels. De voorkant van de zitting gaat naar beneden als je voorover leunt om te werken De tweede vereiste is: Een gebruikersvriendelijke manier van instellen. Als het instellen te ingewikkeld is, zal de gebruiker snel verward of ontmoedigd worden en de stoel in een bepaalde positie vastzetten. Instelling is belangrijk als mensen met verschillende afmetingen dezelfde stoel gaan gebruiken. Het voordeel van HÅG stoelen is dat je deze alleen bij het beging hoeft in te stellen. Daarna heb je de hendels niet meer nodig, omdat de beweging van de zitting en de rugleuning gecombineerd worden en je lichaam de stoel bestuurt en aangeeft wanneer je wilt bewegen en wanneer je stil wilt zitten (Body Lock) Je zit altijd in de juiste houding, omdat de beste zithouding altijd de volgende is. En: Net zo gemakkelijk voorover als achterover te kunnen bewegen

35 De unieke voordelen van HÅG
Beweging van het hele lichaam is stimulerend, geeft energie en houdt je actief. Je voelt je er lekker bij! Als dit gebeurt zonder dat je er over na hoeft te denken, kun je je concentreren op je taak; je zit immers op een HÅG stoel. Het resultaat is een betere gezondheid en een hogere productiviteit. Anders en beter!

36 Een goed design ... als je je veiliger, comfortabeler, efficiënter of
gewoon gelukkiger voelt! De toegevoegde waarden van HÅG Dynamische ergonomie Visueel design Milieu Kwaliteit Als je een stoel van HÅG koopt, krijg je een stoel waarin je dynamisch zit. Naast het feit dat de stoelen van HÅG ontworpen zijn om tegemoet te komen aan de behoefte van je lichaam om te bewegen, besteden we ook aandacht aan andere belangrijke waarden, zoals design, milieu en kwaliteit. Tot nu toe hebben we het voornamelijk gehad over de dynamische ergonomie, dus nu wil ik graag iets vertellen over de andere belangrijke toegevoegde waarden van HÅG:

37 De designers van HÅG Peter Opsvik Svein Asbjørnsen/ sapDesign®
Ontwerpen: HÅG Capisco HÅG H04 Credo HÅG H05 HÅG Conventio HÅG Balans Vital HÅG Swing Svein Asbjørnsen/ sapDesign® Ontwerpen: HÅG H09 Verner Panton Ontwerpen: HÅG Pantonic Søren Yran Ontwerpen: HÅG H03 Peter Opsvik Peter Opsvik en zijn collega’s werken voor HÅG sinds Hij heeft een actieve bijdrage geleverd aan het concept waarop HÅG zich momenteel baseert. Naast de vele HÅG stoelen is Opsvik ook bekend vanwege een aantal stoelen die onder de naam Balans op de markt worden gebracht en vanwege de kinderstoel "Tripp Trapp". Ontwerper van de HÅG Capisco, de HÅG H04 Credo, de HÅG H05, de HÅG Conventio, de HÅG Balans en de HÅG Swing Svein Asbjørnsen Svein Asbjørnsen en zijn designbureau sapDesign® asa werken sinds 1981 voor HÅG. Op basis van zijn eigen patenten heeft hij ook opdrachten gekregen van klanten als SAS en British Airways. Hij houdt zich bezig met meubelproductie in Noorwegen, Italië en Japan. Ontwerper van de HÅG H09 Verner Panton ( ) De veelzijdige architect en designer Verner Panton had een internationale naam op het gebied van interieurontwerpen, meubels, lampen, stoffen, wanddecoraties, speelgoed, tafelzilver, kandelaars, klokken, glas en displays. Ontwerper van de HÅG Pantonic Søren Yran Søren Yran ontwierp de HÅG H03 vanuit de theorie dat de visuele vorm iets moet zeggen over de functie - lichaam en geest moeten dezelfde boodschap ontvangen om van een harmonieus product te kunnen spreken. Søren Yran ontwerpt meubels en speciale interieurs hoofdzakelijk in Noorwegen en de Verenigde Staten. Ontwerper van de HÅG 03

38 Visueel design De vorm volgt op de functie
Nadruk op een visueel design. Bij het ontwerpen van HÅG stoelen houden we rekening met zowel de visuele aspecten als de gebruikersvoordelen. Zowel vorm als functie zijn erg belangrijk voor HÅG. De vorm volgt de functie. Bijv. Een koekenpan kan niet de vorm van een voetbal hebben – dan zou het onmogelijk zijn er een ei in te bakken. Bijv. Er zitten ribbels op de voetensteun van HÅG stoelen - hun functie is om te voorkomen dat de lak afbladert. Een ontwerp is een emotionele en een visuele ervaring. We willen producten maken die bij u passen. We bieden vele keuze- en variatiemogelijkheden, zodat u altijd een stoel kunt vinden die bij u past.

39 Milieu We hebben de wereld niet van onze ouders geërfd, maar we hebben
hem te leen van onze kinderen Als u een stoel van HÅG kiest helpt u het milieu te verbeteren. Onze producten minimaliseren het verbruik van grondstoffen - we maken meer van minder en gebruiken gerecyclede materialen. Dit doen we opdat onze kinderen een betere en schonere wereld zullen erven.

40 Milieuvriendelijkheid
Gerecyclede en recyclebare materialen Lange levensduur. Retourregeling. Weinig en eenvoudig te vervangen onderdelen. HÅG beperkt het grondstofgebruik door meer te produceren met minder.

41 Milieu Gerecyclede en recyclebare materialen Lange levensduur.
Retourregeling. Weinig en eenvoudig te vervangen onderdelen. HÅG beperkt het grondstofgebruik door meer te produceren met minder.

