De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerste promotionele stage Muay Boran Mai a.k.a. Pronung Do

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerste promotionele stage Muay Boran Mai a.k.a. Pronung Do"— Transcript van de presentatie:

1 Eerste promotionele stage Muay Boran Mai a.k.a. Pronung Do
Meeting of the Waters Eerste promotionele stage Muay Boran Mai a.k.a. Pronung Do

2 Muay Boran Mai Korea Thailand Israel Hapkido Krabi Krabong Kapap
Muay Boran Haganah Ontdek nu het Muay Boran Mai (a.k.a. Pronung Do) Ontdek; De tradities van deze oude zelfverdediging methodes Het hoe en waarom van de technieken Je lichaam als perfect en legaal wapen De ontwikkeling tot een uiterst effectief en tijdloos zelfverdediging systeem voor jong en oud.

3 Doelstelling van het Muay Boran Mai a. k. a
Doelstelling van het Muay Boran Mai a.k.a. Pronung Do   Het bieden van fysiek-mentale trainingen in het verbeteren van de weerbaarheid, alertheid, assertiviteit en zelfvertrouwen, middels het geven van op maat aangeboden cursussen en reguliere trainingen aan particulieren, bedrijven, scholen, overheidsinstanties, zorgsector etc.   Lessen zijn gericht op het trainen van: flexibiliteit, motoriek, balans, kracht, conditie, coördinatie, zelfvertrouwen, zelfkennis, zelfbeheersing, ademhaling en praktijk gerichte technieken voor zelfverdediging. In het Muay Boran Mai/Pronung Do kan men kiezen voor een specifieke training of een combinatie van meerdere. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen om alleen de flexibiliteit en conditie te verbeteren maar men kan ook kiezen voor een compleet systeem van zelfverdediging inclusief de traditionele technieken en graduering of alleen een basis programma weerbaarheid en dit regulier trainen.    

4 Ontstaan van de stijl: Muay Boran Mai//Pronung Do is een samengestelde kunst van zelfverdedigen Muay Boran wordt door velen gezien als het ongewapende vechten van het Krabi Krabong, militaire training van het (oude) Thaise leger. De Vechtkunsten die bijgedragen hebben tot de ontwikkeling van deze stijl zijn: Muay Boran; de Thaise (militaire) vechtkunst, met stijlen als Korat, Chaiya en Lopburi. En Hapkido; de Koreaanse (militaire) vechtkunst, die nog steeds wordt onderwezen aan militairen en wetshandhavers. Met stijlen als Yu Kwon Sul, American Hapkido, Hanmudo, Sin Moo Kwan, Jin Jung Kwan en als belangrijkste Hwal Moo Do. Naast deze wortels van het systeem zijn er ook nog, zij het de ene wat sterker dan de andere, invloeden terug te vinden uit Kickboksen, Romeins Worstelen, Win Chung, en Braziliaans Ji Jitsu Ook het Tai Chi Chuan is terug te vinden in de manier van trainen en uitvoer van de techniek. Omdat de stijl zich voornamelijk richt op de praktische toepassing in wat wordt getraind heeft het vele overeenkomsten met het Israelische Kapap en zijn basis Krav Maga. Ook aan het psychologische (mentale) aspect, wat erg belangrijk is als men zelfverdediging traint, wordt in het Muay Boran Mai // Pronung Do aandacht besteed. Onstaan van de naam: Van oorsprong begon het Muay Boran Mai als Pronung Do omdat de wortels van de grondlegger voornamelijk lagen bij de Koreaanse stijl hapkido. Maar omdat bijna 70% van de technieken in Pronung Do ook terug te vinden zijn in de oude Muay Boran systemen, wordt het Pronung Do in Nederland, voornamelijk gepromoot onder de naam Muay Boran Mai. Muay Boran betekent “het oude vechten” Mai betekent hier “vernieuwd” Het Koreaanse Pronung staat voor “intuitie” Do betekent; de manier, de weg, waarop iets wordt gedaan Dus Pronung Do betekent; “de weg van de intuitie”

