De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Breedbeeldpresentatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Breedbeeldpresentatie"— Transcript van de presentatie:

1 Breedbeeldpresentatie
Tips en hulpmiddelen om breedbeelddia's te maken en te tonen

2 Breedbeeldpresentatie
Deze sjabloon is opgemaakt met de hoogte-breedteverhouding 16:9 (breedbeeld). Een fantastische manier om voordeel te halen uit laptops, televisies en projectoren met breedbeeldschermen. Ook als u geen breedbeeldscherm hebt, kunt 16:9-dia's maken en tonen. De functie Diavoorstelling van PowerPoint past het formaat van uw dia's altijd aan het scherm aan.

3 Breedbeeldvoordelen Naast elkaar weergegeven materiaal oogt natuurlijker. Breedbeeldkwaliteit maakt uw beeldmateriaal nog indrukwekkender.

4 Breedbeeldafbeeldingen
Zelfs één alleenstaande afbeelding, bijvoorbeeld een grafiek, oogt indrukwekken der met breedbeeldk waliteit.

5 Breedbeeldafbeeldingen
Afbeeldingen zijn mogelijk nog indrukwekkender met breedbeeldkwaliteit.

6 16:9-presentaties maken U kunt op een van de volgende manieren een breedbeeldpresentatie maken: Begin met deze sjabloon. Verwijder de voorbeelddia's en voeg uw eigen inhoud toe. Of ga naar het tabblad Ontwerp en open het dialoogvenster Pagina- instelling. Klik op de vervolgkeuzelijst Diagrootte en kies Diavoorstelling (16:9)(Opmerking: ook de breedbeeldresolutie 16:10, die veel op laptops wordt gebruikt, wordt ondersteund.) Belangrijk: Zorg er altijd voor dat de diagrootte is ingesteld op de hoogte-breedteverhouding die u wilt gebruiken, voordat u begint. Als u de diagrootte wijzigt nadat u al een aantal dia's hebt gemaakt, wordt de grootte van uw afbeeldingen en foto's aangepast. Mogelijk worden ze hierdoor vervormd weergegeven.

7 Tips voor diavoorstelling
Als u uw dia's met echte breedbeeldkwaliteit wilt tonen, hebt u een computer en mogelijk ook een projector of flat panel nodig die breedbeeldresoluties ondersteunen. Veelgebruikte breedbeeldresoluties voor computers zijn 1280 x 800 en 1440 x 900. (Deze hebben de hoogte-breedteverhouding 16:10, maar werken ook goed met 16:9-projectoren en -schermen.) Standaardresoluties van HD-televisies zijn 1280 x 720 en 1920 x 1080. Gebruik het testpatroon op de volgende dia om de instellingen voor uw diavoorstelling te controleren.

8 Breedbeeldtestpatroon (16:9)
Test van hoogte-breedteverhouding (Moet als cirkel worden weergegeven) 4x3 16x9


Download ppt "Breedbeeldpresentatie"

Verwante presentaties


Ads door Google