42 Milieu Gerecyclede en recyclebare materialen Lange levensduur.
Retourregeling. Weinig en eenvoudig te vervangen onderdelen. HÅG beperkt het grondstofgebruik door meer te produceren met minder.

43 Kwaliteit HÅG biedt 10 jaar garantie op alle producten.
Onze producten voldoen aan de strengste Europese en Amerikaanse richtlijnen. HÅG legt zich toe op voortdurende verbeteringen in alle fasen van de bedrijfsvoering HÅG biedt 10 jaar garantie op alle producten. HÅG asa garandeert dat alle producten vrij zijn van gebreken en productiefouten gedurende tien jaar vanaf de productiedatum. Deze garantie omvat niet slijtage die ontstaat door “normaal gebruik”. HÅG biedt 5 jaar garantie op stoffen uit de HÅG Total Colour collectie. Onze producten voldoen aan de strengste Europese en Amerikaanse richtlijnen. Het kwaliteitssysteem van HÅG voldoet aan de richtlijn NS-ISO Dit garandeert een sterke focus op kwaliteit in zowel de ontwikkelings- als de productiefase. Producten van HÅG worden ontwikkeld en geproduceerd volgens nationale en internationale meubelrichtlijnen. Al onze producten worden getest door LGA in Neurenberg en voldoen aan EN 1335, een Europese richtlijn voor kwaliteit en functionaliteit (maten, hoogten, lendenondersteuning, voetensteun, armleuningen). De meeste van onze producten zijn ook getest en goedgekeurd op basis van de Amerikaanse ANSI Bifma richtlijn. Dit is ook een kwaliteitsrichtlijn (bijv. 133 kg voor een armlegger), functie (bijv. zwenkwielen) en veiligheid (stabiliteitstest). De stoffen en het schuim die voor onze producten worden gebruikt doorstaan de zwaarste testen (EN 1021/1-2) wat betreft houdbaarheid, brand- en vlambestendigheid. HÅG legt zich toe op voortdurende verbeteringen in alle fasen van de bedrijfsvoering. De ISO 9001 richtlijn houdt in dat de procedures van de R&D afdeling worden gevolgd. Daarnaast is HÅG ook EMAS en ISO gecertificeerd. De klant krijgt wat hij verwacht op de afgesproken tijd. Het streven van HÅG is om altijd vooruit te lopen op de verwachtingen van de klant.

44 Ongeacht het designbeleid van uw kantoor,
– als u HÅG kiest zal de kwaliteit van uw werkomgeving verbeteren. We willen u graag een paar voorbeelden laten zien van verschillende soorten werkzaamheden en werkomgevingen. Ongeacht het soort werk is er altijd een HÅG stoel die bij u past. 1. de individuele cellen kantoren, waar individueel en geconcentreerd gewerkt wordt met weinig communicatie. Bijv. advocaten, managers, consulenten en ICT medewerkers. Aanbevolen zitoplossingen: de grote HÅG H03, de grote HÅG H05 met hoofdsteun, de HÅG Capisco, de HÅG Balans, de HÅG H04 Credo met hoofdsteun en natuurlijk de HÅG H09. 2. Een andere typische werkomgeving is het groepskantoor, waar veel communicatie over en weer plaatsvindt en waar men niet veel alleen werkt. Bijv. designers, een verzekeringskantoor, media en reclame. Aanbevolen zitoplossingen: de HÅG H03, de kleine HÅG H05, de HÅG Capisco en de HÅG Balans. 3. Bureauwerk dat niet alleen bestaat uit het verwerken van gegevens en waarbij men veel individueel en samen werkt. Een grote verscheidenheid aan simultane, taakgerichte milieus waarbij men zowel geconcentreerd en individueel werkt als interactief. Bijv. creatieve bedrijven, ICT en management adviesbureaus. Aanbevolen zitoplossingen: de grote HÅG H05, de HÅG Capisco, de HÅG H04 Credo en de HÅG H09 4. De laatste werkomgeving die ik wil bespreken betreft kantoren waarbij veel routinematig en individueel gewerkt wordt met weinig communicatie over en weer en weinig autonomie. Bijv. telemarketing, data entry en eenvoudige informatievoorziening. Aanbevolen zitoplossingen: de HÅG H03, de HÅG H05 (medium), en eventueel de HÅG H04 Credo. Telenor Fornebu, Norway • HÅG H05

45 Ongeacht het designbeleid van uw kantoor,
– als u HÅG kiest zal de kwaliteit van uw werkomgeving verbeteren. Det norske Veritas, Norway • HÅG Capisco

46 Communicatie-werkplekken
Velen van ons besteden een groot deel van onze werktijd aan vergaderingen om te communiceren. Beweging van het hele lichaam zonder dat we er bij na hoeven te denken is overal even belangrijk Steeds meer werknemers besteden steeds meer tijd aan vergaderingen. Er zijn verschillende soorten vergaderingen: Korte vergaderingen Lange vergaderingen Zien-en-luister vergaderingen Aan-tafel-werken vergaderingen Formele vergaderingen Informele vergaderingen Als we 50% van onze werktijd aan dit soort vergaderingen besteden vergt dat veel concentratie. Wat gebeurt er tijdens een vergadering? - Communicatie! Om de concentratie op peil te houden hebben we beweging en variatie nodig. Beweging van het hele lichaam zonder er bij na te hoeven denken is net zo belangrijk op plaatsen waar we communiceren als op plaatsen waar we werken.

47 Onze missie Wij ontwikkelen de beste zitoplossingen door beweging
en variatie op de werkplek mogelijk te maken


Download ppt "Een nieuwe kijk op zitten"

Verwante presentaties


Ads door Google