5 “De leraar opent de deur maar je moet zelf naar binnen lopen”
Docent: Daniël Sijtsma 3de Dan Jin Jung Kwan Hapkido 1ste Dan Hwal Moo Hapkido 1ste Dan Yu Kwon Sul Hapkido 2de Dan American Hapkido 2de Dan rijksgediplomeerd leraar Martial Arts 2de Dan rijksgediplomeerd leraar Police & Security Self-defense 3de Dan Pronung Do (grondlegger) Kidokwan Seattle Internationaal Kapap Instructeur A. 10de Khan Muay Thai grondlegger Muay Boran Mai Martial Arts : getraind in; Militair ongewapend vechten, diverse stijlen Hapkido, Karate, Taekwondo, Ji Jitsu, Brazilian Ji Jitsu, Krav Maga, Kapap, Kickboksen, Muay Thai en Tai Chi Chuan Werkervaring: Dienst Justitionele Inrichtingen Den Haag: Docent Fysiek Mentale Trainingen DUBA Den Haag: Docent en mede projectontwikkelaar v/d cursus Stress de Baas Orthopedisch Instituut Aekinga: Docent Weerbaarheid Alpha College: Docent/ontwikkelaar cursus Betere kans op de arbeidsmarkt. Basis Onderwijs: Docent/ontwikkelaar “Pesten? Tel tot tien” voor groep 3 t/m 8 Foto’s: Muay Kaad Chuek, traditionele vorm van wedstrijden, betekend; vechten met ingebonden handen

6 De training. In de lessen wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten:  Lichamelijke voorbereiding: conditie, souplesse, flexibiliteit, kracht, balans en ademhaling.  Mentale voorbereiding: houdings verbetering, omgang met verbaal geweld, stemgebruik en lichaamstaal. de wet en zelfverdediging; het toepassen binnen artikel 41 sociale aspecten: zelfrespect en respect naar anderen.   Reflexen : training, verbetering en toepassing. Reakties op diverse aanvalsvormen: vrije aanval; stoten, slagen, trappen, grijpen. pakkingen; vastgepakt zijn met de handen. verwurgingen en omvattingen; nek- en middel-aanvallen werptechnieken; diverse vormen. grondtechnieken; diverse pakkingen op de grond. slag- en steekwapens. vuurwapens. Toepassen van diverse technieken: diverse weringen arm- en beentechnieken. bevrijdingen. klemtechnieken en verwurgingen. werptechnieken grondgevecht gebruik van praktische (legale) wapens. Training in traditionele technieken: geavanceerde technieken ter zelfverdediging verdediging tegen en gebruik van traditionele wapens

7 Seminar Info: Datum: Tijd: behandelde stof: 2 juni: 10:00 – 12:30 introductie, warming up, awareness (stap 1), valbreken, eerste reactie op vrije aanvallen (stap 2), toedienen van pijnprikkels (stap 3) 12:30 – 13:30 pauze 13: :00 reactie op pakkingen, omvattingen en verwurgingen. de situatie onder controle brengen (aanleren arm- en nekklemmen) (stap 4) 15:00 – 15:30 pauze 15:30 – 17:00. reactie op stok en mes (dreiging en aanvallen) reacties op grondaanvallen evaluatie 3 juni: 10:00 – 12:30 herhalen van de basis oefeningen in het complete verhaal (stap 1 t/m 4) 13:30 – 15:00 Inbreng van eigen ervaringen , mogelijkheid tot oplossingen vragen voor problemen die men in het verleden is tegen gekomen of misschien denkt tegen te komen.

8 Adres info. SPORTSCHOOL MUAY THAI APELDOORN condorweg 10 parkeren en ingang Kanaal Zuid
Info deelname, kosten, verblijf, kleding en regels: Deelname: Mogelijk voor iedereen met of zonder ervaring doch met een minimum leeftijd van 12 jaar Kosten: Gezien het promotionele aspect van dit weekend is deelname aan dit event gratis Verblijf: Voor hen die van ver komen bestaat er de mogelijkheid om kostenloos te overnachten in de dochang, men dient zelf te zorgen voor slaapspullen etc. (wc en douche aanwezig). Er is een kantine waar men drinken kan kopen ook bestaat te mogelijkheid voor eenvoudige catering . Kleding: Lange of driekwart broek met T-shirt. Regels: De regels voor en tijdens en na deelname zijn in een woord te benoemen. RESPECT!!! Dit geldt voor: elkaar, de gastheer en het gebruik van zijn ruimte Voor info en aanmelden (gezien de beperkte ruimte en de catering graag aanmelden) op

9 vergeet het dan allemaal. Leer de weg, vindt dan je eigen weg.
Leer de vorm, maar zoek het vormloze, hoor het geluidloze. Leer het allemaal, vergeet het dan allemaal. Leer de weg, vindt dan je eigen weg. Maar geef het geen naam, mijn vriend, want het is als water. Niets is zachter dan water, toch kan het rotsen overwinnen Het vecht niet, het vloeit rond de tegenstander, vormloos, naamloos. De ware meester verblijft van binnen, alleen jij kan hem bevrijden.


Download ppt "Eerste promotionele stage Muay Boran Mai a.k.a. Pronung Do"

Verwante presentaties


Ads door Google