De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Griet.dereymaeker@fracarita.org geert.dom@fracarita.org Shared decision-making: op weg naar herstelondersteunende verslavingszorg. griet.dereymaeker@fracarita.org.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Griet.dereymaeker@fracarita.org geert.dom@fracarita.org Shared decision-making: op weg naar herstelondersteunende verslavingszorg. griet.dereymaeker@fracarita.org."— Transcript van de presentatie:

1 griet.dereymaeker@fracarita.org geert.dom@fracarita.org
Shared decision-making: op weg naar herstelondersteunende verslavingszorg.

2

3 Nederlandse situatie In nauwe samenwerking tussen cliëntenraden, wetenschappelijke commissies, patiënten en hulpverleners is binnen de Nederlandse verslavingszorg een SDM interventie (Samen Beslissen) ontwikkeld om een breed scala aan behandelingsdoelen systematisch en regelmatig te bediscussiëren voor het opstellen en evalueren van een behandelings­overeenkomst binnen de verslavingszorg (Joosten, 2009). Er heeft een multi-center onderzoek plaatsgevonden naar het effect en de efficiëntie van deze interventie. Samen Beslissen blijkt niet alleen een effectieve manier om een behandelingsovereenkomst te sluiten in de verslavingszorg, maar leidt ook tot vermindering van psychische klachten en de ernst van het druggebruik.

4 Shared decision making
Quality Indicator: Patient participatie Shared decision making 107 Herstelgerichte zorg

5 stappenplan Exploratie methodiek ‘Shared decision-making’ in de literatuur. Visieontwikkeling herstelondersteunende verslavingszorg. Proces waarin zowel cliënt, zorgverlener en organisatie betrokken zullen worden. Ontwikkeling ‘Shared decision-making’ zorgmodel. Organiseren van partneroverleg via OGGPA met betrokken partners artikel 107 en andere deelnemers aan het Vlaams Herstelplatform. Proefdraaien en feedback Aanbevelingen tot implementatie ‘Shared decision-making’ zorgmodel binnen de verslavingszorg. uitrollen

6 Stappenplan 2 Implementatie en proefproject Feedback en definitief


Download ppt "Griet.dereymaeker@fracarita.org geert.dom@fracarita.org Shared decision-making: op weg naar herstelondersteunende verslavingszorg. griet.dereymaeker@fracarita.org."

Verwante presentaties


Ads door Google